Konjad - 2008-04-08, 18:24 Czytam Po prostu posty, które mnie cytowały, nie wymagały odpowiedzi, to nie odpowiadałem :p_Music - 2008-04-11, 23:52 Na blond ponownie kiedyś się zrobię :]
Zakończyłem nareszcie oglądanie Excel Sagi i wkurzyłem się na końcu- ostatnie odcinki oglądało sie świetnie i gdyby wczesniejsze były utrzymane w podobnym tonie, to byłoby to swietne anime.
A dlaczego były takie dobre? Bo były poważniejsze odrobinkę- mniejsze natężenie tego humoru sprawia, że staje się on bardzoej zauważalny po prostu i zabawniejszy.
A ostatni odc. to już praktycznie przegięcie- ale spiewający Ippalazzo kładzie na łopatki.
Mniejsze natężenie i mniej odc- wtdy bym polecił Exel Sagę wszystkim.
A tak radzę sprawdzać na wlasne ryzyko.
Zaczynam Desert Punka- howgh!Carmash - 2008-04-12, 16:14 Ja na chwilę obecną zasiadam do odrabiania licznych zaległości w Anime. Zaczynam od "Gungrave'a", który został przedstawiony przez mojego znajomego jako szczyt geniuszu, z końcówką powodującą opad szczęki. Oczywiście przeczucie i trzeźwe opinie innych ludzi mówią mi, że mogę mieć do czynienia zaledwie z produkcją bardzo dobrą. Warto jednak zobaczyć jak podejdzie on moim gustom.
Co do Exel Sagi, to jest ona w moim odczuciu całkiem dobrą pozycją, ale muszę się zgodzić z _Music'iem. Oglądacie to na własne ryzyko i nie zdziwcie się gdy okaże się, że czujecie potworny zawód. Ja byłem bliski tego uczucia, ponieważ prawie co nie odłożyłem tej produkcji na bok po pierwszych odcinkach.Plazior - 2008-04-12, 19:26 Moj wujek pokazal mi raj...
Wlasnie wrocilem z Cork.Mialem jechac do lombardu poszukac jakis rarytasow na PSX'a.Ale wujek mi zaproponowal jechac autobusem ktory niby jedzie przez centrum.To wsiadlem w tego busa no i w droge juz w polowie drogi zorientowalem sie ze busik jedzie w zla strone.A kolejny przystanek byl na zamym koncu miasta.>_>.To ja paczajta kiedy kolejny autobus.3 h."Co ja bede robil przez tyle czasu!?" w takim razie ide sie poszwendac.Po 1 godzinym spacerku zaowazylem szybe a za nia kafejke to se pomyslalem ze moze se do kafejki zajde...
Ja tam wchodze...ZONK...(W centrum znalazlem sklep z anime ale to co teraz ujzalem to przeszlo moje oczekiwania)Sklep wielkosci Biedronki z Manga,Anime, Kafejka, Warcraftem(Tym smieszny planszowym),Komiksami i figurkami z gier...
SZOK zucam dwie fotki ktore zdazylem zrobic przed zamkniecem.
Jutro znowu sie tam wybieram po figurke master chief'a.(dozuce pare fotek)
PS:Na plazmie lecial jakis trailer filmu japonskiego myslalem ze to jakis szit ale na koncu my oczom ukazal sie napis "Death Note" moze jaka adaptacja filmowa czy cos...R4Zi3L - 2008-04-12, 23:15
plazi napisał/a:
PS:Na plazmie lecial jakis trailer filmu japonskiego myslalem ze to jakis szit ale na koncu my oczom ukazal sie napis "Death Note" moze jaka adaptacja filmowa czy cos...
Wyszły 2 filmy telewizyjne... tak... to shity (ale dla fana DN to zawsze cos...)_Music - 2008-04-13, 02:06 Po byku te zdjęcia- pokazują mniej niż ja mam u siebie na półce.
Cud że dopiero teraz się natknąłeś na takie sklepy w UK.
Poszukaj czy masz gdzieś w mieście Forbidden Planet- tam będziesz miał wybór.Plazior - 2008-04-13, 02:12
_Music napisał/a:
Po byku te zdjęcia- pokazują mniej niż ja mam u siebie na półce.
Mialem 5 minut na obejscie sklepu i zrobienie zdjec a akurat paczajta ja na to...
_Music napisał/a:
Mieszkam w Irlandii... :x_Music - 2008-04-13, 02:27
Cytat:
Mialem 5 minut na obejscie sklepu i zrobienie zdjec a akurat paczajta ja na to...
6 kroków w tył i od razu można więcej ująć w kadrze :]
Cytat:
Mieszkam w Irlandii...
No a gdzie jest Irlandia?Plazior - 2008-04-13, 02:41 Yes, we can._Music - 2008-04-13, 09:18 A faktycznie- mój błąd :]
Wiecznie mi się myli południe z północą Irlandi.
Co nie zmienia faktu że Forbiden Planet być powinno.
Czy chociażby Virgin megastore- o ile są.Plazior - 2008-04-13, 11:54
_Music napisał/a:
Czy chociażby Virgin megastore- o ile są.
Virgin'a mi zlikwidowali...Ale jesli chodzi o anime czy gry to mieli tam shit
PS:Niema dzisaj Busika ktory jedzie przez South Lake wiec bede tam dopiero za
tydz. ale figurke i Bebopa bede mial dzisaj Devinitum - 2008-04-18, 11:40 Ostatnio trafiłem na genialną AMV'kę. Obejrzałem ją już chyba z 10x i dalej mi się podoba. Bardzo dobry montaż, świetna muzyka. Tu macie linka na YT:
Ah! My Goddess (TV)
Ai Yori Aoshi
Air
Amazing Nuts! (OAV)
Baldr Force EXE (game)
BALDR FORCE EXE Resolution (OAV)
Black Cat (TV)
Bleach
Brave Story (Movie)
Chrono Crusade (TV)
DJMAX (game)
DJMAX 2 (game)
EF - A Fairy Tale Of The Two
Eureka Seven
Fate/stay night (TV)
Genso Suikogaiden 2
Ghost in the Shell: Stand Alone Complex: Solid State Society (Movie)
Gunbuster 2 (Aim for the Top! 2)
He is My Master
Jigoku Shoujo (TV)
Kanon (TV - 2006)
KARAS
Loveless
Melancholy of Haruhi Suzumiya, The (TV)
Naruto
Please Twins! (TV)
RahXephon (TV)
Samurai Champloo
Shakugan no Shana (TV)
Shuffle!
Shuffle! (PC)
Stellvia of the Universe
Tales of Eternia
Tales of Legendia ( Tales of MelFes) (PS2)
Tales of Symphonia (game)
Tales of the Abyss (PS2)
To Heart 2 (PS2)
Wild Arms 3
Wind: A Breath of Heart (Game)
Witchblade (TV)
Zegapain (TV)Mi - 2008-04-18, 19:02 Kto mi powie, z jakiego anime jest gif w sygnaturze Putego :-> ?
EDIT: i czy wyżej wspomniane anime jest fajne?Suavek - 2008-04-18, 19:15 Gundam SEED
Tak, jest fajne.
Oczywiście gif to fotomontaż.Mi - 2008-04-18, 19:25 W takim razie, jak tylko będę miała możliwosc zaopatrzę się w nie. Bardzo mi się spodobała kreska, to raz, a dwa, że w końcu trzeba zobaczyc osławione Gundamy .Suavek - 2008-04-18, 19:33 Kreski nie oceniaj przedwcześnie gdyż gość, który za nią odpowiada ma bardzo monotonny styl i większość postaci różni się tylko kształtem i kolorem włosów. Osoba ta odpowiada także za kreskę w takich anime jak Fafner czy Aquarion, i mnie osobiście zawsze śmieszyło, że tamtejsi bohaterowie są klonami z Seeda.
SEED jest o tyle przystępnym anime, że stanowi pewną mieszankę gatunkową przez co jest szansa, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Nie jest to seria idealna ale swego czasu byłem wręcz nią zauroczony. Wiele wątków jest naprawdę genialnie przeprowadzona a oglądanie umila boski, wręcz genialny soundtrack.
Naprawdę wielka szkoda, że wszystko potem poszło w stronę komerchy i sequel - Gundam Seed Destiny - to jeden wielki crap.
Niemniej jednak oryginalnego SEEDa szczerze polecam.
Miho, sugeruję grupę KickAssAnime - mają na swej stronie odnośnik do całości serii. Jedyne co mogę im zarzucić to oczojebne karaoke (zresztą, która grupa go dzisiaj nie ma...) oraz lekki bug w czwartym openingu (w późniejszych odcinkach lekko się zmienia, oni do końca dali pierwszą wersję). Napisy prosto z DVD.
Ogólnie miło wspominam SEEDa i choć dziś wydaje mi się miejscami lekko naiwny to zawsze już będę go darzył pewnym sentymentem.R4Zi3L - 2008-04-18, 22:26
Cytat:
Ostatnio trafiłem na genialną AMV'kę. Obejrzałem ją już chyba z 10x i dalej mi się podoba. Bardzo dobry montaż, świetna muzyka. Tu macie linka na YT:
Wow... pod względem technicznym teledysk stoi na bardzo wysokim poziomie podobał mi sie... (fajnie by bylo gdyby jednak podbostowal spec samego encodingu... x264, wyższy bitrate dzwieku, trochę wyższa rozdziałka (bo taka to jest minimum)... do tego muzyka jest... dobra, ale mnie jakos specialnie nie wciagnela... jakas taka krotka albo sie za bardzo powtarza..
Ja ciągle mam tak że jak chodze z MP3 na uszach to odrazu przy kazdym lepszym utworze wala mnie sie przed oczami obrazy teledysku... normalnie te wizualizacje sa chyba oznaka zeby sie znowu zabrac za AMVy... tylko ze bardziej by mi podowiadaly jakies taki scenowe...Devinitum - 2008-04-20, 08:00 Chyba mógłbym w ciemno polecić pozostałe produkcje Nostromo. Widziałem tylko 2, ale widać, że gość ma do tego wyobraźnię i cierpliwość - też bym tak chciał umieć.
A tak wracając do samego anime, to oglądałem ostatnio Blood The Last Vampire. Bardzo efektowne anime - dźwięki super, kreska też dobra (przynajmniej tak mi się wydaje ); no ale niestety pod względem fabularnym kuleje, bo jest na podstawie gry o tytule Blood, która jest (z tego co wyczytałem) nie do zdobycia, a ci co nie zagrali nie dowiedzą się o co w tym wszystkim chodzi...
EDIT:
A nawet jeśli jest na odwrót, to kogo to obchodzi? Ważne, że z anime nic nie wynika.R4Zi3L - 2008-04-20, 10:43
Devlock napisał/a:
bo jest na podstawie gry o tytule Blood, która jest (z tego co wyczytałem) nie do zdobycia, a ci co nie zagrali nie dowiedzą się o co w tym wszystkim chodzi...
Chyba jest na odwrót...
A single-volume manga sequel, Blood: The Last Vampire 2000 written by Benkyo Tamaoki, was published in Japan in 2001 by Kadokawa Shoten, and in English by Viz Media in November 2002 with the title slightly modified to Blood: The Last Vampire 2002. Three Japanese light novel adaptations have also been released for the series, along with a video game. It also spawned a fifty-episode anime series, Blood+, which is an alternate universe story.
A gre w wersji PSP (remake wersji PS2) jest do zdobyca aktualnie w sklepie torrent...Anonymous - 2008-04-28, 04:13 Hej no, nikt nie oglądał ostatnio niczego ciekawego?
Pierwszą pozycją jaką chciałbym opisać jest Ichigo 100% -
jest to haremówka, czyli jeden chłopak otoczony kawaii dziewczynami - kochają go wszystkie. Jako, że było to moje pierwsze zetknięcie z tego typu anime, na początku odepchnęła mnie słodycz wylewająca z ekranu(pamiętam głosy w tym temacie o zbyt słodkich pannicach w Air czy Chobits - w takim razie od tej pozycji -malkontenci- uciekajcie gdzie pieprz rośnie). Może to bedzie spoiler, ale o ile na starcie(przy pojawianiu się kolejnych dziewczyn) anime przypomina trochę jakieś wenezuelskie romansidła - rozterki bohatera, tak później, gdy zdajemy sobie sprawę, że i tak nie dokona żadnego wyboru, jego kolejne perypetie, ogląda się całkiem przyjemnie. Nie muszę chyba dodawać, że akcja przez większość czasu rozgrywa się w szkole a bohaterami są uczniowie liceum. Ostatni odcinek świetnie parodiuje sam siebie. Jest to Ecchi więc zobaczymy panny bez ubrań, ale bez żadnych "strategicznych" punktów. Anime jest w wesołym tonie, ale raczej nie jest komedią przy której zrywa się boki. Ja nie żałuję spędzonego czasu - moja ocena: 7/10
Drugim anime jest Golden Boy:
Śmiało, można go postawić w jednym rzędzie z GTO. Jeśli podobały Ci się wyczyny Onizuki, w ciemno atakuj Golden Boya, ten sam typ humoru, podobny bohater(na swój sposób) - mankamentem jest mała liczba odcinków - zaledwie 6, czym jestem bardzo rozczarowany. Enyłej, bohaterem tej serii jest Kintaro - 25 letni mężczyzna, który porzucił studia ponieważ opanował cały materiał. Podróżuje na swoim rowerze, i szuka dorywczych prac, przy okazji "ucząc się" życia - wszystkie "pouczające"zdarzenia skrzętnie notuje. Jest tutaj lekka domieszka Echhi, ale najczęściej są to tylko myśli głównego bohatera. Anime jest zabawne, to komedia przy której niejeden raz przyjdzie Ci się uśmiechnąć, sam na odcinku z motocyklem nieźle się naśmiałem. Moja ocena 9/10
Ostatnim anime jest FLCL:
Obejrzałem 3 odcinki i siłuję się już z tym długo. Nazwałbym to dość zwariowanym anime, ale czy komedią? Sam nie wiem, zupełnie nie mogę tego strawić, choc generalnie lubię dziwne poczucie humoru, ale tutaj jedyną sytuacą kiedy nieznacznie się uśmiechąłem, jest jazda na motorze głównej bohaterki i kamera umiejscowiona w tym momencie.
na razie moja ocena to 4/10.
Sorry, ze nieskładnie napisane, przeszła mi ochota na dłuższe wywody, gdy zachciało mi się spać.R4Zi3L - 2008-04-28, 07:42
Puty napisał/a:
Golden Boy
Klasyk... mam do niego wielki sentyment... dla mnie masterpiece....
Puty napisał/a:
FLCL
Bardzo zarabiste technicznie/artystycznie anime... i tyle... popis umiejętności animacyjnych Gainaxu...Anonymous - 2008-04-28, 08:28 Dead Leaves jest bardziej porąbane niż FLCL ( jeśli chcecie obejrzeć Dead Leaves to ściągajcie tylko wersję japońską z hardsubami gdyż przy dubbingowaniu na wersję angielską usunęli wiele brzydkich słów i przeinaczyli parę siarczystych kwestii R4Zi3L - 2008-04-28, 11:07
Jo-Jo napisał/a:
Dead Leaves jest bardziej porąbane niż FLCL
Zalezy jak sie na to patrzy... jesli nawet... to w dobrym tego slowa znaczeniu... przynajmniej jest ciekawie i smiesznie...
Jo-Jo napisał/a:
dubbingowaniu na wersję angielską
A kto ogląda dubbingowane anime???Suavek - 2008-04-28, 11:22
Cytat:
A kto ogląda dubbingowane anime???
Masochiści lub desperaci.
I aby nie było, że nie na temat to dla miłośników kotów oraz odprężających krótkich animacji śmiało polecić mogę obecnie emitowane anime Chi's Sweet Home. Są to krótkie (3min) epizody przedstawiające zabawne perypetie małego kotka, który przez przypadek się zgubił i został przygarnięty przez pewną rodzinkę. Nie jest to nic ambitnego, raczej zaklasyfikowałbym to jako anime dla dzieci. Niemniej jednak za każdym razem gdy włączam sobie te 3min odcinka to banan mi nie znika z twarzy - po prostu słodkie i sympatyczne ;>
Odcinki można obejrzeć na YouTube, poniżej link do pierwszego z nich:
http://www.youtube.com/watch?v=RhvYHTB4u8c
Trzeba tylko uważać, gdyż wiele z nich mimo opisu "subbed" napisów nie zawiera (urok wrzucania MKV na YT).Anonymous - 2008-04-28, 12:25 Niby większość dubbingów jest do bani ( najgoszy jaki dotychczas słyszałem to wersja zdubbingowana Elfen Lied ) to dubbing Hellsinga i GitS:SAC jest pierwsza klasa IMO ^^