Our Special Place - Mniam Mniam... Nasze przysmaki
Baaly - 2007-12-02, 22:15 Ja po takim jednym mam odruch wymiotny... Ale i tak ubóstwiam.Raq - 2007-12-02, 23:00 ja na widok mleka mam odruch...
nie no wypiję szklankę zagotowanego do buły z dżemem albo miodem...ale inaczej nie ma mowy...wszelkie przetwory mleczne tak ale mleko samo ...nienawidzęBaaly - 2007-12-02, 23:04 Herezja! Mleko to cud świata, w sumie to nie wiem który z kolei ale cud :-) Po kawie i herbacie i boskiej ambrozji jest to mój ulubiony napój.Anonymous - 2007-12-02, 23:17
Cytat:
ja na widok mleka mam odruch...
Mnie po ciepłym boli brzuch , za to zimnym nie pogardzę. Jednak mleka zagęszczanego czy innych wynalazków nie zamierzam próbować...Baaly - 2007-12-02, 23:42 Z kumplem gadaliśmy o żarciu i podsunął taki tytuł: tzatziki. Jakiś sos grecki z rozcieranych ogórków z cebulą i czymś tam. Mówił, że jadł tylko raz, ale niebywale apetyczne. Może ktoś z Was może mi powiedzieć czy to rzeczywiście takie smaczne?Raq - 2007-12-02, 23:49
Baaly napisał/a:
tzatziki
dla mnie pyszne
Ale oczywiście jako dodatek (jak kazdy sos) sam jest poprosu ok ale z mięchem/pizzą (np) super jak lubisz kebab (ja nie) to jest idealny !Baaly - 2007-12-02, 23:52 No to muszę skosztować w takim razie ;]Baaly - 2007-12-02, 23:54 Ja właśnie spożywam mleko z płatkami. Wynoszę ten gatunek ponad wszystko inne mukunio - 2007-12-03, 00:01 Ale zalewasz płatki mlekiem czy suche płatki i mleko w szklance? Bo ja osobiście nienawidze zalewanych. Tylko ta druga opcja.Raq - 2007-12-03, 00:06
MZet napisał/a:
zupa mlecna to już wogóle jakiś koszmar
dokłądnie...never
MZet napisał/a:
kakao
mmmmm....kakao ghhgaghhgaahhh...<ślini się> _Music - 2007-12-03, 00:14 Co wy chcecie od mleka- jest dobre i uber zdrowe.Bersek - 2007-12-03, 07:11 ...Baaly - 2007-12-03, 14:46 Mleko zagęszczone: pyyycha!
Kakao: smaczne, ale po dwóch szklankach zdycham na ból żołądka.
Mleko: Mleko mleko mleko!!
Płatki zalewane mlekiem! Tylko ;] Especially tasty are those with pieces of nuts and honey ;]Trivane - 2007-12-04, 22:34 Platki zalane mlekiem wcinam codziennie na sniadanie; i co dzien jestem zmeczony i spac mi sie chce (a na opakowaniu od platkow jest napis 'daje energie na caly dzien' - gdyby nie mleko to zapewnie bym mdal na kazdym sprawdzianie ). Tak na serio to nie jestem po tym zmeczony, nie potrzebuje przed wyjsciem zzerac duzej ilosci platkow xD rano takze robie sobie kawe z mlekiem i dwoma wielgasnymi lychami cukru... mieszam, czekam, pije i gnam do szkoly albo raczej gonie autobus i zazwyczaj sprawdza sie "Murphy's Law" Anonymous - 2007-12-04, 22:39 Nie zapomne czasow kiedy na sniadanie wcinalem 6 jaj i 0,5 l mleka Raczej power na w-fie był he mukunio - 2007-12-05, 00:02
PR is back napisał/a:
na sniadanie wcinalem 6 jaj i 0,5 l mleka
uuua... Ja nigdy z samego rana nie jestem głodny. Zjadam tylko troche płatków i popijam szklanką soku. Głód tak naprawde nachodzi mnie dopiero tak ze 3 godziny po wstaniu z łóżka.Trivane - 2007-12-05, 00:10
PR is back napisał/a:
Nie zapomne czasow kiedy na sniadanie wcinalem 6 jaj i 0,5 l mleka Raczej power na w-fie był he
A mowia, ze sniadanie jest najwazniejszym posilkiem dnia na obiad cztery kurczaki z 4l koli a na kolacje 60 pierogow z 11 kielbasami wedzonymi + musztarda... nie wliczajac drugie sniadanie z 90 jajkami i 80l mleka wtedy masz 'połer' przez 2 miesiace Anonymous - 2007-12-05, 00:27 hehe postanowilem kiedys ze przytyje i dałem rade teraz juz tylko rekreacyjnie smigam na silke dla zdrowia Bersek - 2007-12-05, 08:02 .Anonymous - 2007-12-05, 08:16 Rzadko próbowałem jeść coś przed szkołą a jak już to robiłem to miałem taką samą sytuację jak Ty, przez co musiałem walczyć z chlebem w drodze do szkoły.Bersek - 2007-12-05, 08:21 ...GordonCommodore - 2007-12-05, 12:37 Raz się zjadło 20 pierogów ruskich sporych rozmiarów z omastą oczywiście xD
Ale była pycha.Trivane - 2007-12-05, 13:08 Ja nigdy nie jem za duzo mozna powiedziec, ze zjadam to co mi daja... takze te wielgasne pizzy mnie troche podtuczyly
PR is back napisał/a:
hehe postanowilem kiedys ze przytyje i dałem rade teraz juz tylko rekreacyjnie smigam na silke dla zdrowia
A moj kolega zre jak nieokielznane prosie... najpierw gada o schudnieciu przy stole (w tym samym momencie nakladajac sobie wysoka gore surowki na widelec) a nastepnie w 5 minut wszystko znika z taleza - bierze doklade i jak zwykle narzeka, ze chyba ma nadwage. Mi osobiscie jego waga nie przeszkadza ale skoro chce schudnac to powinien sie ograniczac z jedzeniem...
P.S - jak sie ma 1.78 to po ilu kg mozna uznawac, ze ma sie nadwage?
P.S.2 - ja jestem chyba troszeczke za chudy jak na moj wzrost Raq - 2007-12-05, 14:50 Ja zawsze byłem chudzina a;e powiem wam ! cotygodniowe weekendowe piwo+ zeru aktywnosci fizycznej + PC + jedzienie wieczorami i w nocy a bez śniadań i brzuszek aż miło się zaokrąglił natomiast zdrowie podupadło baaardzo...
Ja raz zjadłem 12 sporych gołąbków przebije to ktos? pamiętajcie ze ryz jeszcze pecznieje
Prawie mnie na pogotowie musili odwieźć xD ale było dobre Mi - 2007-12-05, 17:21 To niedobrze, my gentlemen, śniadanie to najważniejszy posilek z całego dnia i powinno byc konkretne, buły do szkoły to swoją drogą.
Ja, jak nie zjem śniadania , tragicznie się czuje x). Kręci mi się w głowie, jestem jakaś słaba i wogóle... natomiast często nie mam potrzeby jedzenia obiadu.
Idealny jak dla mnie rozkład posiłków to śniadanie i obiadokolacja ok 18. Nauczyłam się tego na wakacjach w afrykańskich hotelach i było mi strasznie nie na rękę przerzucic się spowrotem na 'sniadanie-obiad-kolacja' w Polsce.
Natomiast idealny dla posiłek na ciepło, czyli obiad/obiadokolacja musi miec dużo warzyw, smażonych, duszonych... bez warzywek ani rusz, zwłaszcza, że nie lubię ziemniaków.
A już najlepiej, jak są zmiksowane z kawałkami kurczaka.
Dlatego ubóstwiam ponad wszystko kuchnię chińską... warzywka, kurczaczek a wszystko to w sosie np. słodkokwaśnym... co ja bym za takie obiadki oddała x] -niestety, moja babcia, u której zawsze jadamy obiad gustuje w kotletach mielonych (których zresztą nie potrafię w siebie wmusic), schabowych, kapuscie, ziemniakach, czyli typowo polskie żarcie.
Chyba muszę znalesc męża chinczyka XD.