Silent Hill: Story Telling - Silent Hill: Ghost Town
Alice - 2015-08-18, 09:27 Neil Flynn - Ulice miasta
:
Na parkingu nie ma żywego ducha. Możesz sprawdzić w restauracji fastfoodowej, znajdującej się przy parkingu.
Amelia Jennifer Lavigne - cmentarz
:
- Amelia! - usłyszałaś z góry przerażony krzyk Karela. Na dole znalazłaś szkielet na wpół zakopany w ścianie dołu.
Karel Hjartson - smętarz
:
- Nic się nie bój. Na tamten świat się jeszcze nie wybieram. - zawołała z dołu, po czym dodała do siebie ciszej - Ałć... Kurwa, znów to samo.
Daffodil - 2015-08-18, 14:16 Neil Flynn - Ulice miasta
:
Sprawdzam, czy można otworzyć wejście do restauracji.
Amy Blue Rose - 2015-08-18, 17:08 Amelia Jennifer Lavigne - cmentarz
:
-AAAAAAAAAAAAAAA! Co to za szkarada-wrzasnęłam jak oparzona i poderwałam się na równe nogi, bez zastanowienia wyjęłam swój nóż
I'veSeenItAll - 2015-08-18, 19:41 Karel Hjartson - smętarz
:
zaśmiałem się głośno, widząc absurd sytuacji.
- wszystko w porządku? TYM RAZEM nic sobie nie zrobiłaś? - podszedłem pod dół, do którego wpadła Amelia.
Alice - 2015-08-18, 19:51 Neil Flynn - Ulice miasta
:
Drzwi można otworzyć, jednak z dużym trudem, tak jakby były czymś zablokowane od środka.
:
Ciało trupa nie poruszyło się. Z góry usłyszałaś wołanie - Wszystko w porządku? TYM RAZEM nic sobie nie zrobiłaś?
Karel Hjartson - smętarz
:
- AAAAAAAAAAAAAAA! Co to za szkarada!? - usłyszałeś z dołu.
I'veSeenItAll - 2015-08-18, 19:54 Karel Hjartson - smętarz
:
nachyliłem się, by lepiej zobaczyć, co w takie obrzydzenie wprawiło Amelię, po czym wskoczyłem do środka - co tam masz? - powiedziałem zza pleców Amelii, poprawiając okulary.
Amy Blue Rose - 2015-08-18, 21:00 Amelia Jennifer Lavigne - cmentarz
:
-Na szczęście nie, wyciągnij mnie stąd bo strasznie tu cuchnie-odkrzyknęłam z dołu. Znów spojrzałam na te obrzydliwe zwłoki i wydawały mi się dziwnie znajome choć mogłam ulec błędnemu wrażeniu
Daffodil - 2015-08-18, 21:35 Neil Flynn - Ulice miasta
:
Szukam w pobliżu czegoś, czym mógłbym otworzyć i zablokować w tej pozycji drzwi.
Alice - 2015-08-18, 21:40 Karel Hjartson - smętarz
:
- Wyciągnij mnie stąd, bo strasznie tu cuchnie. - odpowiedziała, po czym wzrokiem wskazała na wpół zakopany w ścianie dołu szkielet.
:
Karel zeskoczył na dół i poprawiwszy sobie okulary spytał - Co tam masz?
Neil Flynn - Ulice miasta
:
Koło białej furgonetki znajduje się drwniana skrzynia.
Daffodil - 2015-08-18, 21:51 Neil Flynn - Ulice miasta
:
Biorę ją. W czasie powrotu do drzwi potrząsam nią.
I'veSeenItAll - 2015-08-18, 21:53 Karel Hjartson - smętarz
:
uuuu, no Chanel to to nie jest - uśmiechnąłem się i odpaliłem papierosa, po czym dmuchnąłem dym w szkielet.
-tak, na wszelki wypadek, gdyby szanowny Pan/Pani był niezadowolony - powiedziałem Amelii i czując ulgę, że już mniej śmierdzi a bardziej czuć mój tytoń, zbliżyłem się do zwłok i przyjrzałem im dokładnie.
- już się jakoś stąd wydostaniemy, tylko daj mi spojrzeć na sekundę.
Amy Blue Rose - 2015-08-18, 22:15 Amelia Jennifer Lavigne - cmentarz
:
-Sam zobacz, miły widok to nie jest. Fuj, to obrzydliwe-odpowiedziałam. Zastanawiałam się na wyjściem z tego dołu gdyż smród był coraz bardziej nie do wytrzymania
Alice - 2015-08-18, 22:55 Neil Flynn - Ulice miasta
:
W drewnianej skrzyni znajduje się kilka metalowych obiektów, sądząc po brzdęku jaki się z niej wydobywa podczas potrząsania. Skrzynia ledwo mieści się w przejściu między progiem a miejscem, gdzie nie da się bardziej otworzyć drzwi. Jeśli wciągniesz brzuch, być może dasz radę się przecisnąć.
Karel Hjartson - smętarz
:
- Sam zobacz, miły widok to nie jest. Fuj, to obrzydliwe - odpowiedziała Amelia. Szkielet został całkowicie bez kawałka ciała, wisiały na nim jednak strzępki ubrania i włosów. Przez okulary dało się dostrzec wokół czaszki kilka drobnych błękitnych iskierek.
:
- Uuuu... No Chanel to to nie jest. - uśmiechnął się i odpalił papierosa, po czym dmuchnął dym w szkielet.
- Tak, na wszelki wypadek, gdyby szanowny Pan/Pani był niezadowolony - powiedział do ciebie i zbliżył się do zwłok, by się im przyjrzeć.
- Już się jakoś stąd wydostaniemy, tylko daj mi spojrzeć na sekundę.
I'veSeenItAll - 2015-08-18, 23:23 Karel Hjartson - smętarz
:
- hm, dziwne... co to?
powiedziałem bardziej do siebie, niż do Amelii i wyciągnąłem rękę, by dotknąć głowy truposza.
Amy Blue Rose - 2015-08-19, 17:19 Amelia Jennifer Lavigne - cmentarz
:
-Tyle to sama zauważyłam, obyś się streścił bo mam dość tego dołu. Chciałabym wreszcie dotrzeć do centrum miasta-powiedziałam nieco zirytowanym tonem
Daffodil - 2015-08-21, 17:00 Neil Flynn - Ulice miasta
:
Próbuję otworzyć skrzynię w celu sprawdzenia jej zawartości.
Alice - 2015-08-22, 08:16 Karel Hjartson - smętarz
:
- Tyle to sama zauważyłam, obyś się streścił bo mam dość tego dołu. Chciałabym wreszcie dotrzeć do centrum miasta. - powiedziała nieco zirytowanym tonem. Zanim dotknąłeś czaszki, odpadła na ziemię i potoczyła się w stronę Amelii.
:
- Hm... Dziwne... Co to? - powiedział do siebie, kompletnie cie ignorując. Nagle usłyszałaś ciche łupnięcie i pod twoje nogi przytoczyła się czaszka.
:
Próba zaowocowała drzazgą w palcu, a skrzynia wciąż zamknieta.
Amy Blue Rose - 2015-08-22, 10:36 Amelia Jennifer Lavigne - cmentarz
:
-Pojęcia nie mam, cudownie. Jeszcze tylko tej czaszki tu brakowało-powiedziałam już całkiem niezadowolonym tonem. Zastanawiałam się nad tym żeby znaleźć jakąś linę ewentualnie gałąź dzięki której bym się stąd wydostała z Karelem.
I'veSeenItAll - 2015-08-22, 19:40 Karel Hjartson - smętarz
:
- uh, nie o to mi chodziło - odpowiedziałem niezadowolony, po czym spojrzałem na Amelię - sorry.
złożyłem ręce by podsadzić Amelię - dawaj tu nogę, podsadzę Cię.
Daffodil - 2015-08-23, 11:01 Neil Flynn - Ulice miasta
:
- Ał!
Postanowiłem wyciągnąć drzazgę z palca.
Alice - 2015-08-23, 20:06 Amelia Jennifer Lavigne - cmentarz
:
Karel podsadził cie na górę.
Karel Hjartson - smętarz
:
Podsadziłeś ją na górę. Okazała się cięższa niż wygląda.
:
Sprawnie usunołeś drzazgę z palca.
Amy Blue Rose - 2015-08-23, 20:20 Amelia Jennifer Lavigne - cmentarz
:
-Dzięki. I wspięłam się na trawnik koło nagrobka, po czym położyłam się płasko i wyciągnęłam ręce w stronę Karela.
I'veSeenItAll - 2015-08-24, 21:36 Karel Hjartson - smętarz
:
wyciągnąłem rękę w stronę Amelii, jak tylko ją podsadziłem - to co, chyba pora ruszać w stronę samego miasteczka? - zapytałem, czekając, aż poda mi rękę.
Daffodil - 2015-08-25, 00:56 Neil Flynn - Ulice miasta
:
Sprawdzam w jaki sposób zamknięta jest skrzynia.
Alice - 2015-08-25, 08:22 Amelia Jennifer Lavigne - cmentarz
:
Kiedy wyciągnęłaś Karela (który jest zaskakująco lekki jak na faceta w jego wieku) powiedział - To co? Chyba pora ruszać w stronę samego miasteczka.
Karel Hjartson - smętarz
:
Z pomocą Amelii wyszedłeś z dołu prawie bez kłopotu.
:
Skrzynia ze wszystkich stron jest zabita gwoździami w bardzo chaotyczny sposób.