Anonymous - 2008-09-03, 16:07 Oj tam. Z Pyramid Headem wykrakałem ;], więc dmucham na zimne. Może to ich joker z talii x).BroVaR - 2008-09-04, 01:00 Pożyjemy, zobaczymy co z tego Silent Hill Homecoming wyjdzie. Cieszy mnie jedno, że wyjdzie na PieCyka =>.Makaroniarz - 2008-09-04, 13:44 No je*ane kur*y z DH. Toz ten czarny to ewidentnie 50 Cent :shock:Mr_Zombie - 2008-09-06, 16:09 Kilka preview'ów:
UGO GameInformer GameSpot
Uwaga, są tam spoilery bowiem we wszystkich artykułach opisywany jest początek gry. We wszystkich jednak artykułach opinie o grze są pozytywne, więc może faktycznie DH się postarało i pomimo, iż gra nie wygląda superaśnie, może mile zaskoczyć.
A do osób, które swojego czasu jojczyły na checkpoint (pojawił się tam w jakimś filmiku, dawno temu):
Cytat:
The only real complaint we have is that the save points are far too scattered for a game which doesn’t employ checkpoint saves or offer retry options.
Anonymous - 2008-09-07, 02:04 No z tych większych stronek to jeszcze IGNu, oni dali najprędzej:
http://ps3.ign.com/articles/906/906472p1.html
Ale w sumie sam nie czytam previewów, już za dużo wiem o SH:H.
Ech, premiera 30-ego września... Czemu nie mówili tak od razu? To znaczy, że szanse, że zagram spadły do zera x(.
Jeśli ktoś ma Xboxa 360 - lista achievementów:
http://www.succesfull.fr/...ng=en&JeuID=355R4Zi3L - 2008-09-07, 08:16 Defeated 1 Order member, Found all Serums. - ?SiedzacyWKiblu - 2008-09-07, 12:30
R4Zi3L napisał/a:
Found all Serums.
Wyluzuj Raz na tym poziomie napewno nie będzie to gra o opętanych wieśniakach którzy zjedli na obiad "White Claudie" ,a bohater będzie szukał serum by jakiś pasożyt jak u Cybil mu nie wyrósł. xD
A pod koniec gry będzie taki jeden z Order który na plecach będzie miał Samuela.Anonymous - 2008-09-07, 12:43 Gad dejmyt , sam nie sprawdzałem tych aczików, bo to naturalne, że to jakaś forma spoilera. Teraz wiem, że ten Silent będzie również wałkował motyw The Order.
Cez, ja też się boję x).Plazior - 2008-09-09, 17:14 http://www.gameonly.pl/im...sy&id=14677&f=1 Nowe Screen'y z wersji na IksBoksaTrzystasześćdziesiąt... Nie przeglądałem ale jak zawsze pierwszy screen straszy kiepską grafą.Anonymous - 2008-09-09, 17:43 W sumie racja, screeny są nowe. To co zaś na nich widzimy, nie - fragmenty, które znamy od dawna. Tyle, ze pocięte i wrzucone jako obrazki(przynajmniej tak stwierdzam po obejrzeniu pierwszych 10ciu).
EDIT: Chociaż na 10tym możemy zobaczyć ten system ran Bubi nersek. Na statycznym obrazku śmiesznie to wygląda.R4Zi3L - 2008-09-09, 18:28 Save point wyglada jako lipnie... i mam wrazenie ze fryzura Alexa jest jakas dziwna... albo sie za bardzo przyzwyczailem do japonskich modeli postaci...BroVaR - 2008-09-09, 21:59
R4Zi3L napisał/a:
Save point wyglada jako lipnie... i mam wrazenie ze fryzura Alexa jest jakas dziwna... albo sie za bardzo przyzwyczailem do japonskich modeli postaci...
Fryzka może być. Za to twarz Alexa jest moim zdaniem jakoś mało wyrazista i przekonująca (przynajmniej tak wygląda na pierwszym screenie). No i ten bezskórny psiak siakoś tako sztucznie wygląda (mam tu na myśli screen, gdzie rzuca się na Alexa z rurką w rękach).Mr_Zombie - 2008-09-10, 09:07 Za bardzo przyzwyczaiłeś się do japońskich postaci . Fryz Alexa wygląda normalnie, taki sam miał np. Drake z Uncharted. Wg mnie jednak Alex wyglądał lepiej z trochę jaśniejszymi włosami (v1.0) niż teraz; na twarzy równiez przydałoby się trochę więcej szczegółów - przy np. twarzy Vincenta to twarz Alexa wygląda jak pupa niemowlaka.
Zresztą, akurat ze wszystkich postaci to Alex ma najmniejsze problemy z włosami - u pozostałych postaci jest IMO znacznie gorzej, głównie chodzi o matkę Alexa, Judge czy nawet Josha (nie wiem, czy to przez brak AA, czy też ktoś skopał kanał alpha na jego włosach, ale dookoła grzywki jest taki dziwny kontur, który wygąda paskudnie).
Mnie zaś wciąż wkurzają te płaskie, narysowane, kieszenie Alexa oraz (co teraz zauważyłem i również zaczęło mnie strasznie wkurzać) narysowane kołnierze u pielęgniarek. Lekka wypukłość (kilka dodatkowych poligonów) albo chociaż kilka shaderów w tych okolicach znacząco by to poprawiła .
No i tak teraz zwróciłem uwagę na to - główna rzecz, która odróżnia postacie z Homecoming od postaci z pozostałych części SH = brak szczegółów; u japońców postacie zawsze mają jakieś widoczne, charakterystyczne dodatki na ubraniach, pierdołki, szczególiki niewidoczne na pierwszy rzut oka (np. wałeczki u Marii ^^), tu zaś nic nie ma - stroje postaci są proste i nudne jak cholera, nie ma nawet na czym zawiesić oka.
Zwróćcie uwagę na opis u góry - Alchemilla jako zakład dla psychicznie chorych?
"Trochę" się to kupy nie trzyma... No, ale trzeba też przyznać, że przynajmniej nie skopali tak banalnej rzeczy jaką jest mapa R4Zi3L - 2008-09-10, 12:22 Objectives... lol... Alex... i have a mission for you... i wszystkie szpitale w SH są oczywiście dla obłakanych ludzi bo tylko takie tam sa....Karolpiotr - 2008-09-10, 18:34
Mr_Zombie napisał/a:
Zwróćcie uwagę na opis u góry - Alchemilla jako zakład dla psychicznie chorych?
LOL LOL LOL
Silent Hill ma już Brookhaven, ma Cedar Grove, ale przecież nowa część nie mogła się obyć bez kolejnego psychiatryka. No i oczywiście, że to powinno być właśnie Alchemilla hospital! Zmiana tego miejsca w klinikę psychiatryczną jest jak najbardziej dobrym i logicznym pomysłem, a może to od zawsze był szpital dla psychicznych, tylko dopiero teraz się o tym dowiemy? Nie no, ci goście to dopiero mają pomysły, szkoda że dopiero teraz wzięli się za tę serię!Anonymous - 2008-09-10, 21:58
Karolpiotr napisał/a:
Silent Hill ma już Brookhaven, ma Cedar Grove, ale przecież nowa część nie mogła się obyć bez kolejnego psychiatryka.
Nazwa samego miasteczka dzięki temu również zyskuje nowego wymiaru ;].Mr_Zombie - 2008-09-11, 23:54 Problem z Silent Hill jest taki, że akcja tych gier ma miejsce (głównie) w jednym, niewielkim miasteczku. Tymczasem już w tej chwili owo niewielkie miasteczko ma dwa szpitale + zakład psychiatryczny, a że już niemal niepisaną regułą jest, że w każdym SH musi być szpital (taki czy inny), więc albo trzeba co rusz wrzucać tą samą lokację (SH3), albo ją modyfikować (SH:H, SH:O), albo wymyślać coś nowego (SH:O i jego Cedar Grove).
Swoją drogą, psychiatryk z Origins jest chyba większy niż Brookhaven i Alchemilla razem wzięte (przynajmniej mapa sprawia takie wrażenie) o_O.
A oto, prawdopodobnie oficjalna już, europejska okładka SH:H.
Mam do niej mieszane uczucia - z jednej strony art mi się podoba, z drugiej zaś, brakuje tutaj jakiejkolwiek subtelności, wszystko jest rzucone w twarz: zniszczone pomieszczenie, nosząca szpilki pielęgniara-zombie z wielkim cycem, bohater trzymający gazrurkę... Takie to... nie sailenthillowe .Doxepine - 2008-09-12, 00:00 Okładka trochę bez sensu... Rzeczywiście, wszystko podane jak na tacy... Poza tym, obawiam się, że w SH:H będzie chodziło o to, co ów okładka przedstawia, czyli o eksterminację, eksterminację i jeszcze raz eksterminację! Panie i panowie, gazrury w ręce i do roboty!Raq - 2008-09-12, 10:20 Juz po okładce widac w jakim to posżło kierunku...gdzie tajemnic...gdzie mrok...aahh...ciężko naprawdę cieżko bedzie mi tę grę polubić (jeśli kiedykolwiek będzie okazja w nią zagrać)Mr_Zombie - 2008-09-12, 14:59
Raq napisał/a:
gdzie tajemnic...gdzie mrok...
Na okładce amerykańskiej
Anonymous - 2008-09-12, 15:30 Może "pielęgniarki z wielkim cycem"(wspaniała nazwa, Mr Zombie ;]) faktycznie są tak istotne dla fabuły, że dają im takie prestiżowe miejsce.
Doxepine napisał/a:
Poza tym, obawiam się, że w SH:H będzie chodziło o to, co ów okładka przedstawia, czyli o eksterminację, eksterminację i jeszcze raz eksterminację!
Ciekawe spostrzeżenie.
Co do samej okładki, to ciekawa akcja - Kiedy własnie dałem tą pierwszą, to reakcje były takie, że raczej średnia, ale co powiedzieć o tym? Tak samo miało się z modelami postaci - Elle i Alex na pierwszych artach wyglądali średnio, ale ciężko powiedzieć, czy te operacje plastyczne wyszły im na dobre.
Wracając do okładki - pamiętacie ten screen?
Gdyby zamiast Schisma dać tak PH, dzierżącego Grejt Najfa i ociekający krwią napis: Let the battle begin, voila, cover jak marzenie ;].
PS. Nie ocenia się książki po okładce xDKarolpiotr - 2008-09-12, 19:53 Super świeżak, okładka do wersji premium:
Anonymous - 2008-09-12, 21:23 :O xDDDDDDDD
Padłem. Widzę, że masz wtyki w Double Helix xD.Iron Savior - 2008-09-12, 21:32 Co Ty sie tak tego zdjecia Yamaoki z koncertu Play! uczepiles?