Silent Hill: Story Telling - Silent Hill: Ghost Town
Daffodil - 2015-06-10, 17:30 Neil Flynn - Dom Lizy
:
Wyjmuję talerz, rozpakowuję zapiekankę i kładę ją na talerzu. Wstawiam ten oto zestaw do mikrofalówki, po czym nastawiam czas na 4 minuty.
W międzyczasie wyjmuję jedną butelkę wody i kładę na stół. Staram się ogarnąć w ciągu owych czterech minut kuchnię, by nie było większego bałaganu.
~ Chciałbym móc chodzić po pokoju normalnie i bez żadnych przeszkód.
Alice - 2015-06-10, 17:33 Amelia Jennifer Lavigne - Cmentarz
:
Kruki odlatują w losowych kierunkach, gdy tylko się do nich zbliżysz. Twój telefon znowu zawibrował.
Neil Flynn - Dom Lizy
:
W trakcie oczekiwania na zapiekankę, usłyszałeś pukanie do drzwi.
Amy Blue Rose - 2015-06-10, 17:36 Amelia Jennifer Lavigne - Cmentarz
:
Ponownie wyjęłam komórkę z kieszeni aby po raz kolejny zobaczyć drugiego SMS-a od nieznanego numeru, natychmiast go odczytałam.
Daffodil - 2015-06-10, 19:00 Neil Flynn - Dom Lizy
:
Podskoczyłem natychmiast na tym krześle. Ze strachu. Ogarnął mnie niewiarygodny stres i nie wiedziałem, co robić. Bałem się konsekwencji pozbycia się ciała z domu.
~ To przecież ewidentnie ktoś, kto to ciało zauważył, gdy przechodził obok albo ujrzał przez okno, jak pozbywałem się zwłok... ~ stwierdziłem pełen paniki.
Zacząłem się trząść. Szczególnie dłonie i nogi.
~ Może nie pomyślą, że zabiłem Lizę... w końcu gdybym ją zabił, nie ukrywałbym się tutaj! ~ przemyślałem sprawę, po czym połknąłem głośno ślinę.
Skradałem się do drzwi jak najcichszej się tylko dało. Spojrzałem przez wizjer, by zobaczyć, kto stoi na zewnątrz.
Alice - 2015-06-10, 19:04 Amelia Jennifer Lavigne - Cmentarz
:
Pierwszy SMS: Ściągnij GPS'a .
Drugi SMS: W mroku nie pozostawaj w bezruchu.
Neil Flynn - Dom Lizy
:
Nie było nikogo za drzwiami, natomiast pod nimi znalazłeś list.
Daffodil - 2015-06-10, 19:21 Neil Flynn - Dom Lizy
:
~ Żaden listonosz nie przyniósłby niczego Lizie, ani jej babce. Nie o tej porze! Ten ktoś na pewno COŚ wie. Ma mi informację do przekazania. ~ przybrałem niespokojną minę. ~ Mój Boże! A co, jeśli myślą, że to ja zabiłem Lizę?
Trzęsłem się tak, jakbym został przyłapany na najgorszej zbrodni świata. A przecież nie miałem ku temu powodu. Próbowałem nad tym zapanować, ale nic z tego. Całkowicie tego nie wyeliminowałem.
~ Za dużo wrażeń na dziś... zdecydowanie! A ten list będzie ostatnim.
Otworzyłem drzwi, wziąłem list i ponownie zamknąłem drzwi dokładnie tak, jak zrobiła to Liza - tak, by nikt z zewnątrz się nie dostał do środka. Po tym wszystkim zachodzę do kuchni, siadam na krześle i otwieram kopertę. Sprawdzam niezwłocznie jej zawartość.
Amy Blue Rose - 2015-06-10, 20:33 Amelia Jennifer Lavigne - Cmentarz
:
Biorąc te cenne rady, zrobiłam to co trzeba i dalej ruszyłam przed siebie tym razem już szybciej aby nareszcie wydostać się z cmentarza i dotrzeć do miasta
Alice - 2015-06-10, 20:54 Neil Flynn - Dom Lizy
:
W liście jest napisane:
Neil, wiem, że mnie nie pamiętasz, ale to nie stanie mi na przeszkodzie, by się od ciebie uwolnić.
Bruno
Amelia Jennifer Lavigne - Cmentarz
:
Twoje kluczenie po cmentarzu doprowadziło cie do starego drewnianego budynku. Budynek wylgąda na opuszczony.
Amy Blue Rose - 2015-06-10, 21:02 Amelia Jennifer Lavigne - Cmentarz
:
Po omacku sprawdziłam czy nie ma gdzieś klamki aby się dostać do środka i rozejrzeć czy nie ma tam czegoś przydatnego
Daffodil - 2015-06-10, 22:19 Neil Flynn - Dom Lizy
:
Przeczytawszy list od razu przypomniałem sobie, jak Liza nazwała mnie w autobusie. To nie mógł być przypadek, że z tym imieniem spotykam się dwukrotnie i to w tak krótkim czasie.
~ Kim jest ten Bruno?! Żałuję, że Liza nie powiedziała mi niczego na jego temat... ~ skarżyłem się w myślach. ~ Gdyby tylko... ~ urwałem wywód.
Nie zastanawiałem się nad tym więcej. Zabrałem list ze sobą.
Spojrzałem na szybkę mikrofalówki, by sprawdzić, czy kolacja jest już dobra.
// Nawet nie wiesz, jak bardzo śmieszy mnie ta cała sytuacja w domu Lizy. //Alice - 2015-06-11, 13:11 //Mnie też . Prawie jak Silent Hill 2 w formie opowiadania.//
:
Gdy tylko dotknęłaś drzwi, te wypadły z zawiasów i z hukiem uderzyły o podłogę budynku.
Neil Flynn - Dom Lizy
:
Zapiekanka jest już gotowa do spożycia.
Daffodil - 2015-06-11, 13:41 Neil Flynn - Dom Lizy
:
Wyjmuję talerz z zapiekanką, kładę na stół, a następnie ją jem. Po zjedzeniu idę na schody na piętro i próbuję je wyważyć.
Amy Blue Rose - 2015-06-11, 19:29 Amelia Jennifer Lavigne - Cmentarz
:
Nie namyślając się dłużej, weszłam do środka w celu eksploracji
Alice - 2015-06-12, 10:37 Neil Flynn - Dom Lizy
:
Gdy tylko dotykasz klamki, nachodzi cie bardzo silne przeczucie, że gdybyś teraz wszedł na piętro, coś złego może ci się przydarzyć.
:
Wszystko w środku jest z drewna łącznie ze ścianami i podłogą i wszystko jest stare, spróchniałe, pokryte kurzem i przeżarte przez korniki. Stąpaj ostrożnie.
//Amy, mapa już jest.//Amy Blue Rose - 2015-06-12, 16:11 Amelia Jennifer Lavigne - Cmentarz
:
Powolnym krokiem ruszyłam przed siebie, uważając aby nie połamać podłoża
//Alice w porządku, poczekam//Daffodil - 2015-06-13, 00:21 Neil Flynn - Dom Lizy
:
Gdy położyłem dłoń na klamce, poczułem bardzo dziwny niepokój. Nagle mój umysł ogarnęła myśl o złych konsekwencjach przedostania się na piętro. Mimo wszystko musiałem znać dom, w którym prawdopodobnie będę spał. Zmęczenie jednak wzięło nade mną górą, toteż zszedłem do salonu i próbowałem włączyć telewizor.
~ Dowiedzmy się, co takiego o Silent Hill będą mówili w wiadomościach krajowych i lokalnych. Może dowiem się czegoś istotnego.
Sprawdzam aktualną godzinę na komórce. Biorę też baterie, które znalazłem w salonie.
Alice - 2015-06-13, 14:45 Amelia Jennifer Lavigne - Budynek na cmentarzu
:
Pomimo dość dużej warstwy kurzu, podłoga skrzypi przy każdym twoim kroku.
Neil Flynn - Dom Lizy
:
Telewizor śnieży i trzeszczy. Obraz nie jest jednak całkowicie zniekształcony, jednak wciąż nie wiadomo co sie dzieje na ekranie.
Amy Blue Rose - 2015-06-13, 15:16 Amelia Jennifer Lavigne - Cmentarz
:
Szłam nadal uważając gdyż wiedziałam czym grozi stanie w miejscu.
Daffodil - 2015-06-14, 00:54 Neil Flynn - Dom Lizy
:
Mimo wszystko wytężam wzrok, by sprawdzić, co się dzieje na ekranie.
Alice - 2015-06-14, 18:15 Amelia Jennifer Lavigne - Chata na Cmentarzu
:
Podłoga się pod tobą załamała i spadłaś jakieś piętro niżej. Potłukłaś sobie tyłek i masz kilka niegroźnych zadrapań.
Neil Flynn - Dom Lizy
:
Cokolwiek jest na ekranie, najbardziej przypomina program informacyjny. Może warto sprawdzić, czy telewizor nie doznał uszkodzeń podczas domniemanego włamu?
Amy Blue Rose - 2015-06-14, 18:32 Amelia Jennifer Lavigne - Chata na Cmentarzu
:
Mimo tego po chwili wstałam, otrzepałam się z kurzu i ponownie poszłam przed siebie, uważając tym razem aby znów podłoga się nie zarwała.Rozglądając się wokół za jakimś przydatnym przedmiotem modliłam się w duchu aby nie natrafić na nic nieprzyjemnego.
Daffodil - 2015-06-14, 20:34 Neil Flynn - Dom Lizy
:
Sprawdzam, co z owym przedmiotem jest nie tak.
~ Nie znam się na elektronice. Wiele mi to nie da. W moim przypadku jedynym wyjściem będzie albo nastawienie anteny, albo walnięcie otwartą dłonią w telewizor... ~ pomyślałem bez nadziei na powodzenie.
Alice - 2015-06-15, 05:15 Amelia Jennifer Lavigne - Chata na Cmentarzu
:
Dookoła nic nie widać, nogami "odnajdujesz" kawałki drewna i kilka innych przedmiotów.
Neil Flynn - Dom Lizy
:
Jeden z kabli wydaje się nie dociśnięty.
Amy Blue Rose - 2015-06-15, 12:51 Amelia Jennifer Lavigne - Chata na Cmentarzu
:
Chcąc nie chcąc w tym momencie musiałam ukucnąć aby po omacku sprawdzić co to za przedmioty.
Daffodil - 2015-06-15, 14:15 Neil Flynn - Dom Lizy
:
Dociskam owy kabel, po czym sprawdzam, czy wyświetlany obraz uległ poprawie.