Forum Silent Hill Page

Silent Hill: Story Telling - Silent Hill: Ghost Town

Gwieka Trzpiot - 2018-12-15, 11:06

W sobotę za tydzień wyjeżdzam do Holandii na święta, więc odpis może pojawić sie lub nie do niedzieli.
Amy Blue Rose - 2018-12-18, 14:37

W porządku i tak mam zamiar się zająć oglądaniem seriali i pisaniem fan ficka w czasie Świątecznym oraz odpoczywać od pracy :) Trzymaj się ciepło Alice a odpisy poczekają.
I'veSeenItAll - 2018-12-19, 09:11

Karel Hjartson - Neely's St

:

bardzo, baardzo powoli zacząłem się do niej zbliżać, próbując jej nie spłoszyć. jednocześnie, ciągle przerażony wcześniejszymi dźwiękami dochodzącymi ze strychu, ściskałem w dłoni siekierę gotowy do ataku.

Gwieka Trzpiot - 2018-12-31, 10:13

:

Po bliższym przyjrzeniu się, dostrzegasz że w kącie pod wisielcem klęczy mała dziewczynka w pozycji modlitewnej. Co chwila, nie otwierając oczu pociąga noskiem obracając główką.

Amelia Jennifer Lavigne - Ridgeview Medical Clinic

I'veSeenItAll - 2019-01-02, 16:34

:

~co ona tu robi? przecież jest niebezpiecznie!~ pomyślałem i powoli zacząłem się przesuwać w jej stronę, ciągle rozglądając się dookoła w razie jakiegoś niebezpieczeństwa. z każdym krokiem coraz wyraźniej słyszałem bicie mojego serca i szum krwi ~a co, jeśli to ona jest niebezpieczna?~ pomyślałem, będąc już tuż za nią. ostrożnie, w sumie nie wiedząc co robię, szturchnąłem delikatnie jej ramię tępym końcem siekiery.

Amy Blue Rose - 2019-01-03, 12:08

Amelia Jennifer Lavigne - Ulice Miasta

:

Nie zastanawiając się wiele, weszłam do środka i skierowałam do pomieszczenia obok drzwi wejściowych

Gwieka Trzpiot - 2019-01-05, 10:10

:

Dziewczynka pisnęła niezwykle głośno a potem zaczęła płakać.

:

Męska toaleta. Płatna.

I'veSeenItAll - 2019-01-05, 10:50

:

gdy dziewczynka pisnęła, sam rozdarłem się jak poparzony, nie spodziewając się takiej skali głośności, po czym przypomniałem sobie, co w domu czeka, więc praktycznie bezgłośnie podszedłem do niej i przykucnąłem
-hej mała, co się tutaj stało w ogóle? - powiedziałem szeptem mając nadzieje że nasze wrzaski nie przyciągną niczego zabójczego.

Gwieka Trzpiot - 2019-01-14, 19:07

:

Poza płaczącą dziewczynką nic się nie stało. Nie reagowała inaczej niż strachem i płaczem.

I'veSeenItAll - 2019-01-18, 10:44

Karel Hjartson - neely's St

:

-hej, nie płacz. już wszystko dobrze. nic Ci nie jest? - zapytałem się, ciągle trzymając bezpieczną odległość, jakbym nie chciał jej przestraszyć jeszcze bardziej. kolana zaczęły mi drętwieć, więc usiadłem ostrożnie na podłodze obok niej, jednak ciągle trzymałem w jednej ręce siekierę, nie mając pewności, czy zaraz coś nie zaatakuje z mroku.

Amy Blue Rose - 2019-01-20, 18:45

:

Nie zastanawiając się długo ominęłam to pomieszczenie i poszłam dalej korytarzem na wprost siebie

Gwieka Trzpiot - 2019-01-21, 09:46

Karel Hjartson - neely's St

:

Kiedy dziewczynka odwróciła do ciebie swoją zasmarkaną i zapłakaną twarzyczkę, stała się widoczna dla ciebie także bez pomocy okularów - Nie jesteś od Nich... - wyszeptała, pociągając nosem, po tym jak ci się przyjrzała ukradkiem.

:

Dalej była toaleta dla kobiet i inwalidów, też płatna, okno recepcji, w którym ktoś siedzi oraz drzwi oznaczone numerami 1-5

I'veSeenItAll - 2019-01-25, 15:52

:

-jednym z nich? kogo masz na myśli, słonko? - zapytałem, lecz widząc niepewność na jej twarzy delikatnie się uśmiechnąłem i wyciągnąłem rękę w stronę dziewczynki
-gdzie są moje maniery? nie przedstawiłem się. Karel jestem. a Ty?

Gwieka Trzpiot - 2019-01-28, 10:37

:

- Lyra - odpowiedziała dziewczynka i przetarła nos rękawkiem i ręką - Jesteś pewien, że skóroczłapów tu nie ma? - spytała.

Amy Blue Rose - 2019-01-28, 19:44

:

Podeszłam pod okno recepcji aby przyjrzeć się temu komuś, zastanawiałam się co tu robi w tak paskudnym miejscu. W duchu modliłam się aby nie była to żadna kreatura która nagle mnie zaatakuje i będę musiała się bronić nożem

I'veSeenItAll - 2019-02-01, 11:35

:

- miło mi Cię poznać, Lyra. Piękne imię. - powiedziałem i zacząłem się rozglądać po poddaszu - powiem Ci szczerze, Lyra, że nie mam pewności czy ich tutaj nie ma, ale mam wielką nadzieję na to. w razie czego - wskazałem wolną ręką na siekierę - będę Cię bronił.
wstałem z podłogi, otrzepując spodnie z kurzu i przeciągnąłem się, by rozprostować kości.
- powiedz mi słonko, czy wiesz co się tutaj stało? czemu jesteś tu sama? - na chwilę się zamyśliłem i spojrzałem na wisielca przed nami - wiesz kim on jest?

Gwieka Trzpiot - 2019-02-02, 09:23

:

W okienku siedzi starsza pani, na której połowie głowy wyrastają grzyby podobne do pieczarek. Kobieta zajmuje się papierologią, jakby nie działo się nic nadzwyczajnego.

:

- On? - Zdziwiła się, ale jak tylko spojrzała na wisielca - to tylko strach na wróble. Dziadek był farmerem.

I'veSeenItAll - 2019-02-07, 08:37

Karel Hjartson - Neely's ST

:

-strach na wróble? - podszedłem bliżej wisielca, by się mu dobrze przyjrzeć.
- Lyra, dlaczego byłaś tu sama, gdy przyszedłem? Zgubiłaś się?

Gwieka Trzpiot - 2019-02-11, 10:44

Karel Hjartson - Neely's ST

:

Wisielec faktycznie okazał się kukłą wypchaną starą słomą.

- Skóroczłapy. Dowiedziały się, gdzie mieszkam. - odpowiedziała.

od strony wejścia na strych dało się słyszeć jakieś ciche dźwięki.

I'veSeenItAll - 2019-02-11, 15:49

:

gdy tylko usłyszałem dźwięki dobiegające zza moich pleców stanąłem jak wryty przed Lyrą, nie mogąc się ruszyć.
-Lyra. Czy te Skóroczłapy poszły za Tobą aż tu, na strych? - zapytałem się dziewczynki, próbując zachować zimną krew. jednocześnie nasłuchiwałem czujnie czy coś, co wydało hałas przy wejściu przypadkiem się nie zbliża.
- jak one w ogóle wyglądają? - dodałem po chwili, mając nadzieję, że nie będę musiał z nimi spotkać się oko w oko.

Amy Blue Rose - 2019-02-13, 16:49

:

Podeszłam bliżej i zapytałam:
-Proszę Pani skąd się tu Pani wzięła? I co to za papiery?

Gwieka Trzpiot - 2019-02-14, 10:18

:

- Jak potwory. - wyszeptała, widząc że sytuacja robi się napięta. Gdy hałasy zaczęły narastać, dziecko wspięło się na stracha na wróble i próbowało przeciąć sznur.

:

- Spóźniła się pani - odpowiedziała grzybowa staruszka, jakby przyjmowała kolejnego pacjenta - Pani lekarz czeka już od trzech godzin.

Gwieka Trzpiot - 2019-02-18, 10:19

Kolejny epizod Silly Hill od Yamallow z Deviant Arta. Cieszcie się, gdyż za 99 dni wyłączą nam wolny internet i nic nie opublikujecie, gdy nie będziecie mieć licencji na ukazanie fragmentu miasta, które znajduje się w tle waszego zdjęcia z wakacji (strajk 23 marca).

I'veSeenItAll - 2019-02-22, 19:33

:

-daj, pomogę Ci. cokolwiek to da. - pomogłem małej zejść ze stracha na wróble po czym sam naprężyłem stryczek na którym wisiał i zacząłem go przecinać siekierą, trzymając praktycznie za samo ostrze. - powiedz mi, co jest tak istotnego w tym strachu na wr.. - nie zdążyłem dokończyć zdania, bo runąłem z nim jak długi na ziemi.

Gwieka Trzpiot - 2019-02-25, 10:33

:

- Szybko, zrzuć go ze schodów! - pisneła dziewczynka, otwierając drzwiczki okna.