Forum Silent Hill Page

The Graveyard - Cz這wiek cz這wiekowi nier闚ny?

Shi'nayne - 2008-01-31, 14:59

Cytat:
Nie chodzi這 mi o laboratoryjne metody zap豉dniania. Bo co to za sztuka? Je郵i wytworzy豉by si� u naszego gatunku zdolno嗆 do partenogenezy, to mo瞠 faktycznie by造 by na 鈍iecie same baby

A czy ja kiedykolwiek tak� ch耩 wyrazi豉m? Chodzi mi o to, 瞠 fajnie by by這 mie� genetyczne dziecko swoje i 穎nki. Jako� nie s康z�, by dzieci powsta貫 drog� naturaln� mia造by si� przez to przesta� rodzi�. No a jak niekt鏎zy naukowcy wr騜� zag豉d� m篹czyzn za 25000 lat z powodu tych wszystkich zanieczyszcze� maj帷ych zgubny wp造w na chromosom Y, to mamy spos鏏, by ludzko嗆 nie wygin窸a.
Cytat:
I tak, chodzi這 o to, 瞠 zostaly by same pary homoseksualne, kt鏎e by si� brzydzi造 p販i� przeciwn� i wtedy nie by這by dzieci.

Wyt逝macz mi, w jaki spos鏏 fakt, 瞠 rodz� si� ludzie homoseksualni ma wp造wa� na spadek liczby heteroseksualist闚 (ju� pomijam to „brzydzenie si� p販i� przeciwn�” – no w 堯磬u na pewno). Chyba 瞠 chodzi o to, 瞠 jak dot康 homoseksuali軼i byli chc帷 nie chc帷 zmuszani do zawierania zwi您k闚 heteroseksualnych. Ale dziwnym trafem do kraj闚 o najwi瘯szym w Europie przyro軼ie naturalnym nale膨 pa雟twa serio traktuj帷e zagadnienie r闚nouprawnienia kobiet i m篹czyzn oraz homoseksualist闚 (a wbrew pozorom, te dwie rzeczy si� ze sob� 陰cz�).
Cytat:
Bo to co chc� sob� reprezentowa� takie pary (z tego wynika) to jest nic jak tylko cofanie si� do czas闚 naszych najdawniejszych przodk闚 - pierwotniak闚 (protist闚).

No to dziwne, 瞠 homoseksualizm wyst瘼uje w鈔鏚 bardziej zaawansowanych ewolucyjnie stworze�, jak ssaki i ptaki.
Cytat:
Wybacz ,ale w tym momencie pad貫m.Twoje ego troch� zaburza widzenia rzeczywisto軼i.

Mam wra瞠nie, 瞠 ty za� w og鏊e w innych wymiarze egzystencji przebywasz.
Cytat:
A gdzie mi emot� 瘸r這 w cytacie.

Jak si� kopiuje do Worda (bo tak mi wygodniej), to niestety nie przenosi emotek.
Cytat:
Jednak nie m闚i� ,瞠 b璠zie z nim 幢e tylko gadanie o tym jakby ju� pary homo s� lepsze od normalnego typu rodziny to ju� czu� jako� koloryzacje czyli co� chrzani�.

Nie rozumiesz czego�. Raczej nikt nie twierdzi, 瞠 pary homo maj� by� lepsze od hetero z racji swej orientacji. Pary homo o wiele cz窷ciej si� opieraj� na partnerstwie, hetero za� wci捫 bardzo cz瘰to na modelu patriarchalnym, czyli jak rozumiem wg ciebie „normalnym typie rodziny”, gdzie jedna strona rz康zi i obowi您uje 軼is造 rozdzia� na to, co dozwolone konkretnej p販i. Sorry, ale jak dla mnie to oczywiste, 瞠 zwi您ek partnerski jest lepszy i to bez wzgl璠u na to, czy tworzy go facet i kobieta, czy te� facet i facet b康� kobieta i kobieta.

Ma造 apel. Postaraj si� w spos鏏 troch� bardziej staranny pisa� swe notki.
Cytat:
o ile pami皻am to to by這 pisane w 瘸rtobliwym tonie.

Nie by這 emotek, tylko powa積ie potraktowane wywody Freuda, co oczywi軼ie mo積a uzna� samo w sobie jako 瘸rt.
Cytat:
U mnie by造 te u軼iski a do dziewczyn: Reka w g鏎� i - "Cze嗆 dziewczyny!". Raz poda貫m r瘯� dziewczynie a ona mi na to: 瞠 dziewczynom si� nie podaje.... Drugiej si� sp[odoba這 i p騧niej sama wyci庵a豉.

I fajnie. To oczywiste, 瞠 nie wszystkie kobiety s� takie same, w ko鎍u sk康� si� bior� te „pinkowate”.
Cytat:
Nie no, gdybym Ci� przepu軼i� w drzwiach (a skoro jeste� kobiet�, przynajmniej w teorii, to na bank bym to zrobi�) a Ty by� mi waln窸a moralizatorsk� gadk�, 瞠 tym czynem pokazuj� swoj� dominacj� nad Tob� to parskna豚ym Ci 鄉iechem w twarz (chamsko bo chamsko, ale c騜, chcesz r闚nouprawnienia to prosz� bardzo ) i z politowaniem przeszed豚ym przez te drzwi pierwszy.

C騜, wystawi豚y� 鈍iadectwo sobie i nie przej窸abym si� specjalnie reakcj� takiego typka. Jak pisa豉m o mojej gadce umoralniaj帷ej, zaznaczy豉m, 瞠 skierowana jest do facet闚, kt鏎zy po prostu nie rozumiej� podstaw pewnych zachowa�, ale s� w porz康ku.
Cytat:
Ehhh... w naszej polskiej kulturze (pewnie w sporej cz窷ci europejskich kultur r闚nie�) ceni si� mocny u軼isk d這ni. U軼isk d這ni poza gestem przywitania jest przede wszystkim ma造m wsp馧czesnym pokazem si造 i respektu. Jak facet podaje Ci "flaka" zamiast r瘯i, to znaczy, 瞠 jest s豉by. Dlatego jest og鏊nie dla wi瘯szo軼i przyj皻a niepisana zasada, 瞠 u軼isk musi by� mocny. A chcia豉by� mie� r帷zk� zmia盥穎n�? Nawet je郵i Tobie to oboj皻ne, no bo przecie� jeste� r闚na facetom wi璚 i r闚nie silna co facet (ironia), to innym dziewczynom i kobietom niekoniecznie.

Nie幢e komiczny pokaz samczego wsp馧zawodnictwa :D Pewnie tego nie widzisz, ale potwierdzi貫� moje tezy.
Cytat:
Jak na razie to najbardziej tutaj Ty starasz si� kijem rzek� odwr鏂i�. Nie dziw si�, 瞠 p造na� niejako pod pr康 spotykasz si� ze sprzeciwem.

Ma這 mnie to obchodzi. Pewne sprawy w krajach cywilizowanych s� oczywisto軼i�, do Polski te� to kiedy� dotrze.
Cytat:
Dobrze rozumiesz. Przyk豉d z 篡cia wzi皻y: jeden z moich s御iad闚 to ch這pak wychowywany przez matk� i babci�. Nie chodzi tu o orientacj� seksualn�, tylko o dwie osoby tej samej p販i. Ch這pak obcuj帷 ca造 czas z kobietami przejmuje ich cechy. Ubiera si� ekhm, powiedzmy, 瞠 na granicy "m瘰kiego ubioru", fryzur� ma jak baba. Na dok陰dk� przez par� lat m闚i� o sobie w formie 瞠雟kiej: "zrobi豉m", "kupi豉m" itd.

Wi璚 by� mo瞠 jest transseksualist� (czyli urodzi� si� z j康rem BST w m霩gu, odpowiadaj帷ym za to窺amo嗆 p販iow�, takim jak u kobiety). Sorry, ale prowadzone na 鈍iecie statystyki odno郾ie dzieci par homoseksualnych nie wykaza造 瘸dnych anomalii (poza wi瘯sz� tolerancj�, je郵i to mo積a uzna� za anomali�).
Nie mo積a wm闚i� dziecku, 瞠 jest innej p販i ni� ta, z kt鏎� si� uto窺amia (jednak inn� spraw� s� zachowania przypisywane danej p販i), i nie mo積a wm闚i� innej orientacji. Takie s� fakty, przebadane i stwierdzone.
A gdyby twoja teoria mia豉by by� prawdziwa, nie by這by na tym 鈍iecie ani transseksualist闚, ani homoseksualist闚, bo w ogromnej wi瘯szo軼i s� wychowywani w „tradycyjnych” rodzinach.
Cytat:
Najwi瘯szy paradoks widz� w tym, 瞠 m闚isz tu ca造 czas o dyskryminacji przypisuj帷 jakby og馧owi spo貫cze雟twa m瘰ki szowinistyczny pierwiastek. Zdajesz sobie spraw� z tego, 瞠 wi瘯szo嗆 populacji Polski to kobiety?

Wi瘯szo嗆 ludno軼i w Iranie te� prawdopodobnie stanowi� kobiety, kt鏎e w wi瘯szo軼i popieraj� ten okrutny wobec nich re磨m. Tak s� wychowywane od dziecka.
Cytat:
M闚i帷 o dyskryminacji od razu stawiasz siebie w biernej pozycji stwierdzaj帷, 瞠 JESTE� TRAKTOWANA tak a nie inaczej. A nie pomy郵a豉�, 瞠 chc帷 czego�, musisz do tego sama doj嗆, 瞠 powinna� stawia� si� po stronie aktywnej? Czemu sama nie za這篡sz firmy i nie zatrudnisz w niej po r闚no powiedzmy 596 kobiet i 596 m篹czyzn; 596 niepe軟osprawnych i 596 pe軟osprawnych; 596 os鏏 z ciemnymi w這sami i 596 z jasnymi? Jak postawisz si� w pozycji aktywnej, zaczniesz dzia豉� na szerok� skal� (w senie kontakt闚 z wieloma lud幟i) i uda Ci si� NIE ZDYSKRYMINOWA� NIKOGO, to wtedy, jak Boga kocham, przyjd� do Ciebie, kl瘯n� przed Tob� i przyznam Ci racj�.

Tylko 瞠 kobieta w tym kraju musi pokona� o wiele wi璚ej przeszk鏚, ni� m篹czyzna. Poczytaj sobie ten raport, kt鏎y troch� wcze郾iej poda豉m. Jednym s這wem, przeci皻na kobieta ma mniejsze szanse, ni� przeci皻ny m篹czyzna. O to tu si� rozchodzi. Co zmieni w skali kraju to, 瞠 jaka� babka zatrudni po r闚no wg p販i? Wielu zagranicznych biznesmen闚 o zaci璚iu egalitarnym do pewnego stopnia tak robi (czyta豉m artyku� w "Polityce" o takim jednym, facecie sk康in康), niewiele to zmienia.
Cytat:
(wog鏊e przypomnia� mi si� film Testosteron. Kurna, kocham ten film Kube� zimej wody dla takich kobiet jak Shin )

Sorry, nie ogl康a豉m. Jednak moja siostra nied逝go ma i嗆 na wersj� teatraln�, stre軼i mi fabu喚.
Cytat:
Nie wiem po choler� to wszystko napisa貫m, bo i tak patrz帷 po dotychczasowych postach b璠ziesz dalej pisa� to co pisa豉� i my郵e� to co my郵a豉�.

A ty dalej b璠ziesz r闚nie zamkni皻y na argumenty, jak by貫�. Sorry, ale nie obchodzi mnie to zbytnio i nie pisz� tego wszystkiego dla ciebie, tylko dla innych.
Cytat:
Ah, przepraszam, 瞠 pisz� do Ciebie w formie 瞠雟kiej, nie chcia貫m Ci� zdyskryminowa�, napisz� jeszcze raz:
"b璠ziesz dalej pisa� to co pisa這� i my郵e� to co my郵a這�"

Heh, je郵i my郵a貫�, 瞠 mnie mo積a obrazi� w ten spos鏏, to chyba zapomnia貫�, 瞠 przez d逝窺zy czas pisa豉m tu jako facet :razz: .
Cytat:
Dla niej jest "Ladies"

Polskie filmy niby dla kobiet uwa瘸m za 瘸這sne, bo w wi瘯szo軼i powtarzaj� durne stereotypy.
Cytat:
Shi zapomnia豉, doda�, 瞠 tyle rodzin 篡je w tak spos鏏 przez rozwody.

Albo te� z powodu 鄉ierci m篹a, dosy� to powszechne, b康� mieszkaj� u babci. Nie wiem jednak, co to zmienia. Fakt pozostaje faktem, wi瘯szo嗆 dzieci nie wychowuje si� ju� w tradycyjnych rodzinach. Z tym 瞠 takie nag貫 rozbicie rodziny prowadzi to traumatycznych prze篡�, za� sta造 zwi您ek homoseksualny stanowi podobn� opok�, co heteroseksualny.
Cytat:
A� sie powstrzymac nie umia貫m
odno郾ie tematu a nie tylko dyskusji ostatnich cho� po cz窷ci te�

Oj cz這wieku, takie rzeczy w klasztorach cho熲y to od chwili ich powstania by豉 norma, wi璚 nazywanie tego „znakiem naszych czas闚” jest troch� 鄉ieszne. Homoseksuali軼i od heteroseksualist闚 nie r騜ni� si� ani na plus, ani na minus, bo to, jaki cz這wiek jest, to odr瑿na sprawa od tego, kto go poci庵a. Swoj� drog� ju� od dawna w Stanach zdarzaj� si� przypadki molestowania przez nauczycielki swoich uczni闚, tylko 瞠 to dotyczy這 g堯wnie ch這pc闚. O ile si� nie myl�, procent kobiet w鈔鏚 pedofil闚 wynosi jakie� 10% ? Tylko 瞠 pedofilia w鈔鏚 kobiet stanowi w Polsce temat tabu.

Link:
http://www.gazetaprawna.p...080129142382196
[/i]

bloo - 2008-01-31, 15:21

Shin, mam pytanie... w ilu krajach, z tych na kt鏎e si� powo逝jesz, jako na "cywilizowane", by豉� osobi軼ie?
Bersek - 2008-01-31, 15:26

Shi'nayne napisa�/a:
Nie幢e komiczny pokaz samczego wsp馧zawodnictwa :D

No pewnie lepiej by這by gdyby si� ca這wali w polik na powitanie...
Samczego wsp馧zawodnictwa..., a widok idiotek szarpi帷ych si� za kud造 o ch這paka- bezcenny :]

SiedzacyWKiblu - 2008-01-31, 15:29

Shi'nayne napisa�/a:
Mam wra瞠nie, 瞠 ty za� w og鏊e w innych wymiarze egzystencji przebywasz.
Co....z tym witaniem r瘯i ,to 瞠 si� nie witam to nie znaczy ,瞠 m闚i� szmato nie godna.Wi璚 nawzajem :/ .Po za tym jak ostatni si� wita貫m krzywo na mnie dziewczyny patrzy造.
Jakby to ja nie by� godny si� wita� z kr鏊ewnami.
Po za tym je郵i ty nie mo瞠sz ogarn望 mojego toku rozumowania oraz postawi� si� na czyje� miejsce i zobaczy� jak on to widzi to tak jak pisa貫m jeste� ograniczona.Homo uber alless dla ciebie ,a wszyscy m篹czy幡i nie wygin� b璠zie lepiej.

Z reszt� czy to nie my musimy zawsze przegrywa� w s康zie w walce o dziecko.Buuu ;(
Tak samo jak kobieta b璠zie mnie bi豉 to jak ja to udowodnia przed s康em. ;(

Shi'nayne napisa�/a:
(czyli urodzi� si� z j康rem BST w m霩gu, odpowiadaj帷ym za to窺amo嗆 p販iow�, takim jak u kobiety).
Rozwi� to akurat interesuj帷e nigdzie o tym nie s造sza貫m. :->
Shi'nayne napisa�/a:
Albo te� z powodu 鄉ierci m篹a

Nie wiedzia貫m ,瞠 inna orientacja daje ci wy窺zy rzut przeciw 鄉ierci.
Jednak ufaj帷 ,瞠 pary homo s� raz na ca貫 篡cie.Dobra i co dalej... 8-)

Anonymous - 2008-01-31, 15:34

Cytat:
.Po za tym jak ostatni si� wita貫m krzywo na mnie dziewczyny patrzy造.
Ot騜, to - z drugiej strony masz zazdroszcz帷� powitania(nie samego uscisku, jak s康z�)Shi, kt鏎a m闚i, ze u niej jest cisza. Ale jak powitanie ma by� r闚ne, skoro "kobietom pierwszym si� r瘯i nie podaje" a same si� do tego nie kwapi�?
Cytat:
Dobre, Cez :P
Raq - 2008-01-31, 16:02

NIe mam zamiaru na wi瘯szo嗆 nawet odpisywac bo poziom kofeiny nie pozwala mi na zebranie w pe軟i kultiralnych zda� a i w wysokim stopniu uniemo磧iwia dok豉dne przeczytanie c掖ego posta Shi...ale odno郾ie witania si�, to ja nie bardzo nawet wiem co i jak...u mnei jest tak ze powiedzmy jestem z dziewczyn� i wpadaj� znajomi etc to ka盥y kole� podaje jej r瘯� a nie czeka a� ona to zrobi...z tym ze poprostu dizewczynie podaje si� pierwszej....sam innym nie podaj� bo wiem ze przyj窸o sie ze to dziewczyna ma poda�...w kazdym razie idiotyczne dla mnie jest to cale czepianie si� o sprawy tego typu....ale skoro r闚nouprawnienie to panie rezugnuj� z wszystkich przywilej闚...WSZYSTKICH :D
Shi'nayne - 2008-01-31, 16:31

Cytat:
Shin, mam pytanie... w ilu krajach, z tych na kt鏎e si� powo逝jesz, jako na "cywilizowane", by豉� osobi軼ie?

Bywa豉m tu i 闚dzie, jednak kr鏒kotrwa造 pobyt raczej nie zapewni pe軟ej wizji sytuacji w danym pa雟twie. Dlatego opieram si� na statystykach, kt鏎e m闚i� na przyk豉d, 瞠 trzy kraje, w kt鏎ych kobiety maj� najlepsz� na 鈍iecie sytuacj�, to w kolejno軼i Islandia, Norwegia i Szwecja. Zainteresowa豉m si� zatem, jak si� sprawy maj� w pa雟twach skandynawskich.
Cytat:
Samczego wsp馧zawodnictwa..., a widok idiotek szarpi帷ych si� za kud造 o ch這paka- bezcenny :]

Mnie to nie dotyczy :) Zreszt�, r闚nie zabawny jest widok idiot闚 lej帷ych si� po mordzie.
Cytat:
Po za tym je郵i ty nie mo瞠sz ogarn望 mojego toku rozumowania oraz postawi� si� na czyje� miejsce i zobaczy� jak on to widzi to tak jak pisa貫m jeste� ograniczona.

Ale� nietrudno ogarn望 tw鎩 tok rozumowania, chodzi o to, 瞠 bardzo chaotycznie piszesz.
Cytat:
Z reszt� czy to nie my musimy zawsze przegrywa� w s康zie w walce o dziecko.Buuu
Tak samo jak kobieta b璠zie mnie bi豉 to jak ja to udowodnia przed s康em.

Te dwie sprawy r闚nie� s� wynikiem stereotypowego traktowania kobiet jako os鏏 przypisanych dziecku, kt鏎e to niby zawsze b璠� w kwestii opieki lepsze od faceta, i jako niezdolnych do agresji, mog帷ych wyst瘼owa� tylko w roli ofiary. A swoj� drog� jak ju� rola sprawcza kobiety jest oczywista, to dostaje zwykle wi瘯sz� kar�, ni� m篹czyzna za podobne przewinienie, bo o鄉ieli豉 si� z豉ma� obowi您uj帷y stereotyp. Chodzi tu zw豉szcza o takie zbrodnie, jak zabicie dziecka b康� ma鹵onka.
To wszystko by這 w podanym przez mnie raporcie. Pewnie nawet tam nie zajrza貫�, bo po co, jeszcze by zagrozi這 to twojej wizji 鈍iata.
Cytat:
Rozwi� to akurat interesuj帷e nigdzie o tym nie s造sza貫m.

Wpisz sobie w google s這wo „transseksualizm” (jako� trudno uwierzy�, 瞠 nigdy o tym nie s造sza貫�).
Cytat:
Jednak ufaj帷 ,瞠 pary homo s� raz na ca貫 篡cie.Dobra i co dalej...

Chodzi這 mi o to, 瞠 dwie najcz瘰tsze przyczyny wyst瘼owania „nienormalnej” rodziny w Polsce to rozw鏚 albo 鄉ier� faceta.
Cytat:
Ale jak powitanie ma by� r闚ne, skoro "kobietom pierwszym si� r瘯i nie podaje" a same si� do tego nie kwapi�?

Ale wypada這by, aby osoba przychodz帷a powiedzia豉 „cze嗆” do os鏏 przebywaj帷ych w pomieszczeniu. Tego u mnie dziwnym trafem brak i w豉郾ie o tym pisa豉m, 瞠 kolesie przychodz�, podaj� sobie r瘯� a kobiety traktuj� jak powietrze. Swoj� drog�, nie lubi� dotyka� czyich� d這ni, nigdy nie wiadomo, gdzie je wcze郾iej trzyma�. Ale na szczeblu biznesowym to chyba ju� normalne jest, 瞠 si� podaje r瘯� wszystkim.
Cytat:
ale skoro r闚nouprawnienie to panie rezugnuj� z wszystkich przywilej闚...WSZYSTKICH

Oczywi軼ie i jestem jak najbardziej za. Ciekawe tylko, co uznajesz za te „przywileje”. Kto� tu pisa�, 瞠 przywilejem jest to, 瞠 si� kobiet� nie bije, jakby w og鏊e kogokolwiek mo積a by這. Poza tym to w krajach bardzo patriarchalnych i tradycyjnych, a nie egalitarnych, przemoc wobec kobiet ma najwi瘯sze nasilenie.

Teufel.86 - 2008-01-31, 17:14

Ha ha ha ha! Szwecja :lol-above: Gdzie ja osobi軼ie pracowa豉m i zarabia豉m mniej jak m篹czyzna. I nie tylko ja. Sorry, m鎩 brat mieszka w Szwecji, tam wcale nie jest tak kolorowo, jak te Twoje "statystyki" m闚i�. Nie twierdze, 瞠 nie jest lepiej ni� tu, bo jest. Ale ka盥e pa雟two ma swoje wady.
W og鏊e ja Ci proponuje otworzy� nowy ko軼i馧, wyznanie - "statystyki". Bo Ty naprawd� w nic innego chyba nie wierzysz. Jak by� by豉 taka m康ra, za jak� si� uwa瘸sz, to wiedzia豉by� jak 豉two mo積a sfa連zowa� wyniki takich statystyk.
I nie m闚 o naszym kraju, 瞠 jest nieucywilizowany, bo tylko sama siebie pogr捫asz.

Shi'nayne - 2008-01-31, 17:24

Nigdy nie twierdzi豉m, 瞠 tam jest tak 鈍ietnie, 瞠 nic si� ju� nie da lepiej zrobi�. Nadal s� na przyk豉d do嗆 znaczne r騜nice w p豉cach kobiet i m篹czyzn, my郵isz 瞠 o tym nie wiem? Ale jest lepiej ni� w Polsce i sama zreszt� to stwierdzi豉�. I d捫y si� tam do tego, by by這 lepiej.
Cytat:
W og鏊e ja Ci proponuje otworzy� nowy ko軼i馧, wyznanie - "statystyki". Bo Ty naprawd� w nic innego chyba nie wierzysz.

C騜, ja si� przynajmniej staram jako� uargumentowa� swoje zdanie.
Cytat:
Jak by� by豉 taka m康ra, za jak� si� uwa瘸sz, to wiedzia豉by� jak 豉two mo積a sfa連zowa� wyniki takich statystyk.

Dlatego trzeba analizowa� dane z r騜nych 廝鏚e�.
Cytat:
I nie m闚 o naszym kraju, 瞠 jest nieucywilizowany, bo tylko sama siebie pogr捫asz.

Jest w du瞠j mierze opanowany przez prawic� i Ko軼i馧, oznaka zacofania.

SiedzacyWKiblu - 2008-01-31, 17:44

Shi'nayne napisa�/a:
瞠 bardzo chaotycznie piszesz.

A to OK. :grin2: Nie pierwszy u篡tkownik to pisze.Jestem dyslektykiem ,abstynentem i og鏊nie kosmit� mam zawsze inne pogl康y i tzw.wi瘯szo嗆.
Shi'nayne napisa�/a:
Polsce to rozw鏚 albo 鄉ier� faceta.
We� to w edytuj bo co kobieta te� nie mo瞠 umrze�.Tak samo rozw鏚 to nie zawsze wina m篹czyzny.Zaraz mi poka瞠sz statystyk� ,瞠 facet ma wi瘯szy rzut na 鄉ier�.
Shi'nayne napisa�/a:
ako� trudno uwierzy�, 瞠 nigdy o tym nie s造sza貫�
Mo瞠 si� tym nie interesuje. :lol:
Shi'nayne napisa�/a:
jeszcze by zagrozi這 to twojej wizji 鈍iata.
No c騜 czyta貫m...ale nie widz� zwi您ku.W twoim przekonaniu facet to z這 , a kobieta jest ok.Po prostu troch� nie rozumiem....Albo ju� jestem confused. :?

Jednak jak kolwiek by nie by這 r鏏 swojej ,nadszed� czas by kobiety co� zrobi造 z kultur� masow� ,dla przyk豉du pierwsze lepsza piosenka "Rihanna - Shut and drive" gdzie wyra幡ie kobieta jest jak samoch鏚 kt鏎y facet jedzie i steruje do orgazmu.

Po za tym zanim forum zosta這 z skasowane napisa貫m ,瞠 m闚ienie o kobiecie "fajna d#pa" jest tak wku***aj帷e i pokazuje jak ta osoba przynajmniej w moim przekonaniu cofni皻a w rozwoju.
Teraz jedna pytanie dlaczego kobietom si� te okre郵enie podoba.
Zapewne znowu co� napiszesz ,瞠 jest to m瘰ki kolejny wynalazek z豉.
Mimo dlaczego kobiety si� na to godz�.
Powinno im si� m闚i� na zaj璚iach wychowania w rodzinie itp. ,瞠 kobiety zawsze mog� skopa� nam ty貫k.

Devlock: Licz s這wa.

Shi'nayne - 2008-01-31, 21:11

Cytat:
Nie pierwszy u篡tkownik to pisze.Jestem dyslektykiem ,abstynentem i og鏊nie kosmit� mam zawsze inne pogl康y i tzw.wi瘯szo嗆.

No to pomijaj帷 dysleksj� co� nas 陰czy.
Cytat:
We� to w edytuj bo co kobieta te� nie mo瞠 umrze�.Tak samo rozw鏚 to nie zawsze wina m篹czyzny.Zaraz mi poka瞠sz statystyk� ,瞠 facet ma wi瘯szy rzut na 鄉ier�.

My郵�, 瞠 jednak wi瘯szo嗆 rozumie, o co chodzi, a jak nie, dojdzie do tego czytaj帷 kolejne posty. I czy pisa豉m, 瞠 przy rozwodzie win� ponosi m篹czyzna?
Cytat:
No c騜 czyta貫m...ale nie widz� zwi您ku.W twoim przekonaniu facet to z這 , a kobieta jest ok.Po prostu troch� nie rozumiem....Albo ju� jestem confused.

Eee tam. Pe軟o kobiet nie jest ok., znam te� wielu facet闚, kt鏎zy s� (np. m鎩 brat). Po prostu nie chc� by� inaczej traktowana ze wzgl璠u na swoj� p貫�, uwa瘸m, 瞠 liczy si� to, jak� si� jest osob�.
Cytat:
Teraz jedna pytanie dlaczego kobietom si� te okre郵enie podoba.

Odpowied� znajdziesz we wcze郾iejszej notce a propos Iranu. Ma豉 uwaga. Ja jestem kobiet� i mi si� takie okre郵enie nie podoba. 畝dnej mojej znajomej te� by si� nie spodoba這 (a nie s� to same lesbijki). Mo瞠 ty po prostu si� akurat z takimi kobietami zadajesz?

_Music - 2008-02-01, 02:15

Cytat:
Ale jak powitanie ma by� r闚ne, skoro "kobietom pierwszym si� r瘯i nie podaje" a same si� do tego nie kwapi�?

W豉郾ie u鈍iadomi貫m sobi�, 瞠 zawsze pierwszy podaj� r瘯�, tak瞠 i dziewczynom (chyba 瞠 te mnie wyprzedz�)- czy to znaczy, 瞠 jestem nieczu造m draniem?

Raq - 2008-02-01, 10:40

Ja znajomym te� ;(Boze...jeste鄉y potworami ;( nieeee.......
Shi'nayne - 2008-02-05, 13:50

Wys豉ny: 2008-02-01, 13:05
Wym鏬 podawania r瘯i przez kobiet� jako pierwsz� bierze si� zapewne ze zwyczaju ca這wania w d這�, tak wi璚 dzisiaj mo積a to uzna� za przesz這嗆, tym bardziej 瞠 na zachodzie wita si� jako pierwsza osoba przychodz帷a:
http://praca.gazeta.pl/ga...31,2690421.html
Artyku� o kobiecej kulturystyce:
http://facet.wp.pl/kat,69...l?P%5Bpage%5D=1

Ponownie zamieszczam usuni皻y przez Raqa post:

Diagnoza spo貫czna 2007 – warunki i jako嗆 篡cia Polak闚
http://www.diagnoza.com/f..._11.11.2007.pdf

Komentarz prof. Magdaleny 字ody odno郾ie zagadnienia dyskryminacji kobiet:
Jak podaje „Diagnoza spo貫czna” – sytuacja kobiet obiektywnie pogarsza si�, cho� subiektywnie – niekoniecznie. Kobiety, b璠帷 coraz lepiej wykszta販onymi, zarabiaj� coraz mniej (ju� o 28%!), pracuj帷 na tych samych stanowiskach, a mimo to s� relatywnie zadowolone ze swojego statusu (syndrom tzw. „zadowolonego niewolnika” opisa� wiele lat temu Henryk Doma雟ki). Wynika st康, 瞠 kobiety nie do嗆, 瞠 s� 幢e traktowane, to jeszcze maj� niski poziom 鈍iadomo軼i tego faktu i wyzysk oraz dyskryminacj� (jak i przemoc) traktuj� jako przejaw normalno軼i, wzgl璠nie – praw naturalnych. Wi璚ej – to one s� podpor� konserwatywnego spo貫cze雟twa, one chodz� po Ko軼io豉ch, s� rozmodlone i niezadowolone (bo z „Diagnozy” wynika, 瞠 w Polsce modl� si� zadowoleni m篹czy幡i i niezadowolone z 篡cia kobiety).

kul - 2008-02-05, 17:05

Pozycja kobiety jako osoby zajmuj帷ej si� gospodarstwem domowym (szeroko poj皻ym) a m篹czyzny chadzaj帷ego na polowania w mi璠zyczasie, ugruntowywa豉 si� przez tysi帷e lat ewolucji. Nawet je郵i uda si� zmieni� mentalno嗆 szerszego spo貫cze雟twa to transformacja ta b璠zie primo: przez d逝gi czas jedynie powierzchowna, secundo: bardzo trudna, ze wzgl璠u na zmian� 'pierwotnej tkanki'. Ludziska maj� wypalone gdzie� na poziomie rdzenia, dawne status quo. Popieram r闚nouprawnienie. W 鈍iecie zdominowanym przez wsz璠obylskich samc闚 by豉by\jest to bardzo mi豉 odmiana. Kobiety s逝sznie walcz� o swoje herstory.
PS No a poza tym, zawsze mo積a tak� sekretareczk�... ^_^

Shi'nayne - 2008-02-05, 20:21

Cytat:
Pozycja kobiety jako osoby zajmuj帷ej si� gospodarstwem domowym (szeroko poj皻ym) a m篹czyzny chadzaj帷ego na polowania w mi璠zyczasie, ugruntowywa豉 si� przez tysi帷e lat ewolucji

Z tego co wiem, pogl康 ten by� uznawany przez d逝窺zy czas za pewnik, ale niestety nie mia� 瘸dnych podstaw. Dzisiejsi archeolodzy s� jednak zdania, opar逕szy si� na badaniach ludzkich ko軼i z epoki kamiennej, 瞠 w tym okresie zar闚no kobiety, jak i m篹czy幡i uczestniczyli w polowaniach (cho� trudno na tej podstawie stwierdzi�, jak to si� mia這 do ich pozycji). Rzeczy zacz窸y si� zmienia� wraz z przej軼iem na rolnictwo, czyli pojawieniem si� w豉sno軼i.
Tak wi璚 osobi軼ie nie s康z�, by bra豉 w tym udzia� ewolucja, raczej uwarunkowania spo貫czne. W tym przekonaniu umacnia mnie przyk豉d szympans闚 zwyczajnych i ich kar這watych krewniak闚 - bonobo (kt鏎e s� zarazem najbli窺zymi ludziom istotami). U tych pierwszych dominuj� samce, u tych drugich - samice, mimo 瞠 s� mniejsze i s豉bsze, a to wszystko dzi瘯i strukturze spo貫cznej, kt鏎� uda這 im si� stworzy�.

Carmash - 2008-02-05, 20:41

Shi'nayne napisa�/a:
Tak wi璚 osobi軼ie nie s康z�, by bra豉 w tym udzia� ewolucja, raczej uwarunkowania spo貫czne. W tym przekonaniu umacnia mnie przyk豉d szympans闚 zwyczajnych i ich kar這watych krewniak闚 - bonobo (kt鏎e s� zarazem najbli窺zymi ludziom istotami). U tych pierwszych dominuj� samce, u tych drugich - samice, mimo 瞠 s� mniejsze i s豉bsze, a to wszystko dzi瘯i strukturze spo貫cznej, kt鏎� uda這 im si� stworzy�.

Zaiste...porazi這 mnie to do ko軼i :) Widz�, 瞠 wszyscy s� grzeczni w temacie :) Chwali to si�...oj chwali xD

_Music - 2008-02-05, 21:26

Cytat:
Czy umi窷niona kobieta jest kobieca?

Nie

Czemu mia� s逝篡� ten artyku� tak w豉軼iwie?

Teufel.86 - 2008-02-05, 21:39

Shi'nayne napisa�/a:
Dzisiejsi archeolodzy s� jednak zdania

Mo瞠sz mi poda� 廝鏚這, w kt鏎ym (i jacy) archeolodzy s� tego zdania?
Og鏊nie panuje dosy� d逝go stwierdzenie, 瞠 w paleolicie panowa� matriarchat. Trudno powiedzie� czy by� wtedy matrilinea� czy patrylinea�. Jednak je瞠li chodzi o nowsze rozwa瘸nie tego, wg francuskiej szko造 archeologii, nie by這 spo貫cze雟twa egalitarnego, a malunki naskalne i tzw. pos捫ki "Wenus" by造 ideologiczn� mask�, ukrywaj帷� ten fakt.
A je郵i chodzi o mezolit i neolit (zw豉szcza tzw. neolit przedceramiczny), czy s造sza豉� o spo貫cze雟twie ドtal H騽�k? Tu ewolucja dzia豉豉 chyba ciut inaczej.
A je郵i chodzi o nast瘼ne epoki (np. neolit, eneolit, 瞠lazo) to dobrym przyk豉dem s� spo貫cze雟twa staro篡tnych Grek闚 i Etrurii.
W kulturze wielbarskiej w fazie cecelskiej (C1/C2 - D1) dobrym przyk豉dem na brak r闚nouprawnienia s� tzw. cmentarzyska amazonek. Albo cmentarzyska gr. Mas這m璚kiej kultury wielbarskiej z Kotliny Hrubieszowskiej .

Shi'nayne - 2008-02-05, 22:33

Cytat:
Cytat:
Czy umi窷niona kobieta jest kobieca?

Nie

S康z帷 po opiniach w tym artykule, facet go pisz帷y uwa瘸 inaczej.
Osobi軼ie, podobaj� mi si� umi窷nione babki, ale raczej w stylu fitness. Kulturystyka to dla mnie przesada i pewnie wi瘯szo嗆 kobiet hetero odno郾ie facet闚 ma podobne zdanie. Jednak zdaj� sobie spraw�, 瞠 kulturystki i kultury軼i robi� to dla sportu, a nie po to, by podrywa� facet闚/babki.
Cytat:
Czemu mia� s逝篡� ten artyku� tak w豉軼iwie?

Jest o silnych kobietach ;)
Cytat:
Mo瞠sz mi poda� 廝鏚這, w kt鏎ym (i jacy) archeolodzy s� tego zdania?

Niestety, na to nie mam 廝鏚豉, bo czyta豉m to w czasopi鄉ie, mo瞠 Focusie. Wiem, niezbyt wiarygodne.
Odno郾ie tego, co piszesz dalej, zauwa�, 瞠 nie dotykam kwestii egalitaryzmu czy matriarchatu, a jedynie zadomowionego prze鈍iadczenia, i� ju� w epoce my郵istwa pojawi� si� 軼is造 podzia� na zaj璚ia kobiece i m瘰kie, maj帷y rzekomo swe korzenie w naturze, a tak naprawd� w dzisiejszym pojmowaniu r鏊 p販iowych, ugruntowanych przez stulecia patriarchatu.

Teufel.86 - 2008-02-05, 22:56

Shi'nayne napisa�/a:
zadomowionego prze鈍iadczenia, i� ju� w epoce my郵istwa pojawi� si� 軼is造 podzia� na zaj璚ia kobiece i m瘰kie,

A trzy etnikony Baringo?
A co do "zadomowionego prze鈍iadczenia", to r闚nie dobrze, mo積a walczy� z przekonaniem, kt鏎e panuje na osobach mieszkaj帷ych na wsiach, ze muszki owoc闚ki (Drosophila melanogaster) "rodz� si�" w fermentuj帷ych czy te� gnij帷ych owocach... I uwaga, 瞠 demokratycznym stylem piszemy tu o pewnej wi瘯szo軼i przekona�, NIE R紟NA si� temu, 瞠 100%ma takie samo zdanie, to nie marksizm! Tak samo jak pr鏏ujesz wm闚i�, 瞠 100% spo貫cze雟twa jest za podzia貫m na kury domowe i zarabiaj帷ych m篹usi闚. Podejrzewam, 瞠 50% mo瞠 ewentualnie tak my郵e�, zreszt�, wg KMP to i tak wszystko jet nasz� spo貫czno- psychologiczn� z elementami poprawnie politycznie socjalnej konstrukcji rzeczywisto軼i. A na ko鎍u i tak ka盥y zrobi co chce.
Shi'nayne napisa�/a:
Niestety, na to nie mam 廝鏚豉, bo czyta豉m to w czasopi鄉ie, mo瞠 Focusie. Wiem, niezbyt wiarygodne.

Wiesz, my郵a豉m, 瞠 to powa積a rozmowa, dlaczego wi璚 kpisz sobie z Nas i dajesz takie co�? R闚nie dobrze, ja mog� napisa�, ze UFO zmodyfikowa這 nasze umys造 do takiego podzia逝 spo貫cze雟twa i podeprze� to artyku貫m "chyba" z "Faktu"...

Shi'nayne - 2008-02-05, 23:06

Cytat:
A trzy etnikony Baringo?
A co do "zadomowionego prze鈍iadczenia", to r闚nie dobrze, mo積a walczy� z przekonaniem, kt鏎e panuje na osobach mieszkaj帷ych na wsiach, ze muszki owoc闚ki (Drosophila melanogaster) "rodz� si�" w fermentuj帷ych czy te� gnij帷ych owocach... I uwaga, 瞠 demokratycznym stylem piszemy tu o pewnej wi瘯szo軼i przekona�, NIE R紟NA si� temu, 瞠 100%ma takie samo zdanie, to nie marksizm! Tak samo jak pr鏏ujesz wm闚i�, 瞠 100% spo貫cze雟twa jest za podzia貫m na kury domowe i zarabiaj帷ych m篹usi闚. Podejrzewam, 瞠 50% mo瞠 ewentualnie tak my郵e�, zreszt�, wg KMP to i tak wszystko jet nasz� spo貫czno- psychologiczn� z elementami poprawnie politycznie socjalnej konstrukcji rzeczywisto軼i. A na ko鎍u i tak ka盥y zrobi co chce.

Jestem pe軟a podziwu, ja sama nie potrafi豉bym na poczekaniu wygenerowa� takiego s這wotoku.
Cytat:
Shi'nayne napisa�/a:

Wiesz, my郵a豉m, 瞠 to powa積a rozmowa, dlaczego wi璚 kpisz sobie z Nas i dajesz takie co�? R闚nie dobrze, ja mog� napisa�, ze UFO zmodyfikowa這 nasze umys造 do takiego podzia逝 spo貫cze雟twa i podeprze� to artyku貫m "chyba" z "Faktu"...

Oj, Teufel, czy瘺y w tej kwestii kompleksy z ciebie wychodzi造 :grin:

Teufel.86 - 2008-02-05, 23:15

Jakie kompleksy? Pisze wiarygodne rzeczy i szanuje swoich rozm闚c闚. Najlepiej odpowiedz na pytanie zamiast zmienia� temat na wymy郵one kompleksy.
Shi'nayne - 2008-02-05, 23:21

Cytat:
Pisze wiarygodne rzeczy i szanuje swoich rozm闚c闚

Skoro szanujesz rozm闚c�, to czemu wymagasz czego�, czego sama nie jeste� sk這nna uczyni�?
Cytat:
Najlepiej odpowiedz na pytanie

Jakie?

Teufel.86 - 2008-02-05, 23:28

Shi'nayne napisa�/a:
Cytat:
Pisze wiarygodne rzeczy i szanuje swoich rozm闚c闚

Skoro szanujesz rozm闚c�, to czemu wymagasz czego�, czego sama nie jeste� sk這nna uczyni�?

Czego uczyni�? Bo Ty na razie popisujesz si� umiej皻no軼i� obracania kota ogonem.

Shi'nayne napisa�/a:
Cytat:
Najlepiej odpowiedz na pytanie

Jakie?

Na wszystkie.