|
|
Forum Silent Hill Page
|
|
Silent Hill 2 - James i Mary w intro
Mannequin - 2010-07-09, 18:48 Temat postu: James i Mary w intro Spójrzcie na to zdjęcie i powiedzcie mi - czy wiecie dlaczego James wynosi Mary z więzienia? Jakieś ukryte znaczenie? Bo zobaczcie: Kraty w oknach i te w ścianie to całkiem jak z więzienia.. O co w tym może chodzić?
R4Zi3L - 2010-07-09, 19:42
Może ze James jest uwięziony w swoim koszmarze?
Wendigo - 2010-07-09, 21:28
Albo chce uwolnić Mary z koszmaru?
Mannequin - 2010-07-09, 22:04
Jeśli chce uwolnić Mary z koszmaru o znaczy, że to więzienie jest dla niego czymś szczególnym? Jakimś koszmarem, w którym James nie chce się znaleźć (zabójstwo żony -> więzienie) ? Wiem wiem mongloskie teorie
Wendigo - 2010-07-10, 00:38
Ja to widzę tak:
James=James
Mary=Mary
Więzienie=Silent Hill
James próbujący wynieść Mary z więzienia=James próbujący wynieść Mary z Silent Hill
Możliwe też, że to zwłoki Mary, które symbolizują, że Mary nie żyje.
Vizitado - 2010-07-11, 10:40
Też sądze, że więzienie to swoista metafora Silent Hill.
AlaV - 2010-07-14, 00:33
Ale zwróćcie też uwagę, ze w trailerze to więzienie bardzo przypomina te korytarze z celami w Więzieniu w SH2. Może to jest jakieś nieznane nawiązanie fabularne?:D Bo coś mi się wydaje, że twórcy rzadko mieli aż takie metafory (no z wyjątkiem SH4 ^^)
Mannequin - 2010-07-14, 15:20
Może James siedzi w więzieniu hyhy
Miho: A może chcesz zarobić warna? Jeszcze jeden taki spam i z przyjemnością wystawię.
Pink - 2010-07-19, 10:58
Nie doszukiwałbym się w tym jakiegoś ukrytego sensu.
No, ale jeśli miałbym powiedzieć coś na temat tej sceny to tak:
Więzienie symbolizuje Silent Hill, z którego ciężko wydostać się Jamesowi. Mary w rękach.. hm.. James chce wyjść z Silent Hill, ale właśnie wraz z nią. Potwory są symbolem całych trudności stawianych przed głównym bohaterem. No i mają za zadanie robić piorunujące wrażenie. I szczerze wywiązują się z tego doskonale.
StuntmanMikeL - 2010-07-20, 16:04
[SPOILER ALERT]A może po prostu Jim wynosi zwłoki Marii, po tym jak ta kipnęła na koi w bliżej niesprecyzowanych okolicznościach? Jakaś wycięta scena może tam miała jeszcze być.[/SPOILER ALERT]
OldSnake - 2010-11-13, 15:21
Więzienie pokazuje, że James zabił swoją żonę za co został ukarany, a kraty symbolizują zamknięcie zarówno umysłu jak i ciała. To by było na tyle.
|
|
|