|
|
Forum Silent Hill Page
|
|
Cafe 5to2 - Silent hill - pierwsza i druga część
Pawcioo - 2009-09-06, 13:36 Temat postu: Silent hill - pierwsza i druga część Witam,
Czy muszę zagrać najpierw w pierwszą część Silent Hill, żeby wiedzieć co będzie w drugiej? Czy też, każda część jest inna? Bo z chęcią zagrałbym najpierw w 2 i 3 część, a nie wiem czy przez to nie będę wiedział o co chodzi.
Pozdrawiam.
Bersek - 2009-09-06, 13:38
Pierwsza i druga część nie mają ze sobą nic wspólnego. Jeżeli chcesz grać w część 3 to zagraj najpierw w 1. W ogóle to zacznij od początku
Alex - 2009-09-06, 13:51
Tylko części 1, 3 i Origins są ze sobą fabularnie powiązane. Reszta to kompletnie rożne historie Również zachęcam od grania od początku.
StuntmanMikeL - 2009-09-06, 14:21
No tak w sumie nie kompletnie. Co prawda główni bohaterowie, oraz ich historie są inne, jednak wszystkie części łączy masa nawiązań i smaczków. Może się zdarzyć tak, że trafisz na takowy grając w trójkę, ale nie załapiesz, że jest to nawiązanie do dwójki. To się tyczy kazdej części, więc ja najbardziej rekomenduję zagrać we wszystkie części, chronologicznie wg. daty ich wydania. Tym bardziej, że dwójkę pominać jest grzechem. Najlepsza część.
Bersek - 2009-09-06, 14:51
StuntmanMikeL napisał/a: | łączy masa nawiązań i smaczków. |
No ja tam pamiętam tylko 2, reszty pewnie nawet nie zauważyłem. Jeszcze żeby to były jakieś poważne nawiązania fabularne, ale takie pierdoły jak plakat w Heaven's Night czy motyw z kiblem...równie dobrze mógłbyś zagrać w SH3 nie mając żadnego pojęcia o SH2 i nie stracisz kompletnie nic. Btw. czemu po prostu nie zagrasz od początku...od części pierwszej. Chyba nie chodzi o... ;>
StuntmanMikeL napisał/a: | To się tyczy kazdej części, więc ja najbardziej rekomenduję zagrać we wszystkie części, chronologicznie wg. daty ich wydania. |
No dokładnie. Zrób tak jak mówi Mikel.
Pawcioo - 2009-09-06, 15:19
ok, więc zagram od początku czyli od pierwszej części.
dzięki za pomoc, każdy ma za to browca
|
|
|