Jak sie ustawi playliste z Warm Place, Co spokojniejsze z With Teeth, La mer, Into The Void i jeszcze kilka innych to jest naprawde spokojnie i miło xD
Mike-L napisał/a:
Zwłaszcza Underworld - singiel Dark&Long jest po prostu zabójczy. Słyszał kiedy ktoś o tej brytyjskiej grupie?
To ci od Born Slippy?? Jeżeli tak to dla mnie troszke zbyt technowate, chyba że reszta kawałków jest w innym stylu.Anonymous - 2008-04-16, 17:45
Cytat:
Wiedziałem że właśnie ty się tego czepisz.
"Czepisz?" Czytając Twoje wyznanie przypomniał mi się Chris Cocker.
Cytat:
właśnie ty
Kto wie, chyba sam jedyny staram się odpowiadać na Twoje posty pomimo tego, ze większego sensu to to nie ma.
Cytat:
A takie właśnie histerie wyzwalają w ludziach dziennikarze.
To bardzo skrajny przypadek ^_^ .pyramid.pusher - 2008-04-16, 20:49 Jako że na forum mamy trochę fanów Cowboya Bebopa, winno przypaść... ; )
Ok, ja też dorzucę coś tego pana - Lustmord - Immersion
Niezłe. Muszę napisać, że coraz bardziej podoba mi się twórczość "Lustmorda", oby tak dalej. Carmash - 2008-04-17, 11:32 Na chwilę obecną moje muzyczne zmysły zostały zdominowane przez muzykę duetu "Air". W szczególności staram się zasłuchiwać płyty, z którą miałem dotychczas najmniejszy kontakt , a mianowicie "The Virgin Suicides". Po pierwszym odsłuchaniu krążka mogę polecić kawałki "Playground Love" oraz mój ukochany "Bathroom Girl" (który znałem z wszelkiego rodzaju kompilacji). Ogólnie płytę postaram się ocenić dość konstruktywnie, gdy tylko zakończę jej konsumpcję. Póki co jest cudownie Anonymous - 2008-04-17, 12:10 http://www.youtube.com/watch?v=McWOdo3Nqhw
RSP - Kansha PV
Teledysk niezbyt przypadł mi do gustu, ale piosenka jest zajebiście relaksująca. Pełni rolę motywu przewodniego w bieżącym openingu Bleach.pyramid.pusher - 2008-04-17, 17:40 Wracając do mrocznych klimatów, wrzucam dwa utwory Aghast, wcześniej wspomnianego ambientu "zza grobu"...
Sacrifice Enter The Hall Of IceCarmash - 2008-04-17, 17:45 http://youtube.com/watch?v=l8PtlkgIpf8 - ja zaś poczęstuję was czymś spokojniejszym. Bardzo przyjemny track Carmash - 2008-04-18, 08:04 Jest to mało znany projekt wywodzący się z Austrii, mający na swym koncie jedną płytę, której jednak za cholerę nigdzie nie ściągniesz. Jeżeli jesteś zainteresowany to będę w stanie przesłać ci cały albumik za pośrednictwem linka, dołączonego do wiadomości prywatnej
Co by offtopu nie robić:
Daft Punk - Human After AllBakara_ - 2008-04-18, 13:45 Obłędna nutka z intra Shadow of the Beast
http://www.speedyshare.com/224888723.htmlBersek - 2008-04-19, 11:29 Zna ktoś zespoły bardzo podobne do CoB? (Pod względem wykonywanej muzyki of course :grin2: )Carmash - 2008-04-19, 11:34 Mogę ci polecić zespół "Death". Osobiście słucham tylko ich wybranych kawałków (podobnie jak CoB), ale jest to w moim mniemaniu naprawdę świetny zespół i kawał porządnej muzyki. Dodatkowo polecę Morbid Angel oraz Napalm Death. Chyba wystarczy na początek Bersek - 2008-04-19, 11:38 Dzięki Car już obczajam na youtube
Co do wybranych kawałków Cob to słucham:
-Everytime I Die
-In Your Face
-Next in line
-Downfall
-Follow the Reaper
-Hate Me!
-Are You Dead Yet
-Lake Bodom
- Taste of My Scythe
Resztę to tylko tak "po łebkach" sprawdziłem, ale w końcu muszę wszystkie dokładnie przesłuchać.Carmash - 2008-04-19, 11:56 "Children Of Bodom - Somebody Put Something In My Drink". W moim gronie żadna impreza nie może mieć prawa bytu bez tego kawałka. Jeżeli zahaczyłem już temat coverów, jakie wykonuje CoB, to polecam jeszcze energiczne "She Is Beautiful". Dwa lata temu na wakacjach były to dwie najczęściej śpiewane piosenki przez moich znajomych Zamykający - 2008-04-19, 22:33 Szkoda tylko, że tematu ufoków też nie grał ten oto geniusz, bo inny go oszpecił
http://pl.youtube.com/watch?v=kg-arlB9DIABersek - 2008-04-19, 23:15 .Robak - 2008-04-19, 23:57 http://www.youtube.com/watch?v=uVfz-HoG4ug Imogen Heap - Not Now But Soon
Świetny, klimatyczny kawałek, z pięknym głosem wokalistki prosto z soundtracka do Heroes. Polecam naprawdę. Od kilku godzin już słucham ;pDevinitum - 2008-04-20, 07:32
Bersek napisał/a:
Naszła mnie taka ochota na słuchanie "japońskiej techno napierd*lanki" w stylu tych filmików z tańczącymi dziewczynami z anime, które często ktoś podrzuca na SB
Nie chodzi o techno, prędzej o Happy Hardcore (podgatunek hardcore'u). Bersek - 2008-04-20, 08:19 .Raq - 2008-04-20, 21:11 Jako ze mam chęć wybrać się na IGRY 2008 zasłuchuję sobie muzyki z repertuaru kangaroz ogólnie nie lubię, eastwest rockers jest wporzo, o Kulcie to nawet mówic nie trzeba bo wiadomo ale cholernie wkręcił mnie ten oto kawałeczek klimat jest PRZECUDNY!
http://www.youtube.com/watch?v=C8bOyCq0OXwpyramid.pusher - 2008-04-22, 21:32 My Bloody Valentine - Soon
Tych, którzy wzdrygnęli sę na nazwę zespołu, mogącą kojarzyć się z jakimś emo, uspokajam - My Bloody Valentine to legenda muzyki shoegaze. A cóż to jest? Odpalcie i przekonajcie się ; ) Osobiście ich muzykę określiłbym jako cudowny, mglisty rock.pyramid.pusher - 2008-04-25, 18:17 Niedawno wróciłem ze spaceru po Łazienkach, ot takie sobie poszwędania się. I powiem Wam, niejednokrotnie wspomniany tu Air był idealną scieżką dźwiękowa do spokojnej przechadzki z pozytywnie oślepiającym słońcem wysoko na niebie. Wszystkie albumy francuskiego duetu puszczone czy to po kolei czy na randomie - póki się nie znudzą - świetnie pełnią rolę relaksatorów.
A co do Virgin Suicides, bardzo lubię ten krążek - pachnie Pink Floydami równie intensywnie co gąbka nasączona rozpuszczalnikiem przystawiona do nosa, tutaj jednak jest to jak najbardziej pozytywny motyw. Uważam, że to ich najmroczniejsze i najbardziej przygnębiające dzieło - imo nawet bardziej niż sam film. Dźwięki przepełniające płytę są równie urocze co bezduszne. I mimo że w utworach CHOLERNIE, ale to cholernie nie trawię narracji, w zamykającym płytę Suicides Underground idealnie dopasowała się do muzyki. No i co najważniejsze - można spokojnie słuchać nawet bez obejrzenia filmu - sporo tu utworów których w filmie po prostu nie było, ba, samej muzyki powietrznych jest tam niewiele.mshm - 2008-04-25, 23:46 a ja, mimo iz zapewne wiekszasc z was clusha rocku/metalu, polecam prawdziwe, jamajskie reggae
szczegolnie plyte VA - The Kings of Reggae
genialne utwory, utrzymane w klimacie prawdziwego jamajskiego reggae, nie zadne ragga czy dancehall, po prostu czysta jamajka....
oczywiscie, polecam takze utwory Ragga Jungle. spodobaja sie byc moze fanom drum and bassu, bowiem po czesci sa do nich podobne
nie zapominajmy takze o Bobie Marleyu szczegolnie jego pierwsze, mniej znane utwory.
bo wiem, ze znacie go z takich piosenek jak Could You Be Loved, No Woman No Cry czy tez One Love. malo kto zna jego inne utwory, takie jak np. 400 Years czy tez Johnny Was polecam szczegolnie plyte Rainbow Country Plazior - 2008-04-27, 17:52 Oto taka mala rozmowka z Shout Box'a i szkoda zeby sie zmarnowala.
[Dzisiaj 16:46] Pyramid Head: A ja ostatnio znowu za NINów się zabrałem i wiecie co? Kocham ten zespół również dlatego, że kojarzy mi się z wakacjami - zacząłem go słuchać dokładnie 3 lata temu i od tamtego czasu zawsze będzie kojarzył mi się z lepszymi dniami roku : )
[Dzisiaj 17:14] plazi: A ja The Prodigy się zabrałem i wiecie co? Kocham ten zespół również dlatego, że kojarzy mi się z dziecinstwem - zacząłem go słuchać od urodzenia i od tamtego czasu zawsze będzie kojarzył mi się z lepszymi dniami : )
[Dzisiaj 17:17] Zamykający: A ja żem się na Maidenach wychował. Mi będą się kojarzyć z tymi paroma dobrymi chwilami w moim życiu
[Dzisiaj 17:26] Pyramid Head: Lol, przynajmniej zżynając mogłeś nawias przesunąć w kierunku dwukropka ; P To w takim razie jaki numer Prodidżów leciął przy Twoich narodzinach? Breathe? ^_^
[Dzisiaj 17:33] plazi: Nie, Voo Doo People Breath to jedeny z pierwszych.
[Dzisiaj 18:13] plazi: Uwielbiam rowniez Daft punk'a jeden z pierwszych jakie slyszalem to Around The World xD mialem wtedy ok.3 lat.
[Dzisiaj 18:14] Carmash: Duran Duran pamiętasz? xD
[Dzisiaj 18:18] plazi: lol nawet nic mi nie mow xD Ahh uwielbiam 90'
[Dzisiaj 18:19] Pyramid Head: Durany to raczej osiemdziesiątka ; P
[Dzisiaj 18:22] plazi: Yeah? So what. ja i tak wole 90'
[Dzisiaj 18:24] Pyramid Head: Ano, ogólnie ostatnie 40 lat w muzyce było zajebiste. Przynajmniej jeśli o popularniejszej muzyce mówimy - w XXI wieku ta lepsza zazwyczaj pochodzi od mniej znanych wykonawców imo : )
[Dzisiaj 18:30] plazi: No wlasnie takie lata 30' tez byly zajebiste. A teraz...Takie same Blog'i i Hotele.
[Dzisiaj 18:31] Cez: mnie wkurza ,że muzyka choćby dziejsza nie ma jakiś dobrych bitów....Tylko ugryź suchara
[Dzisiaj 18:34] plazi: No wlasnie. Takie Veridis Quo (Chyba 214701247 osub sie przy tym pocielo)Zaratul - 2008-04-27, 18:13 http://pl.youtube.com/watch?v=EwTZ2xpQwpA