A tu mamy petycja do Konami/SCEE w sprawie udostępnienia Silent Hill na europejskim PS Store (zarówno na PSP i PS3). Mimo, iż pojawiła sie ona miesiąc temu podpisało sie tylko 8 osób. Ktoś się chce dopisać?StuntmanMikeL - 2010-05-09, 20:07 Ale lamy, nie wiedzą co dobre. No jasne, że się podpisałem. Fajnie by było jeszcze raz zagrać bez konieczności odkopywania starego szaraka z szafy.Żelazko - 2010-05-28, 18:32 Na Silent Hill Town Center użytkowniczka Juli zapodała ciekawe zdjęcie osoby, którego nie znam imienia, ale jest niemal że 100% kopią Heather z Silent Hill 3 . Pomyślałem że przydało by się i umieścić to tutaj.
Mi - 2010-05-29, 10:18
Żelazko napisał/a:
ale jest niemal że 100% kopią Heather z Silent Hill 3
No to chyba zależy od punktu widzenia, bo dla mnie ona w ogóle Heather nie przypomina :razz: ...Doxepine - 2010-05-29, 12:14 Może i nie przypomina, ale jako aktorka grająca Heather byłaby świetna (przynajmniej twarzowo) Trivane - 2010-05-29, 12:25 Ja również nie widzę podobieństwa, ale pani tak czy inaczej urokliwa :-]StuntmanMikeL - 2010-06-01, 12:31 Nnnnnooo, te piegi i fryzura to tak, ale reszta kniapy tej pani raczej mi Heather nie przypomina.Rooster - 2010-06-25, 14:47 http://www.mytopclip.com/...ie-trailer-2010
jakby się ktoś nie znał to by się dał nabrać Kwiatek1993 - 2010-07-23, 18:33 Nie mam pojęcia czy ktoś kiedyś już o tym wałkował ale na angielskiej wikipedii poświęconej całkowicie Silent Hillowi znalazłem wiadomość o tym, że tytułowe fikcyjne miasteczko Silent Hill znajduje się w amerykańskim stanie Maine ( ogólna kraina nazywa się New England ) i nie wiem czy ktokolwiek tutaj o tym wie ale jedno miasto z Silent Hilla jest prawdziwe. Chodzi o Portland miasto do którego SPOILER ( przeprowadził się Harry z Cheryl/Heather
po wydarzeniach z pierwszej części Silent Hilla) END SPOILER . Jeśli ktoś ma dostęp do programu który się zowie Google Earth niech sobie wstuka nazwę "Portland . Maine". Angielska wikipedia o silent hill to potwierdza.
To się nawe zgadza okolice są bardzo podobne , pełno tam jezior i okolicznych małych miast przybrzeżnychPlazior - 2010-07-23, 18:40 Wow... Nie żebym się czepiał, ale to że Portland istnieje to wiadomo chyba nie od dziś Kwiatek1993 - 2010-07-23, 18:42
Plazior napisał/a:
Wow... Nie żebym się czepiał, ale to że Portland istnieje to wiadomo chyba nie od dziś
To mi jest bardzo przykro, że jako fan nie wiedziałem tego, ale minęło już sporo czasu od mojego ostatniego "pobytu w Silent Hill" Wendigo - 2010-07-24, 22:27 http://dagobah.biz/flash/PHf1.swf Nie wiem czy było, ale dla mnie to pocisk. PiramidHead metalhead, w tle znany pewno Wam utworek :3
EDIT: Kwiatek równie dobrze mogłeś wyskoczyć z rewelacją, że to państwo w którym znajduje się Silent Hill, czyli USiA naprawdę istnieje ;3Kwiatek1993 - 2010-07-25, 11:18
Wendigo napisał/a:
EDIT: Kwiatek równie dobrze mogłeś wyskoczyć z rewelacją, że to państwo w którym znajduje się Silent Hill, czyli USiA naprawdę istnieje ;3
Aż za takiego morona mnie uważasz ?StuntmanMikeL - 2010-07-25, 12:11
Kwiatek1993 napisał/a:
Aż za takiego morona mnie uważasz ?
Cóż, pokazałeś tylko, że asem z geografii nie jesteś, co jeszcze nie czyni Cię debilem, prawda?
Co prawda każdemu byłoby cięzko spamiętać nazw blisko 20 tyięcy miast w samych Stanach Zjednoczonych, ale akurat Portland dosyć czesto pojawia się w grach, filmach czy literaturze, więc trochę dziwne że jeszcze się z tą nazwą nie spotkałeś.
Rooster napisał/a:
http://www.mytopclip.com/...ie-trailer-2010
jakby się ktoś nie znał to by się dał nabrać
No, no. Zwykle fake trailery wywołują u mnie uśmiech politowania, ale ten akurat jest całkiem przekonujący. Jeszcze jeśli ktoś nie ma pojęcia z jakich to innych filmów Seana Beana zostały wzięte te urywki, to totalnie dałby się nabrać. xDKwiatek1993 - 2010-07-26, 09:23
StuntmanMikeL napisał/a:
Kwiatek1993 napisał/a:
Aż za takiego morona mnie uważasz ?
Cóż, pokazałeś tylko, że asem z geografii nie jesteś, co jeszcze nie czyni Cię debilem, prawda?
Co prawda każdemu byłoby cięzko spamiętać nazw blisko 20 tyięcy miast w samych Stanach Zjednoczonych, ale akurat Portland dosyć czesto pojawia się w grach, filmach czy literaturze, więc trochę dziwne że jeszcze się z tą nazwą nie spotkałeś.
Z Portland spotkałem się, że pochodzi z tego miejsca Stephen King, kręcony był tam Skazany na Shawshank
Ale nigdy nie skojarzyłem prawdziwego Portland z tym z Silent Hilla być może dlatego, że za bardzo nie przywiązywałem uwagi do nazwy w grze.
Szkoda ze tak trąci Homecoming i filmem, ale jest git Bersek - 2010-09-28, 20:46 http://www.youtube.com/watch?v=vN3QS-VCcKA
Silent Hill miało zaszczyt gościć w piosence Słonia. 0:58
Ostrzegam, że tekst nie należy do najlżejszych. Raczej 18+ Tak tylko mówię, żeby warna nie wyłapać Kwiatek1993 - 2010-10-25, 20:51 http://www.youtube.com/wa...player_embedded
Nagrywane w jakimś studiu : utwór You're not Here z Silent Hill 3
widać, że nagrywane sporo po nagraniu soundtracku do 3-jki bo Mary zapomniała tekstu Plazior - 2010-11-15, 04:10 Silent Hell in Liberty City Jest to pół-parodia Silent Hill od twórcy pełno metrażowego filmu parodiującego Heavy Rain w GTA4. Świetne wykonanie.