R4Zi3L - 2010-06-19, 13:01 Ja sobie nie wyobrazam jak mozna przestac ogladac czy czytac jesli ma sie dalszy ciag.... warto obejrzec do konca... mi końcówka ciągle co jakiś czas wraca w głowie....Anonymous - 2010-06-19, 14:31
Cytat:
Nie mogę się od ponad dwóch lat zabrać za dalsze odcinki.
Po takiej przerwie w serii jak Death Note i tak musiałabyś sięgnąć po wcześniejsze odcinki, żeby to miało jakiś sens.
Cytat:
ale przez te tony tekstu trudno mi się było przebić.
Tony tekstu? WTF? ;] Eee, a to nie Ty kpiłaś z Naruto?
EDIT: A nie, to nie Ty, przepraszam - mój błąd.STRusz - 2010-06-21, 22:57 ore wa blackstar! świetne alterego! niezwykłe anime a gwoździem uduchowionych postaci ever był excalibur XD co to było! aaaa kulawiec
eva to bezcenne anime, kto je docenia powinien obejrzeć TTGL
pain z naruto daje niezłego iba, postawa akatsuki mnie bardzo sie podoba, ehhh, ludzie przy istotach zła są słabi
ONE PIECE! tam są najwięksi koksyAlaV - 2010-06-23, 22:15 Yay, jutro (a w sumie według licznika za 45 minut) wychodzi Gankutsuou na DVD!Anonymous - 2010-07-09, 15:12 Ceny z tego linka znów nieco spadły - np. Haibane Renmei zamiast 19.99 kosztuje 17.99 .
http://www.empik.com/film..._campaign=animeTrivane - 2010-07-15, 17:40 Oglądnąłem już ponad połowę Wolf's Rain (dzięki Putemu ^^) i muszę przyznać, że każdy odcinek mnie miażdży. Nie wiem tylko, czy końcówka będzie aż tak do bólu przewidywalna, bo za dużo na początku zdradzili i mam już pewne 'teorie' co do jego zakończenia. Mimo wszystko uwielbiam takie psychodeliczne klimaty, jak na razie wszystko mi odpowiada AlaV - 2010-07-15, 18:54 Wolf's rain... Na razie mam w planach, choć dość odległych. Na razie muszę się wreszcie wziąć i skończyć Triguna i Monstera Anonymous - 2010-07-15, 21:29 Odniosłem wrażenie jakby to była jakaś Twoja udręka ;].AlaV - 2010-07-15, 21:33 Udręka to nie jest, co to, to nie^^ Niemniej, nawet jak oglądam dobre anime, to przeważnie nie chce mi się zabrać za dalszy ciąg, a w kółko oglądam jakieś stare odcinki. Dlatego tak mało mi ich na MALu przybywa.:DR4Zi3L - 2010-07-16, 08:28
AlaV napisał/a:
Triguna
Jest super, szkoda ze nie jest bardziej rozbudowany....
AlaV napisał/a:
Monstera
Początek wydaję się intrygujący, ale z odc na odc robi sie coraz nudniej, od taki serial gdzie codziennie komus sie pomaga a on sie potem odwdziecza.... byla chyba taka basn... do tego koncówka taka sobie..... ja sie zawiodlem...Anonymous - 2010-07-17, 14:06
Trivane napisał/a:
Oglądnąłem już ponad połowę Wolf's Rain (dzięki Putemu ^^) i muszę przyznać, że każdy odcinek mnie miażdży. Nie wiem tylko, czy końcówka będzie aż tak do bólu przewidywalna, bo za dużo na początku zdradzili i mam już pewne 'teorie' co do jego zakończenia. Mimo wszystko uwielbiam takie psychodeliczne klimaty, jak na razie wszystko mi odpowiada
No niesamowity, specyficzny klimat zniszczonego, targanego konfliktami świata. No a muzyka to dla mnie 10/10.
Alav napisał/a:
Niemniej, nawet jak oglądam dobre anime, to przeważnie nie chce mi się zabrać za dalszy ciąg, a w kółko oglądam jakieś stare odcinki.
No nie przekonałaś mnie mimo wszystko. Dobre anime, to takie, które chce się kontynuować np. 1 odcineczek dziennie.Suavek - 2010-07-19, 15:26 http://www.empik.com/odno...kultura,65040,a
Cena edycji kolekcjonerskiej mnie rozbroiła. Co niby ona takiego zawiera, że życzą sobie za nią 164zł (DVD) i 192zł (BR)?
40zł za normalne DVD ujdzie, ale i tak pewnie nie kupię póki komplet nie wyjdzie, lub jakiejś promocji nie zrobią._Music - 2010-07-23, 22:59 Kumpel polecił anime o nazwie Bartender.
Obejrzałem właśnie pierwszy odcinek i o ja p***ę :]
Na pewno jedno z najdziwniejszych z jakim się spotkałem, wydaje się wręcz perfekcyjne na okres wakacyjny, gorącą pogodę i piwo podczas oglądania.
Polecam obadac, gdzie indziej dostaniemy morały o tym, że bary rozwiązują ludzkie problemy?Suavek - 2010-07-25, 18:27 Takie prawdziwe
Zaratul - 2010-07-25, 19:48 Wiedziałem że dobrze zrobiłem przestając oglądać anime.Widzę że niezły crap jest w dzisiejszych czasach.R4Zi3L - 2010-07-25, 20:31 Ale czemu przestać? Ja nadal oglądam tylko że starocie....Zaratul - 2010-07-25, 20:40
R4Zi3L napisał/a:
Ale czemu przestać? Ja nadal oglądam tylko że starocie....
Czemu przestać? Ponieważ to co dobre się obejrzało wiele razy a jak nic nie wychodzi dobrego i nie wygląda na to że ma wyjść to się po prostu przestało oglądać.Proste
PS .........AlaV - 2010-07-25, 20:44 Gonzo, why? :cry: I pomyśleć, że oni wyprodukowali moje ulubione anime... Wprawdzie to chyba najlepsze i najbardziej ambitne, jakie zrobili, ale co tam.
Widać wyraźnie, ze wytwórnie chcą przyciągnąć widza czym popadnie, fan-service się szerzy, a na dodatek mieszają sprawdzone wcześniej pomysły, żeby tylko popularność zdobyć. Przykład? Sebastian w Kuroshitsuji, które należy do najpopularniejszych anime wydawanych obecnie, a a Sebastianem to fanki szaleją. A skąd się wziął? Z połączenia Alucarda (zachowanie, symbol na rękawiczkach Alucarda, służenie arystokracji, umiejętności XD) z Hajim z Blooda+ (wygląd, ślepe posłuszeństwo, rola - wprawdzie Haji lokajem nie jest, ale spełnia rolę służącego Sayi). Przynajmniej ja to tak widzę.R4Zi3L - 2010-07-25, 20:44 Sex sie sprzedaje....
Ej to ty niezly jestes Zera ze obejrzales juz jakies 20 lat produkcji anime....Zaratul - 2010-07-25, 20:52
R4Zi3L napisał/a:
Ej to ty niezly jestes ze obejrzales juz jakies 20 lat produkcji anime....
Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem.Pomyśl,może tym razem się uda.
To co mnie interesowało to obejrzałem.Nie interesują mnie ani te najstarsze anime ani te idiotyczne,infantylne chibi czy jak tam to się nazywa.Wendigo - 2010-07-25, 21:40 Eee... teraz też wychodzą dobre pozycje, z tych nowszych chociażby Sengoku Basara i sequel, seria Higurashi, Natsume Yuujinchou czy prześwietny Rainbow, trzeba te produkcje po prostu dostrzec wśród moe-badziewia ;]AlaV - 2010-07-25, 21:54 Mówisz o Higurashi no naku koro ni i jego sequelach? Mnie się nie podobało, pomysł nawet niezły, tylko że nie na serię o 24 odcinkach. Pod koniec i tak wiedziałam już co będzie, powtarzali się strasznie. Zawiodłam się na tym anime.Zaratul - 2010-07-25, 21:55 @Wendigo
No właśnie to co wymieniłeś to tego nie trawię.Wyszukałem recki tych anime w googlach i mnie odrzuciło.Nie podoba mi się kompletnie ta cukierkowość i "sterylność" w warstwie wizualnej.Styl tak samo.Anonymous - 2010-07-25, 22:36
Alav napisał/a:
Mnie się nie podobało, pomysł nawet niezły, tylko że nie na serię o 24 odcinkach.
A na ile? To i tak okazało się za mało, bo pierwszy odcinek kai to dokonczenie ostatniego z Ni.
Cytat:
powtarzali się strasznie
Każda historia to ten sam początek z zupełnie innym rozwojem dalszych wydarzeń(ponieważ dzieją się w różnych wymiarach), jak inaczej pokazać czyjeś nieskończone wysiłki wydostania się z pętli czasowej? To najgłupszy zarzut jaki można usłyszeć.Mi - 2010-07-25, 22:37 Niestety, większość najnowszych produkcji to crap serwujący fanservice, aczkolwiek ostatnio, po obejrzeniu Michiko to Hatchin i Baccano! (szczególnie tego drugiego) przywróciło mi wiarę. Michiko urzekło mnie klimatem w stylu filmów Tarantino (choć ma kilka minusów), a Baccano! to zdecydowanie najlepsza seria, jaką oglądałam- ma wszystko, co bardzo cenię w produkcjach: fabułę z nieoczekiwanymi twistami, wartkość akcji, osadzenie wydarzeń w nieco starszych czasach (1930 i wcześniej), przemoc (aczkolwiek przedstawiona w taki sposób, że nie razi), gangi, pistolety, meloniki i lekki wątek supernatural (stanowiący raczej dopełnienie całej historii, aniżeli jej trzon). Jako ciekawostkę dodam, że anime powstało na bazie powieści, za przeczytanie której przysłowiowo dałabym się "pokroić", niestety, oryginał oczywiście dostępny tylko w języku japońskim .
Gorąco polecam również produkcje Kunio Kato: oskarowe La Maison en Petits Cubes oraz Aru Tabibito no Nikki aka The Diary of Tortov Roddle. Obie produkcje, lekko surrealistyczne bardzo mnie poruszyły i zdecydowanie mogę wymienić je jako ulubione.
Music, ten Bartender wygląda rzeczywiście ciekawie .