|
|
Forum Silent Hill Page
|
|
Projekt Silent Hill - Rekrutacja
Nazar - 2010-06-13, 02:58 Temat postu: Rekrutacja SHP Team rekrutuje!
Jeżeli:
- chcesz wziąć udział w tworzeniu forumowego projektu,
- masz ciekawe pomysły i bujną wyobraźnię,
- dotrzymujesz słowa,
- lubisz się angażować w to, co robisz,
- jesteś w stanie wygospodarować w wakacje ok. 3 godzin wolnego czasu tygodniowo,
zapraszamy Cię do przyłączenia się do naszej skromnej grupy zajmującej się projektem!
Poszukujemy osób, które pomogłyby przy projektowaniu i tworzeniu m. in.:
- fabuły i scenariusza,
- lokacji, postaci, przedmiotów,
- zagadek, "smaczków",
- nastroju panującego w grze, oprawy audiowizualnej,
- ciekawych rozwiązań gameplay'u
Nie musisz umieć rysować, tworzyć grafiki 2D/3D, komponować itp. Jeżeli umiesz słowami opisać swój pomysł - super, właśnie o to nam chodzi!
Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt na priv, GG, lub w tym wątku. Gdyby ktoś miał wątpliwości lub pytania - chętnie wszystko wyjaśnię Zapraszamy!
Nazar - 2010-06-13, 22:13
Najlepiej, żeby każdy chętny wpisał się do tego wątku i krótko opisał, co chciałby robić przy projekcie także posłużę przykładem i wpiszę się pierwszy.
Chciałbym zajmować się sprawami technicznymi oraz grafiką. Mogę też pomóc przy pozostałych elementach projektu. W wakacje znajdę odpowiednią ilość wolnego czasu, można się ze mną skontaktować przez forum lub GG.
Wasza kolej - zbieramy ekipę i zabieramy się do konkretów!
R4Zi3L - 2010-06-13, 22:33
Chciałbym zajmować się sprawami koncepcyjnymi, moze nawet czyms troche techniczym jak mnie ktoś przyuczy. Trudno mi powiedziec narazie o praktycznie malo co wiem o pro aktualnie
lonewined - 2010-06-14, 15:26
Jak każdy, to każdy
Chciałabym zajmować się grafiką (szkice koncepcyjne, tekstury, etc.). Mogę pomóc w tworzeniu fabuły, zagadek i innych tego typu elementów.
Nazar - 2010-06-14, 20:45
Jeśli chodzi o sprawy techniczne, to mogę pomóc, jeśli ktoś chciałby się czegoś nauczyć, bo nie jest to skomplikowane. Wystarczy umiejętność obsługi myszki i klawiatury
tumi1 - 2010-06-14, 21:21
Cześć Nazar Dla mnie dialogi. Ew. mogę załatwić image postaci :] Jestem pismakiem, nie dla mnie grafika etc.
Juveninho - 2010-06-14, 22:41
Trochę piszę, więc może bym się nadał, nie wiem tylko czy póki co nie za mało "wczuty" w SH jestem
Nazar - 2010-06-14, 22:45
Nie ma problemu - nasz projekt wcale nie musi być kalką SH. Osobiście wolałbym nawet, by powiązań z SH było jak najmniej (i tak do tej pory projekt wyglądał), ale to wyłącznie moje zdanie
Mi - 2010-06-14, 22:56
Chciałabym zajmować się tekstami, notatkami, zagadkami oraz tzw. mindfuckami .
Kośmin - 2010-06-14, 23:12
Ja widziałbym siebie w obszarach muzyki i dźwięku. Jakby jakieś filmiki w grze miały powstać to tez bardzo chętnie je udźwiękowię.
Nazar - 2010-06-15, 21:47
Fajnie, jest nas coraz więcej Jeszcze gdybyście tylko napisali, kiedy macie wolny czas w wakacje i o jakiej porze dnia (z reguły) oraz preferowaną formę kontaktu. Jak sprawdziliśmy w praktyce w ciągu ostatniego roku, konferencje to stanowczo za mało, więc organizację projektu trzeba trochę zmienić na bardziej zadaniową. A do tego potrzebny jest chociaż przybliżony grafik
Kamar - 2010-06-16, 12:04
Długo się zastanawiałem nad zgłoszeniem się do projektu i dalej jeszcze nie jestem pewny, czy jestem w stanie realnie pomóc swoimi umiejętnościami. Powiem tak: jestem zainteresowany, ale wolałbym jeszcze dokładniej to omówić (zapewne z Nazarem?). Jak coś to na GG dostępny będę wieczorem koło 21-22.
FatyG - 2010-06-17, 18:01
Z chęcią rozpromuję projekt w celach czysto informacyjnych.
Wiele osób, które uważa się za fanów SH (a które znam osobiście) nigdy o niniejszym projekcie nie słyszało. Takich osób jest zapewne znacznie więcej w skali kraju. Trzeba więc do nich dotrzeć, zanim ominie je zabawa.
W grę wchodziłyby bannery oraz zapowiedź w postaci krótkiego trailera. Moim zadaniem byłoby odnalezienie klimatycznych miejsc na innych stronach/serwisach etc., gdzie ów "reklama" mogłaby się ukazać, w formie zwykłej grafiki, bądź kompilacji obrazu i dźwięku.
Zająłbym się także zaprojektowaniem i wykonaniem (wedle możliwości) wymienionych materiałów informacyjnych.
Dodać powinienem, że jestem studentem (lada dzień absolwentem) dziennikarstwa i komunikacji społecznej i dzięki temu posiadam pewną wiedzę i umiejętności w zakresie PR, dziennikarstwa i ogólnie pojętej komunikacji. Wiem także czym jest ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych, która w tym wypadku ma duże znczenie.
W tym wszystkim nie chodzi o cele majątkowe, bo z tego co widzę projekt będzie darmowy. Po prostu przyjemniej jest, gdy tworzy się coś dla dużej ilości osób.
I żeby nie było, nie jestem skuty :sweet: Też lubię piwo i całą serię Silent Hill :puppyeyes:
Nazar - 2010-06-17, 21:44
Ha, przyznam szczerze, że takiego rodzaju wsparcia się nie spodziewałem Co prawda wydaje mi się, że na trailer to jeszcze trochę za wcześnie, ale rekrutację w sumie można rozszerzyć na inne fora.
FatyG - 2010-06-18, 00:55
Zaskoczony mam nadzieję pozytywnie :grin: Zdaje sobie sprawę, że moja oferta pomocy brzmi trochę "pusto" (i nie pisz, że nie), ale taki jest PR. W gruncie rzeczy potrafi jednak być pomocny A skoro graficy już są, takowoż scenarzyści, reżyser oraz ktoś kto podłoży muzykę to brakuje już tylko kogoś, kto postara się pomóc na kilku innych polach pracy
Faktycznie na chwilę obecną jest jeszcze za mało oficjalnych postanowień i materiałów, żeby ostro wkraczać w fazę reklamy. Można jednakże zająć się sprawą rekrutacji, pytanie brzmi: na kogo jeszcze jest zapotrzebowanie?
Nazar - 2010-06-18, 01:06
Jak najbardziej pozytywnie W najbliższym czasie najbardziej potrzebne będą osoby dobrze rozeznane w grach i tworzeniu mod'ów do nich oraz chętni do stworzenia fabuły i pochodnych (scenariusz, konkretne pomysły, postacie itp.).
FatyG - 2010-06-18, 01:10
Czyli ludzie techniczni i pomysłodawcy. Kiedy już się z tym prześpię, rozejrzę się za odpowiednimi miejscami do rzeszenia wieści o SHP.
Swoją drogą nie podejrzewałem, że ktokolwiek o tej porze będzie obecny tu na forum, a już tym bardziej Ty ;P Przerażasz mnie i motywujesz.
Nazar - 2010-06-18, 01:20
Nie muszą być techniczni - wystarczy, że dużo grają i mają dobre rozeznanie w mod'ach do popularnych gier.
Miałem dzisiaj rano 2 zaliczenia i przez to nieprzespaną noc, ale po południu się zdrzemnąłem, to teraz nie zasnę do 5 pewnie Przy okazji mam okazję trochę posprzątać w dziale
Szagrat - 2011-08-06, 20:44
Jako iż mam dużo wolnego czasu to bez problemu mogę poświęcić czas na uczenie się. Niestety nie mam żadnego doświadczenia, lecz z miłą chęcią nauczę się obsługi jakiegoś programu graficznego czy czegoś innego. Najbardziej wolałbym pracę przy czymś co pozwoliło by mi zdobyć jakieś doświadczenie.
Nazar - 2011-08-07, 22:01
"Szagrat - witamy i zapraszamy" Fajnie, że I post i od razu tutaj - jak miło! Jutro odezwę się do Ciebie i prześlę Ci więcej info - jest w czym wybierać.
lonewined - 2011-08-11, 22:23
O, hej Szagrat. Więc jednak się zdecydowałeś do nas dołączyć, a już się zaczęłam martwić kiedy nie odpowiedziałeś na moją wiadomość
(Tak, tak, to ja go zwerbowałam Kolega zaczyna studia na tej samej uczelni co ja.)
Jak chcesz się uczyć jakiegoś programu do grafiki, to ja polecam GIMP-a
Nazar - 2011-08-12, 13:15
Super, będzie Wam łatwiej coś wspólnie działać Trzeba będzie jakąś konferencję niedługo zorganizować, kończę porządki.
|
|
|