Forum Silent Hill Page

Archiwum - Projekt: Silent Hill- Dyskusje

tumi1 - 2008-05-21, 18:53

Cieszę się Bloo.No bo 4 część straciła klimat.A widzieliście gameplaya SH5?Graficznie będzie nieźle,ale reszta...weteran wojenny.Ograne.Ale wspieram projekt!

EDIT:

Nie mówię naturalnie o tworzeniu własnego SH bo to niemożliwe.Chyba.Tylko podsunąć garść świeżych pomysłów,bo Konami chyba ich zaczyna brakować.I wybaczcie,że piszę post pod postem,ale czasem różne idee wpadają mi do głowy po wysłaniu poprzedniego.

Bersek - 2008-05-21, 19:02

tumi1 napisał/a:
I wybaczcie,że piszę post pod postem,ale czasem różne idee wpadają mi do głowy po wysłaniu poprzedniego.

Zawsze możesz edytować poprzedni.
tumi1 napisał/a:
A widzieliście gameplaya SH5?Graficznie będzie nieźle,ale reszta...weteran wojenny.Ograne.Ale wspieram projekt!

Tak widzieliśmy, widzieliśmy też kilka gameplay'ów i jeszcze więcej screenów, ale do rozmowy na temat SHV jest osobny temat, ba nawet dział. Czarno widzę Twoją przyszłość na forum, dlatego dam Ci radę: mniej offtopu, mniej błędów ortograficznych, interpunkcyjnych itp. a więcej pomyślunku przed napisaniem posta.
Pozdrawiam.

R4Zi3L - 2008-05-21, 19:15

tumi1 napisał/a:
Nie mówię naturalnie o tworzeniu własnego SH bo to niemożliwe.Chyba.
Ale mozna zrobić fanowską gre... tyle by było zgodne z mitologia gier oraz odpowiednim klimatem :P No na pewno gry 3D nie stworzymy... chyba ze na engine jakiegos FPSa... ale raczej to nie byly dobry pomysl... do tego za bardzo czasochłonne...
bloo - 2008-06-25, 17:26

Zmieniłem nazwę tematu na "Projekt: Silent Hill- Dyskusje" gdyż jak dotąd nie było tematu do dyskusji aspektów technicznych samego projektu (może dotąd po prostu nie było potrzeby).

Doxepine, mam kilka uwag.
Po pierwsze: Dzięki za współpracę, ale błagam, organizację działu zostaw mi. Czemu? Jak to mówią: "gdzie kucharek sześć, tam nie ma co jeść" ;) Wiem, że nie działam najszybciej, ale staram się na full i myślę, że na razie nieźle to wychodzi. Szczególnie teraz, gdy mam znów moda na ten dział mogę posprzatać (poprzenosić) masę offtopów które co jakiś czas wypływały w tematach (co zresztą już od wczoraj skrupulatnie robię). Jeśli jest inaczej i ktoś uważa, że odwalam totalną manianę to wyprowadżcie mnie z błędu :]
Także jeśli chcesz zakładać tematy, to droga wolna, tego akurat nie mogę Ci zabronić, bo to forum dyksusyjne i każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania, jednak prosiłbym abyś powstrzymał się od zapowiedzianego stworzenia ankiety. Do ankiety trzeba mieć co wrzucić, a tworzenie tej samej ankiety dwa razy nie wchodzi w grę, bo ludziom odechce się głosować. Lepiej poczekać dłużej a uzbierać więcej pomysłów i mieć z czego wybierać.
Po drugie:
Doxepine napisał/a:
Już na wstępie proszę, żeby w tym temacie nie pisać postów, które będą oceną mojego pomysłu. Jestem otwarty na wszelkiego rodzaju uwagi, ale szkoda czasu i miejsca na pisanie: "twój pomysł mi się nie podoba". Lepiej stworzyć coś samemu lub zmodyfikować już istniejący zamysł.

Myślę, że rozumiem o co Ci chodzi- maksymalną efektywność i przejrzystość, jednak tak jak napisałem wyżej- jest to forum dyskusyjne i nie możesz zabronić nikomu dyskusji, dopóki tylko trzyma się ona tematu w którym jest prowadzona. To jest pierwszy krok do uśmiercenia tego działu. Forum po prostu żyje dyskusją- nie ma dyskusji=nie ma forum. Łapiesz o co mi chodzi?
Po raz kolejny powtarzam: mimo tego co powiedziałem "dnia pierwszego" projektu, obecnie ten dział istnieje przede wszystkim dla zabawy. Twórczej zabawy, owszem, jednak wciąż zabawy. I to jest priorytetem. Baw się tym i wyluzuj troszkę ;) Zobacz, że to właśnie tumi1 ożywił ten dział, mimo kilograma offtopu i nie największej ilości treści w jego postach. Wniósł do tego działu troszkę pozytywnej energii i luzu, które udzieliły się innym forumowiczom :)

Doxepine - 2008-06-26, 11:14

No to mi się dostało... :razz:
Bloo, nie wiedziałem, że tak to możesz odebrać... Absolutnie nikomu nie zakazuję dyskusji, bo to byłoby sprzeczne z moimi poglądami na życie :-> ... Ech, po prostu 3 lata studiów na zarządzaniu sprawiają, że dostajesz lekkiego kręćka na punkcie efektywności... Poza tym, dość niecierpliwa ze mnie osoba; najlepiej byłoby, gdyby wszystko już było gotowe...
Co do ankiety, to miałem ją stworzyć dopiero wtedy, gdy uzbiera się duuuuuuuuuużo pomysłów, żeby było w czym wybierać... Absolutnie nie jestem zwolennikiem takiej sytuacji, kiedy pomysły brane pod uwagę będą np. tylko moje pomysły, lub pomysły 2 - 3 osób... Bo nie o to przecież chodzi...
A jednak odezwał się w Tobie autorytarny duch! :grin2: Ja, niegodny, nawet nie śmiem zastępować Cię w kwestiach organizacyjnych... :razz:

EDIT:
Jestem wyluzowany i traktuję to jak dobrą zabawę, ale czasem zbytnio się nakręcam...