Forum Silent Hill Page

Silent Hill: Story Telling - Silent Hill: Ghost Town

Daffodil - 2015-07-04, 13:07

Neil Flynn - Ulice miasta

:

~ Ufff... wyszło na to, że po prostu człowiek wyglądający podobnie do mnie. Nie ma więc czego obawiać ze strony policji. Wszystko im wyjaśnię. Niepokoi mnie natomiast ten Bruno. Musi być z niego niezłe ziółko i nie dość, że wygląda, jak ja, to jeszcze ubiera się, jak ja. I najwyraźniej wie o moim istnieniu. Zna każdy mój ruch... czego on tak naprawdę chce? ~ przypomniałem sobie o istnieniu listu od domniemanego Brunona. ~ Ponoć go nie pamiętam... z tym może mieć rację. Żadnego Brunona nie znam. Nie rozumiem natomiast, co rozumie przez "uwolnienie się" ode mnie.
Zastanawiałem się przez dłuższą chwilę nad sensem tego sformułowania z listu. Nie byłem w stanie dojść do jakiejkolwiek logicznej konkluzji.
~ Niemniej jednak muszę być ostrożny. Skoro jest poszukiwany listem gończym, to na pewno jest niebezpieczny. Niby jestem w pewnym stopniu uzbrojony, ale to może nie wystarczyć.
Zerwałem plakat i ruszyłem dalej.

I'veSeenItAll - 2015-07-05, 17:21

Karel Hjartson - punkt widokokwy

:

~no nic, będę musiał się obyć bez bieżącej wody~ pomyślałem, po czym opuściłem toaletę i zacząłem się rozglądać za drogą prowadzącą bezpośrednio do Silent Hill

Alice - 2015-07-05, 17:26

Amelia Jennifer Lavigne - Nieznany budynek

:

Jedne z drzwi otworzyły się.

:

Doszedłeś do ulicy Ellroya. Słyszysz dźwięk przesypywanych śmieci.

Karel Hjartson - punkt widokokwy

:

Pomiedzy białą furgonetką a parkingiem jest ścieżka prowadząca przez urwisko na skraju lasu.

Daffodil - 2015-07-05, 17:38

:

~ Może w końcu ktoś normalny? Możliwe, że nareszcie zaczerpnę trochę informacji! ~ pomyślałem pełen euforii, gdy usłyszałem dźwięk.
Postanowiłem zbliżać się ostrożnie do źródła dźwięku.

I'veSeenItAll - 2015-07-05, 17:41

Karel Hjartson - punkt widokowy

:

przechodząc koło obu samochodów od niechcenia próbowałem otworzyć ich bagażniki.
~oho, ścieżka zapowiada się na drogę do samego piekła~ pomyślałem, dostrzegając urwisko.

sorry, za opóźnienia. komputer wylądował mi w naprawie i nadupcam odpowiedzi z telefonu.

Amy Blue Rose - 2015-07-05, 18:22

:

Podeszłam do nich ostrożnie i jak się już przy nich znalazłam to wychyliłam za nie głowę uważając aby nic na mnie nie wyskoczyło.

Alice - 2015-07-05, 18:26

:

Zobaczyłeś połowę człowieka. Druga połowa znajduje się w kontenerze na śmieci. Ten ktoś wydaje odgłosy grzebania.

:

Na murku parkingu wylądował kruk.

:

Za drzwiami znajduje się jedynie klatka schodowa.

Amy Blue Rose - 2015-07-05, 18:32

:

Stwierdziłam,że skoro nic mi nie grozi, wyprostowałam się i wyszłam na ową klatkę

I'veSeenItAll - 2015-07-05, 19:50

:

~o, czyli jednak ktokolwiek tu żyje. niech będzie i kruk. choć symbolika nienajciekawsza~
pomyślałem, po czym podszedłem do niego, zaciekawiony.
-cześć mały, też czegoś szukasz? - zapytałem, odpalając peta.

Daffodil - 2015-07-05, 22:55

:

- Hej! Mógłbyś mi pomóc?

Alice - 2015-07-06, 06:05

:

Jedynym źródłem światła są lampy z korytarza, więc nie jesteś w stanie stwierdzić ile pięter ciągnie się w górę i w dół.

:

Kruk odleciał, gdy się zbliżyłeś.

:

Człowiek krzyknął, gdy cie usłyszał, wyskoczył niemal z kontenera i skierował w twoją stronę długą deskę z powbijanymi gwoździami. Masz do czynienia ze starszym mężczyzną przypominającym nieco emerytowanego mistrza sztuk walki - Coś ty za jeden? - spytał.

I'veSeenItAll - 2015-07-06, 11:34

Karel Hjartson - punt widokowy

:

powoli i niepewnie ruszyłem wąską ścieżką

Amy Blue Rose - 2015-07-06, 15:58

:

Postanowiłam zaryzykować i najpierw sprawdzić górne schody, żeby ułatwić sobie tam wejście ponownie użyłam latarki

Daffodil - 2015-07-06, 21:51

:

- Neil Flynn. Nietutejszy. - przedstawiłem się. - Potrzebuję informacji.

Alice - 2015-07-07, 11:39

Karel Hjartson - leśna ścieżka

:

Droga, choć zamglona, jest bezpieczna. Czujesz zapach igliwia i żywicy.

:

Światło latarki oświetliło brudne ściany i przerdzewiałe metalowe stopnie i poręcz.

:

- Chcesz przydatnej informacji? Szukaj drogi ucieczki, a jak ci się uda, to nigdy tu nie wracaj. - odpowiedział z lekką chrypą nieznajomy. Spoglądał na ciebie krzywo i mocno ściskał deskę z gwoździami.

Daffodil - 2015-07-07, 12:21

:

- Zdaję sobie sprawę, że jest tu niebezpiecznie. - zgodziłem się po części z mężczyzną dzierżącym deskę. - Mam jednak tu zadanie do wykonania. Słyszałeś kiedyś o Nathanie O'Rayu? Czy ktoś niedawno przybył tu, do Silent Hill?

I'veSeenItAll - 2015-07-07, 14:20

:

mimo mgły, nie odczuwałem żadnego niepokoju. spokojnie z petem w mordzie pokonywałem leśną ścieżkę

Amy Blue Rose - 2015-07-07, 15:27

:

Ostrożnie stąpałam po tych schodach, trzymając delikatnie poręcz i spojrzałam do góry na sufit

Alice - 2015-07-07, 16:38

:

Starszy pan milczał przez chwilę, po czym odpowiedział - Nie słyszałem tego nazwiska. A co do morderców... To miasto przyciąga takich jak lep muchy.

:

Doszedłeś do studni. Obok niej leży stary pluszowy miś.

:

Nie widać sufitu. Tylko kolejne piętra.

Amy Blue Rose - 2015-07-07, 16:46

:

W tym momencie opuściłam głowę i patrzyłam uważnej przed siebie aby schody się pode mną nie zarwały mimo,że jestem dość szczupła to pomyślałam,że w takim miejscu ostrożności nigdy za wiele i dalej wędrowałam ku górze

I'veSeenItAll - 2015-07-07, 17:14

:

podszedłem zaciekawiony do misia i wziąłem go do rąk, przyglądając mu się uważnie.

Daffodil - 2015-07-07, 22:10

:

~ Od razu wiedział, że spytam o mordercę... ciekawe. ~ skomplementowałem staruszka w myślach. - Czemu akurat morderców? Czy Bruno Lakar jest jednym z nich?

Alice - 2015-07-08, 06:21

:

Zardzewiały metal utrzymuje cie. Rdza na poręczy lekko rani twoją dłoń.

:

Stary, zjadany przez pleśń, pluszowy miś z zieloną wstążką i bez jednego oka.

:

- Bo jak dotąd, tylko takich spotkałem. Od trzech lat marzy mi się gwałcicielka, ale mówi się trudno. - odpowiedział starszy pan - A tego nazwiska nie słyszałem.

Amy Blue Rose - 2015-07-08, 08:04

:

Nie spanikowałam z tego powodu, rozdarłam kawałek drugiej koszulki którą miałam na sobie,spryskałam ranę wodą utlenioną w sprayu i obwiązałam dłoń, trochę mnie już ta wspinaczka po schodach zmęczyła ale postanowiłam się nie poddawać.

Daffodil - 2015-07-08, 14:50

:

- Szkoda. - rzuciłem odpowiedź usłyszawszy odzew starszego pana. Była ona dość udawana, bo owy Bruno w ogóle mnie nie obchodził. - Jestem tu, by złapać mordercę mojego przyjaciela. Brutalnie go zamordowano, lecz zostawił mi wiadomość, w której mówił, że sprawca zbiegł do Silent Hill. - wyjaśniłem, po czym zrobiłem chwilę przerwy. - Zatem na pewno nie wiesz, kto przybył do tego miasta całkiem niedawno? Koniecznie muszę złapać tego skurwysyna.