Forum Silent Hill Page

Gry - Tekken i inne mordoklepki.

Anonymous - 2008-03-25, 23:58

Cytat:
Bo to jest Dynasty Warriors.
No właśnie słyszałem o tym, ale miał być next genowy - tu w filmiku nie było nazwy DW, więc mnie to zmyliło - myslałem,że "pożyczyli" z tego ciosy.
Cytat:
Gra w oryginale została wydana na X360 i PS3.
No teraz google powiedziało mi, że dałem linka do trailera portu na PS2, ww. tytułu.
Suavek - 2008-03-26, 00:07

Musou = Dynasty Warriors

Wersja na PS2 oczywiście ma biedniejszą grafikę ale dodane jakieś dwa mechy (upodobnione na samurajów) i misje dla nich.

Nie grałem w to (nie działa na HDD) ale sam pomysł rozwalania takiej ilości mięsa armatniego w takim stylu niezbyt mi się podoba. W Gundam Wing czy G Gundam byłoby to jeszcze do pomyślenia ale nie w innych seriach ;>.

PiK - 2008-03-31, 11:56

Ja ostatnio zakochałem się wręcz w Soul Caliburze III. Niszczycielski tytuł w sam raz dla casual playerów. Szybki i cholernie efektowny. Wczoraj ze szwagrem cały dzień nad tym przesiedziałem, a on chyba pierwszy raz widział na oczy PS2.
Pewnie wielu powie, że SC3 zasysa ośle jaja, bo pro gracze tym gardzą i postacie nie są zbalansowane. Może to i prawda, mi ta gra dostarcza mnóstwo funu w trybie VS, a przecież o to chodzi :lol-sweat:
Troche wkurza brak możliwości regulacji poziomu trudności w Story Mode i głupie wstawki QTE, ale to się nie liczy ;]

Suavek - 2008-03-31, 12:25

Zgodzę się, Soul Calibur III jest bardzo dobrą pozycją mimo wad systemu. Sam gdy ją dorwałem to spędziłem mnóstwo godzin na przechodzeniu kolejnych trybów. Bardzo podobał mi się (mimo tego co ludzie gadają) tryb strategiczny oraz możliwość tworzenia własnych postaci. Nie dziwię się, że pozycja bardziej się podoba zwykłym graczom niż Tekken. Ale nie można zaprzeczyć jednak, że postacie są niezrównoważone i są pewne zonki w systemie walki. Sam mając grę dość nieźle wyćwiczoną swego czasu potrafiłem przegrać z kumplami, którzy nie mieli z tytułem w ogóle styczności a mashowali przyciski, że się o pada bałem (w dodatku popularny był Kilik...). No ale na PS2 jest to druga, zaraz po Tekkenie, moja ulubiona nawalanka.

Propo mordoklepek to wkleję z innego forum krótki fragment, możliwe nawet, że tu też już o tym wspominałem ale nadal:

Gundam Seed Destiny Rengou vs Zaft 2 Plus - jak niegdyś byłbym pierwszy do krytykowania gundamowych nawalanek to ten tytuł jest naprawdę dobry (mimo, iż oparty jest na jednej z najgorszych serii anime jakie widziałem). Zaryzykuję stwierdzenie, że rozgrywka mogłaby się nawet spodobać ludziom nie będącymi wielbicielami mechów/anime. Bardzo dobra gra do szybkich deathmatchy z naprawdę ogromną ilością różnorodnych mechów (niemal każdym gra się inaczej). Dzięki oryginalnemu systemowi nie ma też problemów z niezrównoważeniem postaci (im silniejszy mech tym więcej traci się pkt. za zgon). Gram okazyjnie od ponad roku i nadal nieźle się bawię.
Trailer
Przykładowy gameplay (gość jest cienki ale cóż...).

Anonymous - 2008-04-18, 18:32

Garść nowin ze świata bijatyk.
No i mamy - Mortal Kombat 8 będzie... Mortal Kombat vs DC Universe! Scorpion kontra Batman? Goro kontro Superman? Kto wie może ujrzymy LOBO(oby!).
To wiemy z oficjalnych źródeł. Natomiast plotka głosi, że w grze będzie znikoma ilość krwi i zabraknie słynnych dla serii fatalities!
Link i obrazek:
http://kotaku.com/381302/...d-no-fatalities
EDIT: Trailer:
http://www.gamesradar.com...321132945404017

Soul Calibur 4
http://www.videogaming247...nd-art-gallery/
Galeria nowych screenów oraz artów z SC IV: jeden przykładowy: czyż nie są piękne? :wow: :lol:

StuntmanMikeL - 2008-04-18, 18:47

Puty napisał/a:
Mortal Kombat vs DC Universe!

No nie, już to tasiemcowe wypuszczanie kolejnych Mortali było trochę irytujące ale teraz to już na prawdę zawrzałem. Żeby obdzierać MK z jego trademarków? Paranoja, jak chcą wprowadzać zmiany to na LEPSZE! Mam tylko nadzieję że system walk będzie przyjemny, ale cudów nie oczekuję. Z drugiej strony - pomysł skopania tyłka LOBO Scorpionem wydaje się być więcej niż zachęcający!

Puty - dzięks za info :grin2: .

sullivan_1989 - 2008-04-18, 19:24

ULUBIONA CZĘŚĆ
Tekken 3, bo to wg mnie najlepsza bijatyka na konsolę PSX. Dynamiczna, wciągająca i bardzo grywalna.
ULUBIONA POSTAĆ
Hwoarang, ponieważ od zawsze interesowała mnie walka nogami i podoba mi się ten styl.
WADY I ZALETY TEKKENA
+ ciekawe postacie
+ dużo świetnych kombosów
+ świetna (jak na tamte czasy) grafika
+ grywalność, która nie maleje pomimo upływy lat
+ najlepsza bijatyka na PSX :razz:
- Kuma, Panda i Gon jakoś mi nie podeszły
- Tekken Ball Mode jakoś mi do Tekkena nie pasował
- Czasami grając na Hardzie zdaje mi się, że niektóre postacie (w tym
Law są nie do pokonania ^^" )
TEKKEN A INNE BIJATYKI
Bezkonkurencyjnie najlepszy (chodzi mi tu tylko o PSX). Dlaczego? Napisałem to powyżej...

PiK - 2008-04-20, 11:02

Puty napisał/a:
Mortal Kombat vs DC

Pomysł co najmniej dziwny, chociaż niekoniecznie zły. Fabuła Mortal Kombat już dawno wymknęła się spod kontroli. Wystarczy zobaczyć intro do Armageddon, gdzie wyraźnie widać, że twórcy śmieją się z samych siebie ;] Teraz właściwie mogą robić z tym co chcą, chociaż taki crossover to duże zaskoczenie. To nie zmienia faktu, że Lobo bardzo mi tam pasuje.
Mimo brutalności i pozornego mroku MK zawsze był utrzymany w tonacji czarnego humoru, tak jak komiksy o Czarnianinie.
Zresztą...co ja się będę rozwodził nad celem tej krzyżówki. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze ;] Jak będzie to już wyjdzie w praniu.
MK nigdy nie był skomplikowanym i wymagającym mordobiciem, raczej taką grą 4 fun i to się raczej nie zmieni w nowej odsłonie. Oby tego funu nie zabrakło, bo info o braku fatalities trochę dziwi. (Już w Amaggedonie je zniszczyli) Może przez to obniżą kategorie wiekową zyskując więcej potencjalnych odbiorców? No ale kto się przejmuje kategoriami wiekowymi w grach ?:P

StuntmanMikeL - 2008-04-20, 11:09

Jak dla mnie to fabuła MK zawsze była naciągana i nie przywiązywałem do niej większej wagi. Dla mnie się liczyło klepanie misek i o to w bijatyce chodzi, a przy mortalach bawiłem się przednio:). Taki crossover to nawet ciekawa sprawa (ale dajcie mi fatale!!! LOBO pewnie nieźle by dawał). Szkoda tylko, że zabraknie Punishera (on jest z Marvela).
PiK - 2008-04-20, 11:25

No wiadomo, że bijatyka nie będzie miała fabuły niczym RPG, ale do pewnego momentu to się jeszcze jakoś trzymało kupy. Ja mimo wszystko zawszę lubię wiedzieć kto kogo chce bić i dlaczego :P
Co do postaci to mam nadzieję, że oprócz Lobo będzie Joker z Batmana ;]

Carmash - 2008-04-20, 15:48

Gdyby zachować klimat znany z MK2, a także tamtejszy wygląd fatalców (prawdziwie okrutny), to w połączeniu z mrocznym Batmanem oraz ciekawym uniwersum DC Comics, możemy świetne mordobicie. Gorzej jednak, gdy zostanie nam zaserwowany crap w najczystszej postaci.
Bersek - 2008-04-23, 07:36

...
Suavek - 2008-04-23, 13:49

Mortal nigdy nie był pozycją ambitną. Nawet starsze odsłony prawdę mówiąc niczego specjalnego sobą nie prezentują oprócz samego faktu brutalności. Gdyby nie ciekawe Fatality to osobiście bym w to nie grał w dzieciństwie - taka prawda.

Najnowsze części to typowe przeciętniaki. Grałem i przeszedłem całego Deception, i choć, nie licząc trybu Conquest, bawiłem się całkiem nieźle to nie planuję wracać do tej pozycji. Najnowszy Armageddon natomiast to typowa kupa, która odebrała serii to co najciekawsze - efektowne Fatality - na rzecz jakichś beznadziejnych mashowanek na czas. Ucierpiał także system walki ze względu na usunięcie trzeciego stylu walki u postaci. Deception w dodatku miał całkiem niezłe Chess Kombat oraz Puzzle Kombat, które także zniknęły z Armageddon na rzecz Motor Kombat, który się w ogóle nie sprawdził.

Osobiście nie czekam ani trochę na wyżej dyskutowaną pozycję MK vs DC. Na pewno usuną z gry Fatality a system MK nigdy nie był jakiś specjalnie skomplikowany. Co tym samym może przykuć uwagę gracza na dłużej?

Anonymous - 2008-05-06, 14:34

Agrh co Ty gadasz Mortal 1 i 2 mialy swoj klimat :)
Anonymous - 2008-05-06, 17:12

Prawda, dopiero od MK3 a seria zaczęła się szmacić ...
Plazior - 2008-07-17, 10:47

Nowy Street Fighter zapowiada się dosyć ciekawie :) Nowy Trailer do obejrzenia. Klik
Anonymous - 2008-07-17, 23:33

Dobry ten nowy SF. Feeling prawie jak starusieńki SF2 TURBO w nowej oprawie. Pomysł bardzo dobry. Mam ogromny sentyment do tej serii. Siłą rzeczy na tym się wychowałem :D
Plazior - 2008-09-19, 01:43

Nowy trailer z Tekken'a 6 jest IMHO boski :) (nie licząc latającej dziewuchy) Do obejrzenia tutaj. Grafika zapowiada się ciekawie a i klimacik nie najgorszy. Martwię się jedynie o wielkie kupy i latające nastolatki :/ Jak 6 będzie trzymała poziom 3 albo nawet 5 to będe w niebo wzięty :D
Makaroniarz - 2008-09-19, 18:33

plazi napisał/a:
a i klimacik nie najgorszy
Mowisz o Tekkenie? :shock:
Plazior - 2008-09-19, 19:41

Tak, mówię o Tekkenie. IMHO de best :)
_Music - 2008-09-19, 22:14

Po oglądnięciu tego trailera padłem.
Ze śmiechu.
Nigdy nie lubiłem Tekkena, ale trójeczka i dwójeczka była przyjemna.
To co widzimy w T6, to jakaś parodia gaunku bijatyk- samej gry bijatyką już nawet nazwac się nie da, raczej jakaś popierdółka z opcją walki.

SbobekH - 2008-09-20, 07:55

_Music napisał/a:
to jakaś parodia gaunku bijatyk- samej gry bijatyką już nawet nazwac się nie da, raczej jakaś popierdółka z opcją walki.

No może aż tak dokładnie bym nie powiedział, ale sądzę mniej więcej to co Music. Zdecydowane to nie jest już ten Tekken jakiego ja pamiętam.
Z drugiej strony - w końcu to już 6 część także co mieli wymyślić? Chcieli chyba jakoś unowocześnić tytuł i zaciekawić odbiorców, ale żeby już dodawać nawet bronie do walki? Od zawsze to była bijatyka a nie jakaś rzeź..
Podoba mi się design postaci i tereny na których walczymy. Na pewno gdybym miał okazję to zagrałbym w 6tą część aby się przekonać co to tak naprawdę jest.

Makaroniarz - 2008-09-20, 08:20

SbobekH napisał/a:
Z drugiej strony - w końcu to już 6 część także co mieli wymyślić?
Nie musieli wiele wymyslac, starczylby tryb online, sprostowanie fabuly, normalne postacie i dobra grafika, a bysmy mieli kozacaki tytul. Choc pewnie z drugiej strony i tak masa ludzi kupi Tekkena, bo to Tekken. Sa na szczescie tez bijatyki, ktore w 100% zasluguja na ten zaszczytny tytul (vide Virtua Fighter, Street Fighter czy Dead or Alive).
SbobekH - 2008-09-20, 09:33

Makaroniarz napisał/a:
Nie musieli wiele wymyslac, starczylby tryb online, sprostowanie fabuly, normalne postacie i dobra grafika, a bysmy mieli kozacaki tytul.

W Silent Hill'u wystarczyłby klimat, ciekawa fabuła i dobra grafika. Co z tego? Zarówno jak i SH tak i Tekken próbuje iść z ich zdaniem ''duchem czasu''. Bynajmniej ja to tak odbieram.
Pewnie, gdyby było tam to co napisałeś to jeszcze bardziej chciałoby się w to popykać, ale to już nie te czasy chyba.

Makaroniarz napisał/a:
Choc pewnie z drugiej strony i tak masa ludzi kupi Tekkena, bo to Tekken.

Tekken ma bardzo wielu fanów więc zapewne kupią ten tytuł, ale jeśli chodzi o resztę ludzi, którzy będą chcieli sobie po prostu popykać to w większości ściągną Tekken'a z neta i tyle z tego będzie. ;)

Makaroniarz - 2008-09-20, 13:33

SbobekH napisał/a:
W Silent Hill'u wystarczyłby klimat, ciekawa fabuła i dobra grafika
Kazdy Silent Hill to ma. Tekken cierpi na idiotyzmy juz od czasow drugiej czesci :roll: