Silent Hill: Story Telling - Silent Hill: Story Telling - Otwarcie gry.
I'veSeenItAll - 2014-01-23, 18:42
:
zrobiłem zdjęcie drzwiom, po czym delikatnie je popchnąłem i wszedłem do środka.
Gwieka Trzpiot - 2014-01-23, 18:46 /To ja tu decyduję co jest otwarte a co nie. Ale masz szczęście, że bibliotekarz zapomniał zamknąć. /
Karel Hjartson
:
Wnętrze to stare wyblakłe brązowo-zielone tapety w kwiatki, zniszczone panele, rozsypujący się sufit i lada z jakąś ramką na zdjęcie stojącą na niej. Ramka jest odwrócona tyłem, więc nie wiesz czy jest w niej jakieś zdjęcie.
I'veSeenItAll - 2014-01-23, 18:48 //sama powiedziałaś, że drzwi były lekko uchylone, więc ju noł
:
zrobiłem krok do przodu ostrożnie, jakby podłoga miała się rozsypać, założyłem okulary i podszedłem do lady, by przyjrzeć się zdjęciu.
Gwieka Trzpiot - 2014-01-23, 18:51 /To że coś jest uchylone, jeszcze nie znaczy, że nic go nie blokuje z drugiej strony /
Karel Hjartson
:
Jedyną jaśniejszą plamą fioletu była wielka plama na ladzie. Wyglądała, jakby ktoś rozlał coś dużego.
Zdjęcie:
I'veSeenItAll - 2014-01-23, 18:54
:
~skądś kojarzę tą dziewczynkę. albo to ta od wytworów, albo ktoś z ekipy od Jo, nie potrafię sobie teraz przypomnieć.~ zacząłem walczyć z ramką, by wyjąć zdjęcie.
Gwieka Trzpiot - 2014-01-23, 19:26 Karel Hjartson
:
Z tyłu zdjęcia nic nie ma. Jednak będąc tuż przy ladzie zauważyłeś kluczyki do biblioteki.
I'veSeenItAll - 2014-01-23, 19:41
:
zdjęcie wziąłem ze sobą, klucze wcisnąłem do kieszeni, za pas włożyłem mizerykordię i rozejrzałem się, gdzie teraz iść.
Gwieka Trzpiot - 2014-01-23, 19:43 Karel Hjartson
:
Na lewo od ciebie obok lady są drzwi drewniane.
/możesz mi powiedzieć co zdobyłeś i co zgubiłeś od ostatniego razu gdy pytałam?/I'veSeenItAll - 2014-01-23, 20:05
:
podszedłem do nich i nacisnąłem klamkę.
//hm. pozbyłem się siekiery, za to nabyłem mizerykordię i sztylet. ciągle mam rewolwer, ale tylko z jednym srebrnym nabojem. oprócz tego zakosiłem właśnie zdjęcie, mam całą skrzynkę od Jo, zerwane chwasty przed chwilą i medalion od Karen, który ma służyć do ich przyzywania w razie czego. to tyle, co pamiętam. jeżeli sobie coś przypomnę, to dopiszę. aaa, i pozbyłem się stówy ^_^Gwieka Trzpiot - 2014-01-23, 21:44 Karel Hjartson
:
Drzwi są zamknięte.
I'veSeenItAll - 2014-01-23, 22:20
:
użyłem klucza znalezionego zaraz obok.
Gwieka Trzpiot - 2014-01-24, 12:03 Karel Hjartson
:
Drzwi szczęknęły i zamek się otworzył.
I'veSeenItAll - 2014-01-24, 12:48
:
~bingo!~ nacisnąłem na klamkę i otworzyłem drzwi, przechodząc przez próg.
Gwieka Trzpiot - 2014-01-24, 12:49 Karel Hjartson
:
W środku panował jeden wielki bajzel. Wszystkie książki, obrazy i eksponaty wyglądały jakby ktoś je ustawił w przypadkowym miejscu. Po podłodze walało się kilka książek i luźnych kartek.
I'veSeenItAll - 2014-01-24, 13:05
:
poprawiłem okulary na nosie i zacząłem przeglądać wszystko, co znajduje się w pomieszczeniu.
Gwieka Trzpiot - 2014-01-30, 15:42 Karel Hjartson
:
W pomieszczeniu panował jeden wielki bałagan. Wszystkie przedmioty sprawiały wrażenie umieszczenia ich w przypadkowych miejscach albo walały się po podłodze. Na ścianie wisiał jedyny obraz podpisany ""Misty day, remains of the Judgment", który przez okulary cały świeci jasnym floetem. Zdaje ci się, że istota z obrazu gapi się na ciebie, mimo przesłaniającego cokolwiek dziwacznego hełmu. Jest też kilka gablotek, w tym jedna zbita. Tam jest kilka plam świetlistego fioletu. Jest też wypchany jeleń, na którego rogach jest rozwieszone kilka przedmiotów. Nie widać nikogo, ani niczego co zdradzałoby oznaki życia.
I'veSeenItAll - 2014-01-30, 17:01
:
zrobiłem zdjęcie obrazowi, po czym podszedłem do jelenia, by przyjrzeć się przedmiotom, zawieszonym na jego rogach.
Gwieka Trzpiot - 2014-01-30, 17:05 Karel Hjartson
:
Dwa krawaty, złoty medalik podobny do tego od Karen, mała torebeczka (damska), but firmy adidas i staroświecki zegarek kieszeniowy, który stanął na godzinie 6:60.
I'veSeenItAll - 2014-01-30, 17:08
:
~huh? 6:60?~ schowałem zegarek, otworzyłem torebkę damską, by przejrzeć jej zawartość
Gwieka Trzpiot - 2014-01-30, 17:10 Karel Hjartson
:
W środku torebki znajduje się coś, co wygląda mniej więcej tak:
I'veSeenItAll - 2014-01-30, 20:38
:
- UGH! co to jest!? odrzuciłem torebkę od siebie i wzdrygnąłem się. stałem przez chwilę, przyglądając się jej leżącej na ziemi, po czym przypomniałem sobie o wisiorku, który wisiał na porożu. sięgnąłem po niego i przyjrzałem się dokładniej
Gwieka Trzpiot - 2014-02-01, 11:33 Karel Hjartson
:
Medalik jest ze złota, trochę odrapany i w jednym miejscu widać ślad po zębie. Medalik należał do tych co można je otworzyć i włożyć do środka zdjęcie, ale ten najwyraźniej się zaciął, ponieważ nie udało ci się go otworzyć.
I'veSeenItAll - 2014-02-01, 12:48
:
wrzuciłem go do torby i jeszcze raz z obrzydzeniem spojrzałem na damską torebkę. zacząłem się rozglądać po pomieszczeniu ~no dobrze, co dalej?~
Gwieka Trzpiot - 2014-02-01, 13:00 Karel Hjartson
:
W pomieszczeniu jest pełno książek, starych gazet i czasopism oraz mnóstwo innych przedmiotów.
Przedmioty znajdujące sie w pomieszczeniu:
- Staroświecki aparat,
- Świecznik w kształcie gargulca (prowizoryczna siekierka),
- Flakoniki z nieznanymi zawartościami (perfumy, leki, inne chemikalia),
- trzy pary okularów,
- Policyjne radio,
- Wypchany jeleń,
- Obraz z dziwnym jegomościem,
- Leżący na podłodze plakat sztuki teatralnej,
- Kask górniczy,
- Trzy kasety vhs (dwie podpisane jako "Sekret" i "Pustka", trzecia bez nazwy),
- Płyta cd - ,Okładka
I'veSeenItAll - 2014-02-01, 13:05
:
podszedłem do okularów, ściągnąłem swoje własne i zacząłem zakładać poszczególne, w nadziei, że coś nowego "pokażą"