R4Zi3L - 2008-07-06, 04:52 http://www.youtube.com/watch?v=l6e_rURdPgk - troche wywiadów_Music - 2008-07-07, 13:15 Co do tego filmiku z gameplay'em- mieszane uczucia, wciąż...
Może dało trochę nadzieji, jeśli chodzi o fabułę- z klimatem też może nie będzie najgorzej. Jednak to wciąż nie to, czego spodziewałbym się po SH5.
Od strony graficznej lepiej nie komentować- to już nie tylko SH3 lepiej wyglądał, ale dwójeczka nawet miejscami.yuniku - 2008-07-09, 16:36 ach, co do wyglądu zgadzam się.
http://s315.photobucket.c...nt=SHvideo1.flv
Ten facet mnie lekko irytuje, nie wiem czemu wszyscy się tak napalają no to żeby było 'SCARY'
Alex ma niezły głos moim zdaniem.R4Zi3L - 2008-07-10, 13:44
yuniku napisał/a:
http://s315.photobucket.c...nt=SHvideo1.flv
To samo dalem w lepszej jakosci wyzej.... widze ze nikt nie zaglad do linkow ktore podaje...
yuniku napisał/a:
Ten facet mnie lekko irytuje, nie wiem czemu wszyscy się tak napalają no to żeby było 'SCARY'
To dlatego ze ta gra nie jest SCARY i probuja nam wmowic ze jest... albo amerykancow przstraszy byle co...Walter S. - 2008-07-10, 14:34 Nie graliście, a już jesteście przekonani, że gra nie będzie "scary". Typowo polskie podejście. Do premiery parę miesięcy, pogramy, zobaczymy.yuniku - 2008-07-10, 15:56 woops sorry r4zi3l ._."
Nie powiedziałam, że jestem przekonana, że nie będzie scary, tylko, że nie na tym mi zależy.Zamykający - 2008-07-11, 17:35 A ja bym chciał, żeby zagadki były ciekawe. Czwórka była pod tym względem bardzo uboga. Jakieś problemy mogła sprawiać co najwyżej ta w Water Prison. No a jeśli przyniesienie kakao jakiejś łysej pale traktują jako zagadkę, to ja się boję tych z V...Anonymous - 2008-07-13, 00:19 Witam, Ujawniono okładkę:
http://www.ps3focus.nl/v3...ijk.php?id=9924 R4Zi3L - 2008-07-13, 00:34 uuuuu... Shepard... :roll: Ale okladka ladna w sumie...Mi - 2008-07-13, 15:23
R4Zi3L napisał/a:
w sumie
"w sumie" tak, ale mam mieszane uczucia, jest jakaś taka... mało silentowa ._. ...Zaratul - 2008-07-13, 15:30
Miho napisał/a:
R4Zi3L napisał/a:
w sumie
"w sumie" tak, ale mam mieszane uczucia, jest jakaś taka... mało silentowa ._. ...
A ja jestem bardzo pozytywnie nastawiony do nowego Silent Hill.
Wiadomo że nie będzie on taki jak SH robione przez Konami ale po przejściu SH Origins jestem optimistą.
Więc mam do was proźbę,wiem że whining jest modny ostatnio ale troche pozytywnego nastawienia do gry nie zaszkodzi.
Btw okładka mi się podoba. :razz:Walter S. - 2008-07-13, 22:20 No Zaratul, wreszcie bratnia dusza ^^"
Okładka moim zdaniem pasuje. Pomysłowa, trochę filmowa. Od razu wiadomo, że jest nacisk na fabułę, a nie okładanie potworów. :->MZet - 2008-07-13, 22:35
Miho napisał/a:
R4Zi3L napisał/a:
w sumie
"w sumie" tak, ale mam mieszane uczucia, jest jakaś taka... mało silentowa ._. ...
Dokładnie. Nie przyłożyli się a całość kojarzy mi się z dzikim zachodem.Undertaker - 2008-07-14, 11:39
Walter S. napisał/a:
Okładka moim zdaniem pasuje. Pomysłowa, trochę filmowa. Od razu wiadomo, że jest nacisk na fabułę, a nie okładanie potworów. :->
Dokładnie,będzie większy nacisk na fabułe tak jak w SH2,mi to odpowiada.
A co do samej okładki,to jest fajnie zrobiona i nie wiem czy przypomina chociaż trochę WesternZaratul - 2008-07-15, 22:29 http://www.shacknews.com/...=4452&id=122779
Cztery nowe screenshoty z SH:Homecoming.Doxepine - 2008-07-15, 23:14 O laboga!!!
Nie wiem jak wam, ale mnie ten potworek z rządkiem ząbków bardzo się spodobał...R4Zi3L - 2008-07-16, 05:33 Widzialem nowy futydz z E3 na G4TV - jeden z subbossow wyglada jak polaczenie ostatnich bossow z SH3 i SH4 Jak widac nowy SH jest bardziej zatloczony i co ciekawe pojawia sie drzewka dialogowe (wybieranie odpowiedzi, pytania) ktore dostaracza roznych informacji lub zmienia sciezke (do endingu?)Zamykający - 2008-07-16, 10:01
Doxepine napisał/a:
O laboga!!!
Nie wiem jak wam, ale mnie ten potworek z rządkiem ząbków bardzo się spodobał...
Oj, mi też... Nieźle by było, gdyby tak jak bananołeb na rys. 1 potworki miały na tyle rozwiniętą sztuczną inteligencję, aby takie niespodziewane wbicie do pokoju w którym się znajdujesz, nie stanowiło dla nich zbyt wielkiego problemu.Plazior - 2008-07-16, 15:15 Nowe screeny z SH:Homeshit
Ten czarny policjant na zdjęciu to kolejna nowa postać. Wygląda na to, że będzie ich sporo.
Wciąż zastanawia mnie na ile głęboka będzie mgła. Wszystkie nowe screeny koncentrują się na walce, a ja chciałbym zobaczyć po prostu pustą ulicę w mieście.wawmaster - 2008-07-16, 16:36 Sądząc po screenach gra będzie chyba przednia Podoba mi sie, że jak sie strzela z pistoletu to jest celownik, a nie ze bohater sam celuje. Przynajmniej w walce pojawi sie ludzki czynnik błędu Walter S. - 2008-07-16, 18:46
wawmaster napisał/a:
Podoba mi sie, że jak sie strzela z pistoletu to jest celownik, a nie ze bohater sam celuje. Przynajmniej w walce pojawi sie ludzki czynnik błędu
Bo ja wiem czy to takie dobre... NIe chcę żeby Silent był zwykłą strzelanką. A na to wychodzi. Jeszcze ten idiotyczny pasek życia...Doxepine - 2008-07-16, 19:29 A czy zauważyliście, że na jednym ze skrinów (w lewym dolnym rogu) znajduje się informacja o ilości naboi? :shock:
Voice says: "Alex has no ammo..."
Jednym zdaniem: brak słów...
PS. Jest we mnie jednak cień nadziei... Ten potwór z pazurami mi się bardzo podoba...kura205 - 2008-07-17, 13:47 Nie wygląda tak źle ale motyw celownika i paska energii hmm.. dno. Zamiast wymyślać coraz to nowe ulepszenia mogli powrócić do pierwszych trzech części bo jak dla mnie były najlepsze. Chyba już nigdy nie będę sie bał tak jak po dobrym starym SH1. :\ Choć muszę przyznać że to pso-podobne coś oraz ten pełzacz z pazurami to bardzo zacne potworki :grin2:SbobekH - 2008-07-17, 14:22 Okładka - gdy pierwszy raz ją zobaczyłem skojarzyła mi się z dzikim zachodem.
Gdy jej się dłużej przyjrzałem to wydała mi się w sumie ok. Obraz na którym stoi dwóch członków rodziny przypomina od razu rodzinny dom o którym będzie mowa w nowej odsłonie. Rdzawe kolory w okół fotografii kojarzą mi się od razu z ponurością jaka panuje w SH. Na twarzy obojga postaci przedstawionych na tym zdjęciu nie widać zbytnio cienia jakiegokolwiek uśmiechu więc można przypuszczać, że rodzina coś ukrywa. A to coś może być bardziej brutalne niż nam się zdaje ;> Ale to tylko takie moje dzikie domysły na tą chwilę
Co do screen'ów - jest ok. Z początku nie byłem nastawiony do SH: Homecoming pozytywnie, ale teraz staram się do tego podchodzić z większym zapałem i wyszukiwać więcej pozytywów niż negatywów w tym całym projekcie.
Pozwolę sobie opisać każdy screen po kolei bo nie będę przecież zapodawał numerkami tutaj ;>
Screen pierwszy prezentuje się w sumie nieźle. Nie pasuje mi jakoś czarnoskóry policjant w SH, ale to już przeboleje. To w końcu Ameryka a zwykle w większości filmów amerykańskich występują czarnoskórzy policjanci ;> Nie żebym tutaj rasistą był, ale po prostu jakoś on mi nie może podpasować. Jaką rolę będzie pełnił ciekawe. Druga Cybil nam się zapowiada?
Co mi się nie podoba jeszcze to to, że Alex wygląda jakby był na pierwszym planie a lokacja znajdowała się za nim. Jakby był po prostu na nią nałożony. Ale to już taki (chyba) szczegół.
Jeśli będzie tak jak na drugim screen'ie , że potworki będą miały na tyle rozbudowaną sztuczną inteligencję, że będą potrafiły zakradać się do pomieszczeń, w których będziemy to jestem jak najbardziej ''za''.
I wszędzie te rozbite szyby ;P Że niby taki skrót w razie jak byśmy chcieli w tej sytuacji, która jest na obrazku uciec przed potworem? ;>
Na trzecim zdjęciu odpychająca wydaje mi się ta krew, która rozbryzguje się (chyba) po uderzeniu w potwora ;> Jakiś mały gore czy co P
No czwarty screen prezentuje się dobrze, no nie powiem. Kraty, te sprawy <zaciera ręce> Tylko trochę ciemniej bym prosił.
No piątego za bardzo nie opisze bo w sumie nie ma co. Alex wygląda trochę jakby był naćpany, te oczy takie dziwne :lol2: Ale jego dłonie chociaż nie są kanciaste tylko bardziej naturalne.
Szósty, siódmy i ósmy przedstawiają w sumie głównie walkę z potworami. Ta ilość naboi pokazana na siódmym screen'ie trochę mnie hmm.. niepokoi. Z jednej strony dobrze wiedzieć ile ma się naboi i ułatwia to jakoś rozgrywkę. Czy jest bardziej realistyczne? No nie wiem.. Idąc po takim mieście i napotykając co rusz jakieś nowe potwory bardzo wątpię, że pamiętałbym akurat ile naboi zostało mi w magazynku. Ale zobaczymy czy ten pomysł się przyjmie i zostanie na stałe. Na pewno dobrą sprawą jest celownik pistoletu bo dodaje to realizmy całej grze. Zobaczymy tylko czy sterowanie tym celownikiem nie będzie dziecinnie proste, albo wręcz przeciwnie - celownik będzie skakał w tą i we wtą jak szaluny. Ale w sumie.. Przecież nasz Alex to weteran wojny więc sterowanie za trudne być nie może bo obyty z bronią to on na pewno jest Na ósmym screen'ie zdecydowanie podoba mi się ten potwór, który odpoczywa na Alex'ie ;> Dobry motyw jeśli będzie się tak na nas rzucał podczas gry, ale żeby to nie było za często bo po dłuższym graniu będę rzucał przekleństwami, że znów muszę wstawać ;P
9 screen też jest ok. Ten potwór zapewne będzie tak fajnie drapał pazurami człapiąc się po ziemi. ;> Tylko ta jego dziura w głowie coś mi się nie widzi. Będzie ''strzelał'' jakimiś płynami tak jak potwór w filmie który obryzgał Cybil? ;>
Na 10 screen'ie za dużo to też nie widać. Pomieszczenie niezłe, widzę jakaś stara sprężyna po łóżku przy ścianie, półmrok, obdrapane ściany. A ten zamach siekierą Alex'a też jest good, realistyczny chociaż.