Forum Silent Hill Page

Borley Haunted Mansion - Horrory...Zarówno te dobre i kiepskie :)

Raq - 2009-11-11, 09:31

Kamillo napisał/a:
Gdybym za każdy obejrzany horror dostawał zeta, byłbym milionerem. Więc nie będę wypisywał co mi się podobało a co nie ^^
uno - nie skumałem co to ma do czegokolwiek , duo - ja (i chyba spora część forum) srałbym już pieniędzmi ;)

Ja osatnio znów kilka odcinków Twilight Zone obczaiłem (zarówno '80 jak i orginałów b&w), odcinek 'tales from the dark side' na podstawie opowiadania king'a i również na podstawie opowiadanka tego pana Crouch End (ze zbiorku 'nightmares and dreamscapes' -zarówno ksiazka jak i dvd ten sam tytuł).
Ogólnie sam sie sobie dziwię, bo jeszcze z rok-2 lata temu dziennie coś oglądałem, a teraz nawet majac czas, tego nie robię bo mi sie zwyczajnie nie chce. Poczytam trochę, albo looknę na youtube drew carey show i idę spać...chyba sie starzeję

Carmash - 2009-11-13, 12:12

Kamillo napisał/a:
Gdybym za każdy obejrzany horror dostawał zeta, byłbym milionerem. Więc nie będę wypisywał co mi się podobało a co nie ^^

Zaiste intrygująca, acz wyjątkowo pozbawiona sensu myśl. Myśli niosą słowa, a nie słowa myśli, więc byłoby miło, gdybyś napisał coś ponad to xD

Zaratul - 2009-11-13, 13:27

Oglądałem ostatnio film Paranormal Activity.Pewnie niektórzy o nim słyszeli że zajął 1 miejsce w Box Office na IMDB i naprawdę dobre opinie co do niego.Zachęcony obejrzałem i....zgadzam się z resztą.Film opowiada o młodej parze która mieszka w domu w którym dzieją się dziwne rzeczy.Ja wiem że to nie brzmi zbyt odkrywczo ale film naprawdę potrafi wystraszyć i trzyma w napięciu.No i styl kręcenia ala Blair Witch Project,wiem że niektórzy tego nie lubią ale ja lubię ten styl.Co tu dużo mówić,polecam. :)
Mi - 2009-11-13, 16:14

Zarek, a to nie leci teraz przypadkiem w kinach? Bo gdzieś mi się ta nazwa obiła o uszy ;> ...
Zaratul - 2009-11-13, 16:26

Miho napisał/a:
Zarek, a to nie leci teraz przypadkiem w kinach? Bo gdzieś mi się ta nazwa obiła o uszy ;> ...

Ano leci. :) To nowy film jest i do tego bardzo dobrze mu idzie.Kosztował 15000 dolarów a zarobił już ponad 100 milionów. :)

Homik - 2009-11-13, 18:40

Z typowo Blair Witch'owskich horrorów polecam REC. Hiszpańskie straszydło o tajemniczym wirusie rozprzestrzeniającym się w kamienicy. Fabuła może nie jest odkryciem, ale film daję radę. BTW: amerykańce zrobili swoją własną wersję o nazwie Kwarantanna. A w kinach możemy oglądać już REC 2.
Rooster - 2009-11-13, 19:12

I Homik wpadł na pomysł że napisze o filmie o którym nikt nie słyszał poza nim :lol:
Z horrorów to polecam obrady z sejmu albo z jakichś komisji, tylko że to takie horrory jak "Martwica Mózgu" czy "Bad Taste" bo niby horror a kupa śmichu :D

Alex - 2009-11-13, 20:36

Rooster napisał/a:
I Homik wpadł na pomysł że napisze o filmie o którym nikt nie słyszał poza nim :lol:

Zaraz, zaraz, sugerujesz, że o "Recu" mało kto słyszał? :O
Przecież ten horror jest takim hitem, że Amerykanie zrobili swoją wersję w przeciągu zaledwie kilku miesięcy. Właściwie, dla fana horrorów to IMO wstyd go nie znać ;)

StuntmanMikeL - 2009-11-13, 20:43

Rooster użył tutaj starożytnej sztuki sarkazmu. ;)

A Paranormal Activity obadam niebawem, też same pozytywne opinie o nim słyszę. Mimo, że mam już powyżej uszu takiego nędznego kalkowania Blair Witch Project, które było jedyne w swoim rodzaju i wątpię, żeby cokolwiek pobiło jego sukces, to zaufam jednak opini powszechnej. Wszak tylu ludzi nie może się mylić.

Raq - 2009-11-14, 16:32

Rooster napisał/a:
I Homik wpadł na pomysł że napisze o filmie o którym nikt nie słyszał poza nim
Z horrorów to polecam obrady z sejmu albo z jakichś komisji, tylko że to takie horrory jak "Martwica Mózgu" czy "Bad Taste" bo niby horror a kupa śmichu
Udam że tego nie przeczytałem
Alex napisał/a:
Zaraz, zaraz, sugerujesz, że o "Recu" mało kto słyszał?
Przecież ten horror jest takim hitem, że Amerykanie zrobili swoją wersję w przeciągu zaledwie kilku miesięcy. Właściwie, dla fana horrorów to IMO wstyd go nie znać
Geeez tu aż trudno uhonorować to odpowiedzią xD
Paranormalkę zobaczę pewnie w przyszłym tygodniu kiedy pojawi się u mnie w cinemacity do którego mam darmową wejściówkę...Filmem który mnie jednak rusza najbardziej i jesli nie pojawi sie w naszych kinach to chyba zrobię tripa, do najbliższego kraju gdzie go grają. Chodzi mi o The Fourth Kind
http://www.youtube.com/watch?v=vVRHOhLP-aA tu macie trailer
Ja sbie doskonale zdaje sprawę ze dla osoby, która niekoniecznie lubuje się w tym temacie będzie to raczej strata czasu 9choć moze?) jednak dla mnie sam trailer był wystarczajacym zastrzykiem żeby kilka nocek zarwać w strachu i do teraz sprawdzać pokój przed, i po zgaszeniu światła.

Homik - 2009-11-15, 04:49

Powiem szczerze że mało kto z moich znajomych miał okazję obejrzeć RECa. Z kolei moim zamiarem nie było odkrycie ameryki, że istnieje taki film jak REC. Sam obejrzałem ten film , zasugerowany opinią kolegi. Nie przypominam sobie, aby REC był "namiętnie" reklamowany przez media. Tyle z mojej strony :\
Raq - 2009-11-15, 11:59

film o którym szumu było tyle co AH1N1 przynajmniej ;p ale no problem. Jeśli o reklamę idzie to REC miał naprawdę dobrą, reklamę w postaci fałszywego newsa o ile mnie pamieć nie myli nawet na gł onetu...tak więc wiesz, w każdym razie film jest dobry i chwała ci za to żeś go docenił ;d
Carmash - 2009-11-15, 12:44

Hmmm, trzeba czym prędzej obejrzeć REC2, chociażby ze względu na uwielbienie jakim darzę hiszpańską szkołę grozy. Czekam również z niecierpliwością na informacje, dotyczące reżyserskiego powrotu Nacho Cerdy.
Jo-Jo - 2009-11-19, 21:03

Odnośnie nietuzinkowego kina grozy -> http://www.youtube.com/watch?v=wLM8_nL_9Sg ... mistrz ...
Homik - 2009-11-19, 21:30

OMG. So sssscary... :razz:

Wygląda jak by ofiara czerpała z tego przyjemność :grin:

Alex - 2009-11-19, 22:53

Ostatnio sobie "Szczęki" powtórzyłem - cóż, film ma swoje lata, ale pomimo że wiedziałem jak sie skończy, siedziałem w bezruchu z oczami na wierzchu. Ten film wciąż ma moc ;)

Od siebie polecę prawie kompletnie nieznane horrory ze studia Full Moon (to te od "Władcy lalek" i "Szatańskich zabawek"), a konkretnie "Gingerdead Man" i "Evil Bong". Ten pierwszy o morderczym ciastku (lame) a drugi o zabójczym... bongu! (he, he. gratka dla miłośników trawki) :D Na obu ledwo można wytrzymać ze śmiechu, ale dzięki temu kompletnie nie nudzą ;) Pełen szacunek dla ludzi, którzy postanawiają w ogóle robić takie perełki ;) Tak więc: Polecam!
Jeśli chodzi o sequel "Gingerdead Mana", to IMO jest jeszcze lepszy od części pierwszej - zwłaszcza jedna scena, gdzie robią sobie jaja i parodię z ukrzyżowania Jezusa ;)

StuntmanMikeL - 2009-11-20, 10:21

Oj tak, "Szczęki" to film, który w moich oczach nigdy się chyba nie zestarzeje. Wszystko w nim jest niemalże idealne (no, poza naukową ścisłością, ale w końcu nie o to chodzi) - bystre dialogi, świetny montaż, genialna muzyka, no i ten klimat... Mogę sobie tylko wyobrazić, co musieli przeżyć w kinie ludzie, który w 1976 roku oglądali ten film po raz pierwszy, ale skoro nawet teraz, po 33 latach dalej potrafi zniechęcić człowieka do pływania, to wtedy musiał wywołać istną panikę.

A skoro mowa o śmiesznych horrorach, to polecam "The Wicker Man" (polskie tłumaczenie jeszcze głupsze niż sam film - "Kult"). Film wybitnie tandetny i nieco nudny, jednak zapewniam - warto przezeń przebrnąć, aby dotrzeć do finałowych scen, które autentycznie, bez krztyny fałszu, rozbawiły mnie do rozpuku. Nie wiem kto siedział nad scenariuszem, ale skoro w jego oczach horrorem jest Nicolas Cage biegający w kostiumie niedźwiedzia, okładający sektę kazirodczych lesbijek pięściami i brawurowymi kopniakami z wyskoku, to owy scenarzysta chyba powinien zmienić profesję... xD

Raq - 2009-11-20, 14:41

Akrobatyczny Daniel napisał/a:
A skoro mowa o śmiesznych horrorach, to polecam "The Wicker Man" (polskie tłumaczenie jeszcze głupsze niż sam film - "Kult"). Film wybitnie tandetny i nieco nudny, jednak zapewniam - warto przezeń przebrnąć, aby dotrzeć do finałowych scen, które autentycznie, bez krztyny fałszu, rozbawiły mnie do rozpuku. Nie wiem kto siedział nad scenariuszem, ale skoro w jego oczach horrorem jest Nicolas Cage biegający w kostiumie niedźwiedzia, okładający sektę kazirodczych lesbijek pięściami i brawurowymi kopniakami z wyskoku, to owy scenarzysta chyba powinien zmienić profesję...
No widzisz ;d bo trza wiedzieć co oglądać ;d ja za ten remake się nawet nie łapałem, za to pierwotna wersja moim zdaniem serio dobra! nie straszna, absolutnie ale dobra jak najbardziej.
Jo-Jo - 2009-11-21, 16:53

Raz - Wicker Man to nie horror.
Dwa - Oryginalna wersja to jeden z najdoskonalszych obrazów jakie widziałem.
Trzy - Rimejk to jeden z najgorszych obrazów jakie widziałem.
Cztery - To najgorsza rola Cage'a w jego karierze.
Pięć - Christopher Lee w oryginale miecie.
Sześć - Proponowałbym nie przyjmować do wiadomości, że w ogóle rimejk istnieje.

StuntmanMikeL - 2009-11-22, 11:07

Jo-Jo napisał/a:
Raz - Wicker Man to nie horror.

Nie? Cóż, oryginał może i tak (nie widziałem), ale ten remake sprawiał wrażenie, jakby podejmował nieudaną próbę przestraszenia widza. Bardzo nieudaną... x)

Jo-Jo napisał/a:
Sześć - Proponowałbym nie przyjmować do wiadomości, że w ogóle rimejk istnieje.

Święte słowa. Szczerze mówiąc, to przez niego nie mam ochoty już nawet oryginału oglądać. Przynajmniej przez jakiś czas.

Kamillo - 2009-11-24, 07:30

W niedzielne popołudnie dziewczyna wyciągnęła mnie do kina na drugą część Zmierzchu. Piszę tutaj, bo według twórców to horror... Dobre sobie, ale ok ;) Przejdźmy do konkretów. O ile jedynka mi się podobała, dwójka wcale. Przez cały film dosłownie nie dzieje się nic. Jest zwyczajnie nudno. Choć... może tym, którzy czytali książki się spodoba. Moja kobieta ma za sobą całą sagę i film sobie chwali, choć także jest delikatnie zniesmaczona.

Podsumowując.. nie polecam :P

Inne ostatnio obejrzane horrory :

Sauna - długo się rozkręca, nudnawy, mało konkretnych akcji. Ale najgorzej też nie jest. Jeśli już masz, można obejrzeć.

Wrota do Piekieł - film przy dzisiejszych standardach można obejrzeć, czasem straszy, czasem śmieszy... Ogólnie całkiem pozytywnie, chociaż szału nie ma.

Egzorcyzmy Dorothy Mills - nuda, nuda, nuda...

Mi - 2009-11-25, 22:29

Paranormal Activity - mówcie co chcecie, ale ja dziś nie usnę w nocy. Mam wyjątkowo słabe nerwy, biorąc pod uwagę historie o nawiedzeniach, a na tym filmie prawie wyzionęłam ducha :madman:.
Alex - 2009-11-25, 22:35

Miho napisał/a:
Paranormal Activity - mówcie co chcecie, ale ja dziś nie usnę w nocy. Mam wyjątkowo słabe nerwy, biorąc pod uwagę historie o nawiedzeniach, a na tym filmie prawie wyzionęłam ducha :madman:.

A ja osobiście liczyłem na coś mocniejszego i się rozczarowałem... Oczywiście, było kilka mocnych momentów (jak np. ta z nogą Katie), ale ogólnie film bardziej ciekawi niż straszy, a ja się miejscami wynudziłem. Lepszy od "BWP", dużo słabszy od "[Rec]".

Kamillo - 2009-11-26, 07:27

Miho napisał/a:

Nie wiem czy jest to spowodowane odmiennością płci czy moim wypaczonym przez drastyczne obrazy mózgiem, ale mnie film w ogóle nie ruszył. Są pojedyncze niezłe akcje, ale napięcia nie ma. Średniak, nudnawy... IMO.

Przypomniało mi się "Zabójcze Ciało" na którym niedawno byłem w kinie. Fajne połączenie horroru i komedii (coś jak Doed Sno). Polecam ;)

Zaratul - 2009-11-26, 11:48

Kamillo napisał/a:

Nie wiem czy jest to spowodowane odmiennością płci czy moim wypaczonym przez drastyczne obrazy mózgiem, ale mnie film w ogóle nie ruszył. Są pojedyncze niezłe akcje, ale napięcia nie ma. Średniak, nudnawy... IMO.

Przypomniało mi się "Zabójcze Ciało" na którym niedawno byłem w kinie. Fajne połączenie horroru i komedii (coś jak Doed Sno). Polecam ;)

Srsly ale porównywać crap dla nastolatków w którym gra beztalencie Megan Fox(no chyba że ktoś uważa pokazywanie cycków za talent to sorry) do bardzo dobrego PA to trochę fail.To chyba twój wypaczony mózg wiesz. :P