Kwiatek1993 - 2009-11-16, 21:09 w sumie .. u mnie jest takie technikum można powiedzieć "mniej wymagające" od mojego liceum , moje liceum w moim 50 000 tysięcznym mieście jest jedną z najlepszych szkół na ostatniej maturze tylko 2 osoby oblały maturę , ale w sumie dobrze że jestem w liceum , może zmobilizuje mnie ta szkoła do nauki Nazar - 2009-11-16, 21:12 Umysł ścisły możesz sobie wykształcić na poziomie maturalnym, a nawet wyższym. Mózg jest trochę jak mięsień - im więcej i sprawniej się uczysz, tym lepiej Ci to wychodzi.
Oczywiście nie przeginaj, bo liceum to fajny czas "burzy i naporu" Kwiatek1993 - 2009-11-16, 21:14 "burzy i naporu" chodzi ci o podejście do życia pewne zgorszenie się które następuje , a moze o kobiety , a może o nauke ? a może o wszystko naraz ? Nazar - 2009-11-16, 21:23 Ponieważ to temat związany ze szkołą, odpowiem dyplomatycznie - korzystaj z życia z sercem, ale także z głową Kwiatek1993 - 2009-11-16, 21:35 Jak ja kocham pouczenia od starszych , takie wasze nauki życiowe Nazar - 2009-11-16, 21:41 A tam, nauczycielem nie jestem, więc nie pouczam Nie będę pisał wprost, bo jeszcze będą mi gadać, że do czegoś namawiam Kwiatek1993 - 2009-11-16, 21:46 najlepszym nauczycielem jest życie , a ktoś kto dłużej po tej ziemi chodzi może mnie czegoś nauczyć co ja jeszcze nie dostrzegłem , to idzie takim łańcuchem , bo ja także kiedyś kogoś czegoś naucze gdzieś ostatnio czytałem teorie że w ciągu 50 lat zwiększyło się IQ młodych ludzi ( krótko mówiąc jesteśmy o ileś tam procent mądrzejsi od ludzi 50 lat temu) nie wiem jakie to ma odzwierciedlenie w rzeczywistości , no i podobno statystyki kłamią Nazar - 2009-11-16, 21:50 Pewnie to była prawda, ale aktualność straciła w Polsce od wprowadzenia reformy systemu edukacji
Po zajęciach ze statystyki mogę tylko powiedzieć, że statystyki pokażą to, co każesz im pokazać Kwiatek1993 - 2009-11-16, 21:58 a ja mam takie ciekawe powiedzenie : Historia jest pisana przez tych co mają długopisy" czyli metaforycznie mówiąc jest widziana i opisywana tak jak to widzieli tych co było stać na powiedzenie coś publicznie , i mieli na tyle wysoką pozycje by mówić publicznie , czasem mi się wydaje że jakby świat był pisany przez nasz punkt widzenia czyli zwykłego przeciętnego człowieka to całkiem inaczej historia świata by wyglaała i nie chodzi to juz nawet o przedmiot szkolny Nazar - 2009-11-16, 22:08 Nie wspominając o jej koloryzowaniu StuntmanMikeL - 2009-11-17, 00:03 Kwiatek, ja na Twoim miejscu bym tak nie pytał o wszystko innych. Każdy powie Ci co innego i ostatecznie pozostaniesz w punkcie wyjścia - czyli w kropce. Zrób po prostu to, co Ci podpowiada intuicja. To chyba najlepsza rada, jaką mogę od siebie dać.Kwiatek1993 - 2009-11-17, 00:17 Ale w tym temacie raczej zdania są podobne na ten temat , po za tym co tu się namyślać , dobre rady tyle to są takie moje motywatory Suavek - 2009-11-17, 20:26 *sigh*
"Zdaniem dyrektorki gimnazjum, żadnych poważnych problemów w szkole nie ma. Pytana co się dzieje w ciechanowskiej szkole, nauczycielka odpowiada: - Dzieje się to, co w innych szkołach."
Czyli sama sobie zaprzecza...
Cytat:
"Problem bielunia w szkole ponoć został rozwiązany "na godzinach wychowawczych"
Ostatnimi czasy zastanawiam się co nastąpi szybciej - zagłada atomowa czy totalna dewiacja społeczna._Music - 2009-11-17, 21:02 Yep- dlatego jestem zdania, by likwidowac twory jakimi są gimnazja.
Nie żeby to wyleczyło wszelkie choroby wtedy- ale przynajmniej nie będzie aż tak nasilało.Kwiatek1993 - 2009-11-17, 22:13 po swoim doświadczeniu wiem , po gimnazjach czego się można spodziewać , dzięki Bogu mam ten okres za sobą , człowiekowi wydaje się że .. trudno to określić , młody głupi człowiek myśli ze wszystko ujdzie mu na sucho , popełnia durne błędy , udając że juz jest dorosły i że nad wszystkim panuje , no cóż jestem za tym by wycofać z edukacji gimnazja , szerzy się tam degeneracja młodzieżyKamillo - 2009-11-19, 21:56 Dziś dostałem 4 z matematyki - mój najlepszy stopień z ów przedmiotu w liceum ^_^Nazar - 2009-11-19, 22:11 No widzisz, nie taka ta matma straszna Alex - 2009-11-19, 22:15
Nazar napisał/a:
No widzisz, nie taka ta matma straszna
Matma straszna nie jest, gorzej z nauczycielem. Ten mój z liceum to robił sobie żarty z tych co gorzej się uczyli, a z tymi lepszymi gawędził jak ze starymi znajomymi. Ot, takie moje niemiłe wspomnienie z klasy humanistycznej Kamar - 2009-11-19, 23:00 Taki nauczyciel może się trafić z każdego przedmiotu. Ja spotykałem różnych nauczycieli matmy, u tych fajniejszych (ale nie mniej wymagających) dostawałem lepsze stopnie, tych beznadziejnych gorsze. Ale nigdy nie schodziłem poniżej 3.SiedzacyWKiblu - 2009-11-24, 18:36 Znowu potrzebuje waszej pomocy.
Muszę znaleźć parę dokumentów/fimów z dziedziny informatyki do pewnego przedmiotu.
Muszą być w języku polskim.
Z góry mówię ,że "Prawdziwa Historia internetu" odpada.
Więc dajcie jakieś tytuły a ja może to znajdę
Jest z tym problem bo n.p znalazłem tylko jeden ep po polsku dokumentu "Gry wideo - (r)ewolucyjna rozrywka"Bersek - 2009-11-24, 20:27 ...Kamillo - 2009-12-03, 08:19
Nazar napisał/a:
No widzisz, nie taka ta matma straszna
No, nie zapeszając, jakiś czas później zaliczyłem kolejną 4... ze sprawdzianu Mam nadzieję, że się uda i nie będę musiał zmieniać szkoły... wszak jedna z dwóch najlepszych w moim mieście.Nazar - 2009-12-03, 18:11 No to gratulacje i browar Chyba, że na ściąganiu jedziesz SiedzacyWKiblu - 2009-12-03, 18:23 Śmiechu warte ,ale ostatnio wszyscy mają pretensje ,że można dostać 1000złotowe stypendium jeśli zaczynasz studiuj-ować informatykę i są to twoje pierwsze studia.
Dziś czytam ,że trzeba napisać jakieś pismo by to dostać i oczywiście jeśli nie zrobisz to w terminie to ta cała reklama z kasą w h*** cie zrobiła.
P.S Mnie te stypendium nie dotyczy to dla tych nowych by szli na te kierunki zamawianie.
Ale w praktyce już widzę jak to wyjdzie .Lepiej dla mnie. Nazar - 2009-12-03, 18:31 Ale jeśli Cię wywalą, to musisz oddać całą kasę