Silent Hill: Story Telling - Silent Hill: Ghost Town
Alice - 2015-06-15, 16:00 Amelia Jennifer Lavigne - Chata na Cmentarzu
:
Większość to gruz i połamane drewno. Znalazłaś także metalową rurę, jakieś płótno oraz coś, co miało kształt latarki.
Neil Flynn - Dom Lizy
:
Telewizor mocniej zaszumiał, ale po chwili obraz i dźwięk stały się nieco bardziej czyste. Wciąż jednak występują zakłócenia.
Daffodil - 2015-06-15, 16:55 Neil Flynn - Dom Lizy
:
Próbuję manipulować anteną telewizyjną, bo poprawić jakość sygnału.
Amy Blue Rose - 2015-06-15, 21:00 Amelia Jennifer Lavigne - Chata na Cmentarzu
:
Podniosłam rurę oraz latarkę,sprawdziłam czy działa.Po czym wstałam z podłogi, otrzepałam spodnie i dalej badałam piwnicę
Alice - 2015-06-16, 16:12 Neil Flynn - Dom Lizy
:
Inne ustawienia tylko pogarszają obraz.
Amelia Jennifer Lavigne - Chata na Cmentarzu
:
Latarka nie działa, brakuje baterii. Nic nie widzisz i kopnęłaś jakiś przedmiot. Boli cie palec u nogi.
Amy Blue Rose - 2015-06-16, 16:47 Amelia Jennifer Lavigne - Chata na Cmentarzu
:
Rzuciłam latarkę która wydała cichy trzask, ta ciemność coraz bardziej mnie irytowała.Mimo bólu szłam dalej.
Daffodil - 2015-06-17, 21:24 Neil Flynn - Dom Lizy
:
Ustawiam antenę do pierwotnego stanu.
Biorę pilota do ręki i przełączam kanały.
~ Skoro ten akurat nie działa, z pewnością będą działać inne.
Alice - 2015-06-18, 17:01 Amelia Jennifer Lavigne - Chata na Cmentarzu
:
Czujesz jak coś dyszy ci na kark.
//zastanawiam się, czy nie dawać ci podpowiedzi odnośnie tego, jak możesz wykorzystać swój ekwipunek. Jesteś strasznie mało kreatywna.//
Neil Flynn - Dom Lizy
:
Większość kanałów jest zakodowana, a reszta poza jednym ma zaśnieżony lub skaczący obraz. Jedynym w miarę dającym się oglądać kanałem są lokalne wiadomości radiowe.
Amy Blue Rose - 2015-06-18, 19:49 Amelia Jennifer Lavigne - Chata na Cmentarzu
:
Obracam się aby zobaczyć co to takiego.
//W sumie toby mała podpowiedź by się przydała//Daffodil - 2015-06-18, 21:35 Neil Flynn - Dom Lizy
:
Postanawiam zatem zatrzymać się na owym kanale z wiadomościami radiowymi. Słucham z zaciekawieniem, co takiego mówią.
Alice - 2015-06-18, 21:47 Amelia Jennifer Lavigne - Chata na Cmentarzu
:
Bez źródła światła nic nie widzisz. Za to dowiadujesz się, że temu czemuś jedzie niczym spasionemu i spoconemu klientowi barów szybkiej obsługi.
//Tak na marginesie, to tobie także nie wolno czytać odpisów dla Daffa.//
Neil Flynn - Dom Lizy
:
*muzyka* *trzask* A teraz pora na cowieczorny blok informacyjny. Nasz korespondent donosi, że Elizabeth niestety odpadła bardzo szybko. Cóż, przykro nam z tego powodu. Nasza Amy ma natomiast problemy z nieprzyjemnym panem Jungenem. Co do Andy'iego, to zadziwiające jak długo wytrz *trzask* i to tylko przecież zwykły ośmiolatek. Katia naotmiast *trzask* policji, a jej siostra w szpitalu Alchemilla. *trzask* zadekował się w domu Allisterów. Miejmy nadzieję, że zostanie z nami dłużej niż nasza *trzask*...
Amy Blue Rose - 2015-06-18, 21:54 Amelia Jennifer Lavigne - Chata na Cmentarzu
:
Zatykam nos,po czym odsuwam się jak najdalej od tego czegoś bo smród jest nie do wytrzymania.
//Dobrze, już ich nie będę czytać//Alice - 2015-06-18, 21:55 //Pusto//Daffodil - 2015-06-18, 22:05 Neil Flynn - Dom Lizy
:
~ O czym ten człowiek mówi?! Nie potrafię niczego wyciągnąć z jego relacji! Cholera! ~ zdenerwowałem się i zacisnąłem zęby ~ I jeszcze na dodatek ta fantastyczna jakość sygnału!
Podczas słuchania wiadomości nagle doszło do moich uszu słowo "Alchemilla"... Natychmiastowo uświadomiłem sobie, że skądś je znam. Wpadłem wtedy na pewien pomysł. Rozłożyłem mapę, którą znalazłem w autobusie. Rzuciłem na nią okiem i wnet wiedziałem, skąd znam to słowo. Wskazałem palcem szpital Alchemilla.
~ To tutaj! ~ rzuciłem niemalże euforycznie. ~ Świetnie! Wg prezentera ktoś tam jest! Może ta kobieta będzie mogła mi jakoś pomóc!
Gdy już połączyłem fakty, złożyłem mapę i dalej słuchałem przekazu informacji z telewizora.
Alice - 2015-06-19, 07:42 Amelia Jennifer Lavigne - Chata na Cmentarzu
:
W ciemnościach trafiłaś na jakiś drewniany obiekt.
//Ta twoja kieszonkowa latarka ma baterie? Bo nie napisałaś.//
Neil Flynn - Dom Lizy
:
... *trzask* Jean i Keith błąkają się o tej porze na ulicach *trzask* Silent Hill. Bardzo niedobry pomysł, ale bądźmy dobrej myśli. Na dziś to wszystkie informacje, przedźmy zatem do pogody...
Daffodil - 2015-06-19, 12:24 Neil Flynn - Dom Lizy
:
~ Przydałoby się ich spotkać. Każdy człowiek to nowe źródło informacji dla mojej misji. ~ stwierdziłem usłyszawszy imiona. ~ No cóż, dobrze będzie też posłuchać informacji o pogodzie. Muszę wiedzieć, co mnie tutaj czeka w najbliższych dniach.
Amy Blue Rose - 2015-06-19, 16:15 Amelia Jennifer Lavigne - Chata na Cmentarzu
:
Rękoma sprawdzam co to takiego jest,nagle przypominałam sobie o latarce w kieszeni.
//A i owszem ma baterie, jakoś o tym zapomniałam//Alice - 2015-06-19, 16:19 Neil Flynn - Dom Lizy
:
*szum i trzask* Przez najbliższe dni będzie się utrzymywała mgła oraz pojawią się przelotne opady. *zgrzyt trzask szum muzyka*
Amelia Jennifer Lavigne - Chata na Cmentarzu
:
Trafiłaś plecami na drewnianą skrzynię.
Amy Blue Rose - 2015-06-19, 16:26 Amelia Jennifer Lavigne - Chata na Cmentarzu
:
~Ałć~
Wyjęłam latarkę aby sobie oświetlić ową skrzynię aby się zorientować czy nie ma pod nią czegoś.
Daffodil - 2015-06-19, 20:23 Neil Flynn - Dom Lizy
:
Biorę pilota do ręki i wyłączam telewizor.
Wyjmuję komórkę, by sprawdzić aktualną godzinę.
Alice - 2015-06-20, 13:25 Amelia Jennifer Lavigne - Chata na Cmentarzu
:
Pod skrzynią jest podłoga i kawałek dywanu.
Neil Flynn - Dom Lizy
:
Za dziesięć dwudziesta druga.
Amy Blue Rose - 2015-06-20, 15:12 Amelia Jennifer Lavigne - Chata na Cmentarzu
:
Odsunęłam skrzynię i przypatrzyłam się dokładniej kawałkowi dywanu
Daffodil - 2015-06-20, 16:05 Neil Flynn - Dom Lizy
:
~ Eh, znowu mgła... i do tego deszcz. No nic, jakoś to pójdzie.
Spojrzałem na zegar w komórce. Było już późno. Nastała pora na spanie, trzeba mieć w końcu energię. Położyłem się na kanapie w salonie i zasnąłem, oczekując pory dziennej.
Alice - 2015-06-20, 16:09 Amelia Jennifer Lavigne - Chata na Cmentarzu
:
Coś uderzyło cię w tył głowy i straciłaś przytomność.
Budzisz się w jakiejś brudnej publicznej łazience.
Neil Flynn - Dom Lizy
:
Zasnąłeś bardzo szybko.
Twoja komórka zaczeła wibrować co cie powoli obudziło. Zza okien dochodzi jasnoniebieskie światło.
Amy Blue Rose - 2015-06-20, 16:47 Amelia Jennifer Lavigne - Chata na Cmentarzu
:
Rozejrzałam się dookoła, zastanawiałam się jak to się mogło stać, że znalazłam się w tej łazience.
Po czym wstałam ale zakręciło mi się w głowie i upadłam na kafelki
Daffodil - 2015-06-20, 17:00 Neil Flynn - Dom Lizy
:
Seeen, tak... tego było mi trzeba. Wstałem wypoczęty i rześki, a przede wszystkim - gotowy do działania.
Wibracje telefonu mnie obudziły. Natychmiastowo wyjąłem komórkę z kieszeni. Otworzyłem go i sprawdziłem powód, dla którego wibrowałem. Połączenie czy SMS?