|
|
Forum Silent Hill Page
|
|
Silent Hill 2 - Wątpliwość
Anonymous - 2007-12-05, 08:19 Temat postu: Wątpliwość Wysłany: Czw Gru 09, 2004 6:55 pm Temat postu: Wątpliwość
--------------------------------------------------------------------------------
Czytałam niedawno temat o oku piramidka.Było tam napisane ,że sie ruszało.Nie widziałam go,ale zauważyłam coś innego.Na środku ,,okapu'' było jakby jakieś mięcho.I też sie ruszało.Co to było?
A może miałam jakieś zwidy?
pyramid.pusher - 2007-12-05, 08:20
Wysłany: Czw Gru 09, 2004 7:02 pm Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
Ja tam żadnego mięcha z przodu nie widziałem Natomiast przeglądając galerię w SH2 ODKRYCIA możesz zobaczyć, że Piramidziak ma jakieś mięcho z tyłu - Nie wiem dlaczego, ale kojarzy mi się ono ze zgniłymi mięśniami człowieka, którego obdarto żywcem ze skóry (Chociaż wygląda też trochę jak zgniłe mięso mielone )
Anonymous - 2007-12-05, 08:21
Wysłany: Czw Gru 09, 2004 7:11 pm Temat postu:
Aha...A ja myslam że wynalazłam coś nowego...
Ale dzieki!
Anonymous - 2007-12-05, 08:21
Wysłany: Czw Gru 09, 2004 7:18 pm Temat postu:
Piramidek pod kubłem nie ma nic zastanawiam się czy twórcom się poprostu "Nie chciało" robić mu czegoś pod maską
Anonymous - 2007-12-05, 08:22
Wysłany: Czw Gru 09, 2004 7:27 pm Temat postu:
Mnie sie taki łeb podoba.Im bardziej nieludzki, tym lepszy
Anonymous - 2007-12-05, 08:22
Wysłany: Pią Gru 10, 2004 12:33 pm Temat postu:
Pociesze Cie ja tez widzialem ,,miecho" na glowie pana P. z przodu
Anonymous - 2007-12-05, 08:23
Wysłany: Pią Gru 10, 2004 2:01 pm Temat postu:
Dzięki ci bardzo.
Ostatnio oglądałam intro z 2 Silenta.I to mięcho faktycznie było...
Anonymous - 2007-12-05, 08:24
Wysłany: Pią Gru 10, 2004 2:50 pm Temat postu:
To pewnie jakis tajny spisek Konami majacy na celu wprowadzenie zametu wsrod graczy
Anonymous - 2007-12-05, 08:24
Wysłany: Czw Lut 10, 2005 4:51 am Temat postu:
Ja tam widze tylko krew na tym jego blaszanym berecie :] Jak ktos z was ma screena czy cos to niech pokaze, bo moze rzeczywiscie nie zauwazylam tego schabu na jego lepetynie
R4Zi3L - 2007-12-05, 08:25
Wysłany: Czw Lut 10, 2005 11:41 am Temat postu:
w coś musiał wbić tą włócznie....
Anonymous - 2007-12-05, 08:26
Wysłany: Czw Lut 10, 2005 10:05 pm Temat postu:
Luke_Skywalker napisał:
Cytat: | Piramidek pod kubłem nie ma nic zastanawiam się czy twórcom się poprostu "Nie chciało" robić mu czegoś pod maską |
Jak to możliwe jeżeli zabijając się na końcu, przebija się włócznią gdzieś nad szyją??
Anonymous - 2007-12-05, 08:26
Wysłany: Czw Lut 10, 2005 10:26 pm Temat postu:
Eee, jemu chodzi o to że jak shackujesz kamerę tam nic nie ma. W zamyśle twórców, PH miał głowę. Miałem gdzieś kiedyś przed formatem jeden z pierwszych szkicy PH, jeszcze bez okapu.
Anonymous - 2007-12-05, 08:27
Wysłany: Pią Lut 11, 2005 1:33 am Temat postu:
Cytat: | Miałem gdzieś kiedyś przed formatem jeden z pierwszych szkicy PH, jeszcze bez okapu. |
Anonymous - 2007-12-05, 08:32
Wysłany: Pią Lut 11, 2005 1:44 am Temat postu:
Ta jego trąba wygląda jakby miała połączenie z... z.... z... no właśnie z
Anonymous - 2007-12-05, 08:35
Wysłany: Nie Lut 27, 2005 1:13 pm Temat postu:
O w trąbe :shock: Dobrze ze ci z Konami nie przystaneli na ten projekt.Z tym koszonaśmiecio-okapem wyglada o niebo lepiej
Anonymous - 2007-12-05, 08:36
Wysłany: Wto Maj 31, 2005 6:49 pm Temat postu: A gdyby tak obejrzeć sobie oko na filmiku...
Hejeczka ^^ Tak do autorki tego tematu - jak kcesz zobaczyć oko Piramidka dokładnie w całej okazałości, to ściągnij sobie taki filmik o nazwie "Fukuro" (będzie dostępny gdzies w necie i to w niezłej jakości, wystarczy dobry program P2P). Pamiętasz scenkę z piramidogłowym gwałcącym co popadnie? No to to jest taki specjalny filmik spreparowany przez samych twórców... ze scenkami tego typu, które widzimy w grze + paroma dodatkowymi nowymi szczegółami (coś w rodzaju przedstawienia piekła). Może to Cię zaciekawi, a jeżeli juś to znasz, to sorka za nudny wykład ^^"
Aha! Tak żeby nie było... to jest prawdopodobnie oko Piramidka (czyli tak na 99%) bo filmik dotyczy tylko jego ...a poza tym jest obrzydliwe...trochę -____- (jakie wytłumaczenie ^^")
Anonymous - 2007-12-05, 08:37
Wysłany: Czw Cze 09, 2005 7:58 pm Temat postu:
hmm trzeba looknąc na to... moze byc ciekawe.. a obrzydliwe rzeczy to akurat zazwyczaj sa niezle :]
a mi sie na jednym zdjeciu wydawalo, ze Piramidkowi spod okapu z tyłu wystaja dready.. gdyby nie byl zgnily to by wygladal jak Bob Marley :]
Anonymous - 2007-12-05, 08:38
Wysłany: Pią Cze 10, 2005 5:05 pm Temat postu:
Piramid Head bez Piramid Head nie byłby Piramid Head.
...wiem, bardzo długie rozbudowane zdanie...
P.S.
ciekawy temat swoją drogą, a w szczególności omawiany PH - wie ktoś gdzie można znaleść jakieś szczegółowe info dotyczące tego osobnika?
Anonymous - 2007-12-05, 08:39
Wysłany: Pią Cze 10, 2005 8:05 pm Temat postu:
Co do pytań dotyczących "co ma Piramidek pod beretem" może znajdziecie odpowiedź pod tym linkiem :
http://www.psxzone.opalne...ll/index-a.html
Są tam odkrycia z Silent Hill 2.
Anonymous - 2007-12-05, 08:39
Wysłany: Sob Cze 11, 2005 11:01 am Temat postu:
taaa.. w odkryciach niby jest jakieś tam jedno zdjęcie.. ale tam widać te jego dready właśnie. I tak pomysl PH z okapem na łbie jst świetny, jakoś trudno byłoby go pobić innym projektem na tego pana :]
Iskariota - 2008-01-17, 11:43
Nie chce zakłądać nowego tematu ale pare spraw o piramidku nie wiem, mianowicie, na forum wspomnina się że to osobisty kat Jamesa, że tylko on widzi go takim jakim jest, czyli jak reszta potworów. W jednym z pism (niepamiętam jakie) gdzie były refleksje o SH2 wspomniano że TYLKO PH jest rzeczywistym potworem, a reszta to majaki. Ja się pod tym podpisuję, bo to by wyjaśniało dlaczego Piramidka "molestuje" inne potwory, poprostu sam jest jakby z innego gangu w SH.
OldSnake - 2010-11-15, 18:52
Iskariota napisał/a: | W jednym z pism (niepamiętam jakie) gdzie były refleksje o SH2 wspomniano że TYLKO PH jest rzeczywistym potworem, a reszta to majaki. |
Ja jestem zdania, że PH jest potworem wytworzonym przez umysł głównego bohatera(i zapewne tak jest), lecz jeśli jest jakaś szansa, że PH istnieje w rzeczywistości, a nie w iluzji to znaczyłoby że jest po prostu człowiekiem, który został nieco skrzywiony psychicznie i fizycznie przez los czy kogoś, a wtedy można by go było nazwać potworem ale tylko w przenośni a nie dosłownie, ponieważ potwór to istota, która w rzeczywistości nie istnieje.
Wendigo - 2010-11-21, 17:31
OldSnake napisał/a: | lecz jeśli jest jakaś szansa, że PH istnieje w rzeczywistości, a nie w iluzji to znaczyłoby że jest po prostu człowiekiem, który został nieco skrzywiony psychicznie i fizycznie przez los czy kogoś, a wtedy można by go było nazwać potworem ale tylko w przenośni a nie dosłownie, ponieważ potwór to istota, która w rzeczywistości nie istnieje. | Niiieeeee!!! Bugimen!!!
OldSnake napisał/a: | Ja jestem zdania, że PH jest potworem wytworzonym przez umysł głównego bohatera | Bo tak jest i masz rację, tak twierdzi też Lost Memories.
Swoją drogą widać tu nieźle konflikt fabularny SH2 i SH: Homecoming, zupełnie jakby producent Piramidków mógł czytać w myślach i wyczytał sobie o Piramid Headzie z głowy Jamesa:]
Undertaker - 2012-01-03, 19:57
Wendigo napisał/a: |
Swoją drogą widać tu nieźle konflikt fabularny SH2 i SH: Homecoming, zupełnie jakby producent Piramidków mógł czytać w myślach i wyczytał sobie o Piramid Headzie z głowy Jamesa:] |
Taki sam problem jest z produkcjami filmowymi z pod znaku SH które mają "wiernie" trzymać klimat serii. W pierwszej części odegrał on rolę tylko i wyłącznie ozdobną. W drugiej odsłonie filmu prawdopodobnie znów ujrzymy PH, widziałem zdjęcia z planu. Dla mnie PH powinien być ikoną SH2 i tyle. Jest wymysłem James'a, Lost Memories tak twierdzi koniec, kropka.
|
|
|